Ölümden korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğumundan önce var olma endişen yoktu, ölümünden sonra da olmamalı. Hayatın amacı haz duygusunun maksimum düzeyde tutmak. Bunun için uğraştığın sürece ölümden korkmanın bir anlamı olmayacak.
 
Kaderli bir ölüm bu ülke şartların da,cennet olabilir :D Tövbe ya. Psikiyatriye git dostum ayıp değil.. Yaşın eğer ergenlik yaşlarında ise,böyle hissetmen çok normal. Benim de başıma gelmişti. Muhtemelen derin konulara girecek kadar vaktin var.. Ev geçindirince,bir tarafımdan soluyarak düşünemiyorum :D
 
Merhaba arkadaşlar, ateistim ve ölümün yavaş yavaş gelmesinden çok bunalıyorum. Genç olmama rağmen her gün yatarken ölümü düşünüyorum. Hayattan zevk almaya çalışıyorum ama ölümün sonrasını yani hiçbir şey olmayacağını, hissetmeyeceğimi, tepki vermeyeceğimi, konuşmayacağımı bilme düşüncesinden korkuyorum.

Hayatımın en azından şu yıllarında ölümü nasıl unutabilirim, siz ne yaparak unutuyorsunuz?

Zamanla unutacağın bir şey. Bende birinin dilini yutmasından veya boğazına bir şey kaçmasından çok korkuyordum ve aklımdan çıkmıyordu sonra zamanla bunu kafaya takmamaya başladım sende zamanla unutursun. Allah zaten bu yüzden vermiştir insana unutma yetisini.
 
Ateist musluman kavgasina donusturmeyelim olayi neler oldugunu sen de cok iyi biliyorsun da cocukken beynine oyle bir sokmuslar ki reddedemiyorsun.
Kusura bakma ama ateist müslüman kavgasına dönüştürmeye en niyetli sen gibi görünüyorsun. Cümlenin başıyla sonu çelişmese en azından
 
Merhaba arkadaşlar, ateistim ve ölümün yavaş yavaş gelmesinden çok bunalıyorum. Genç olmama rağmen her gün yatarken ölümü düşünüyorum. Hayattan zevk almaya çalışıyorum ama ölümün sonrasını yani hiçbir şey olmayacağını, hissetmeyeceğimi, tepki vermeyeceğimi, konuşmayacağımı bilme düşüncesinden korkuyorum..

Hayatımın en azından şu yıllarında ölümü nasıl unutabilirim, siz ne yaparak unutuyorsunuz?
Müslüman ol, ahiret var.
 
50-50 şansın olduğunu kim söyledi?

Dünya üzerinde 4000 din varsa, seninkinin gerçek olma ihtimali matematiksel olarak %0, 025?

4000 dinin 3900'üne yakını halk inancı, ölü veya felsefik düşünüşler. 50-50 olayı bence daha mantıklı. Ayrıca Birbirine özdeş toplardan top çekmiyoruz. İslamiyet aşırı fazla delile ve gram çelişkiye sahip olmayan bir din iken Hristiyan'lık dahil bir sürü inançta az da olsa çelişkiler mevcut.
 
Ateistsin ama öteki dünyadan korkuyosun gibime geldi Müslüman olursan belki için rahat edebilir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı