Ölümden Neden Korkuyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ölmek, benim en çok merak ettiğim konulardan birisi. Mesela gece yatarken hayallere dalınca elbet kötü bir şey oluyor ve ben ölüyorum. O anda ne hissediliyorsa ( araba kazası, kalp krizi, boğulma, yanma gibi ) bir nevi kendimce hissediyorum. Başka bir zamanda, mesela yolda yürürken acaba bu araba bana çarpsa ne olur ya da yüksek bir yerdeyken atlasam, yere çarptığım an ne hissederim gibi düşüncelere kapılıyorum. Ama korkak bir kişiliğim olduğu için cesaret edemiyorum. Acaba cesur olsaydım yapar mıydım?

Benzer bir sorunu Annem yaşadı, sorunun panik atak ile beraber gelişen depresyon olduğu anlaşıldı psikiyatri muayenesi sonucu (Kişi ölümden korkuyor veya her an ölecekmiş gibi hissediyor.) gerekli ilaçlar verildi düzenli kontroller yapıldı iyileşti ilaçlarını bıraktı şuanda çok iyi çok şükür.
Tabi ki inancı olan herkes ölümden bir nebze olsun korkar ama bunu her dakika yaşıyorsan mutlaka psikiyatri desteği almalısın geçmiş olsun.

Benzer bir sorunu Annem yaşadı, sorunun panik atak ile beraber gelişen depresyon olduğu anlaşıldı psikiyatri muayenesi sonucu (Kişi ölümden korkuyor veya her an ölecekmiş gibi hissediyor.) gerekli ilaçlar verildi düzenli kontroller yapıldı iyileşti ilaçlarını bıraktı şuanda çok iyi çok şükür.
Tabi ki inancı olan herkes ölümden bir nebze olsun korkar ama bunu her dakika yaşıyorsan mutlaka psikiyatri desteği almalısın geçmiş olsun.
Bir şey soracağım. İlaçla tedavi insanın psikolojik sorunlarını atlatmasına yardımcı mı oluyor yoksa o an ki dürtülerinin bastırılmasını mı sağlıyor?

Burada psikiyatri doktorunun verdiği ilaç herhangi bir şekilde tedavi etmiyor, tek başına yeterli değil kişinin kendi isteği ve çevresinin desteği çok önemli doktorun verdiği ilaç psikolojik anlamda kişiye rahatlama sağlıyor bilinç altında "ben ilaç içiyorum iyi olacağım" mesajını vermiş oluyor kısacası hasta kendi kendini tedavi ediyor beden rahatsızlıklarını ilaçla tedavi mümkün ancak söz konusu ruh hastalıkları olduğu zaman malesef ilaç hastayı sadece bilinç altına "ben ilaç içiyorum iyi olacağım" mesajı verilsin diye veriliyor ve ilacın bileşenleride kişinin beyninin mutluluk ve sakinlik dürtülerinin artış göstermesinde yardımcı oluyor.
Bir şey soracağım. İlaçla tedavi insanın psikolojik sorunlarını atlatmasına yardımcı mı oluyor yoksa o an ki dürtülerinin bastırılmasını mı sağlıyor?

Şöyle bir video vardı merak edenler izlesin. Neden ölümden korkuyoruz sorusuna cevap vermiyor ama neden ölüyoruz sorusuna cevap veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cennet ve Cehennem masallarıyla insanları kandirdiklari için insanlar ölümden korkuyor. Sürekli bir ödül ve ceza sistemi üzerine algi yapilmasi insan psikolojisini etkiliyor.
Öldükten sonra bilime göre hiçsizlik, uzun uyku tanımlaması olayı beni yine de korkutuyor. Çok garip yani hiçsizlik durumu. :)

Birçok inanmayan veya çocuksu bulan olacaktır. Belki yanlış belki doğru bilemiyorum ancak ölümden veya bana zarar verebilecek herhangi bir tehlike durumundan ''zerre'' korkmuyorum. Neden bilmiyorum yani olacak olan zaten olur ve bu engellenemez. Nasıl zaman devamlı akıyor ve engellenemiyor dolayısıyla ölüm de engellenemez. Sanırım bilinçaltımda mevzuyu tamamen halletmişim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı