Ölümden sonra ne var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bekleyelim bakalım illaki bir şeyler olacaktır 😊
 
Kimse kusura bakmasın ama bana ateistlik çok saçma geliyor. Diğer dinlere saygım sonsuz.
Kimsenin dinine saçma diyemezsiniz.
Doğaüstü güçlere inananlar, bu konuya ahiret, reenkarnasyon gibi ruh ölümsüzlüğüne dayandırdıkları görüşlerle bakarlar. Ancak doğaüstüne bir kez bile şahit olmamışlardır. Ben doğaüstü güce şahit olmayanların nasıl oluyor da bu akla uymayan inanca sahip olduklarını çözemiyorum.
Benim düşünceme ve Felsefeme göre ölümden sonra ne bir hayat var, ne de ruhun ölümsüzlüğü. Ruh dediğimiz şey nedir? Bu uzun yıllar boyunca çoğu filozof ve bilim insanları tarafından tartışılmıştır. Kimi form kimi ruh demiştir. Mesela Platon kendince bir idealar dünyası kurmuştur. Bunlar ayrı konular girersek çıkamayız ama kısacası,

Ölümden sonra hayat ya da bilincin devam etme ihtimali yoktur. Var diyen arkadaşlardan kanıt beklerim. Yok diyen değil, var diyen kanıtlamalıdır.
Tartışma başlatıyorsunuz ayrıca dinimizi küçümsemeye de hakkınızın bulunduğunu düşünmüyorum.
 
Dini karıştırmadan söyleyecek olursak ruhlar serberst kalır, insan ruhunun varlığı kanıtlıdır, deneylerle gözlenmiştir, o yüzden ruhun varlığı kesinse öldüğümüzde ruhumuz serbest kalır veya farklı bir boyuta bile geçebilir, tamamen yok olma söz konusu değildir, zaten hiç yok olmamıştık ki, hep vardık ama çok küçüktük.
 
Bana göre doğmadan önce neysek o olacağız, belki de reenkarnasyon vardır. Bu 2'si bana olabilir gibi geliyor.
 
Arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucu bir dinin veya yaratıcının olmadığına kanaat getirdim. Bir şeye anlam veremiyorum, artık ölümden sonra ahiret gibi kavramların olmadığını varsayıyorsak. Artık hiçbir dinin geçerli olmadığını da ele alırsak. Ölümden sonra ne olur? Ruh, zihin nereye gider?

Öl. O zaman yaratıcını da görürsün. Melekleri de ızdırapı da.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı