Ölümsüzlük mümkün olabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zihin dijital bir ortama aktarılırsa ve elektrik üretmek için sonsuz yenilenebilir bir güç kaynağı keşfedilirse evet ölümsüzlük mümkün olur.
Konuda ölümsüzlük fikri canlı dokuları kapsıyor sanıyorum.
Bu da mümkün değil. Gezegen, yıldız ve hatta galaksiler bile ölümsüz değilken biyolojik yaşamın varsayalım ölümsüzlüğü bulması halinde bile bir zaman sonra yok olacağını garanti edebilirim.
Zaten biyolojik yaşamın ölümsüzlüğü bulması imkansız gibi görünüyor. Ayrıca bilmediğimiz konularda yorum yapmaya devam. 🤣
 
Zaten biyolojik yaşamın ölümsüzlüğü bulması imkansız gibi görünüyor. Ayrıca bilmediğimiz konularda yorum yapmaya devam.

Hakkında pek bir şey bilinmeyen konular üzerinde "yorum" yapılır zaten. O yüzden her şey yorumlanabilir. Forumda sadece bilirkişiler yazı yazacak olsaydı 3-5 kişi hariç herkes suspus kalırdı. Onlar da yorum değil zaten tez yazardı ama onu da az kişi okurdu geçerdi. Çok komik değil mi? 🤣
 
Bu kısmı tamamen kendim için yazdım. Yanlış anlaşılıp kimseyi gücendirmek istemem. Bilmediğim konuda yorumda bulunuyorum ve kendime gülüyorum aslında.

Direkt benim gönderimi alıntı yaparak yazdığın için ben üzerime alındım doğal olarak. Kendine söylemiş bile olsan yorumlama hakkındaki yorumum aynı. Bir şey hakkında konuşmak için illa tam kapasite bilmek gerekmiyor.
 
Yani zaten adı üstünde yorum. O konuda tamamen haklısın, aksini iddia etmedim dostum.
 
Ölümsüzlük asla olmaz bence çünkü evren'in bile bir sonu var. Ama şu anlamda 400 yıl yaşamak veya beynini bir bilgisayara ileterek uzun yaşamak olabilir. Ama sonunda hep ölüm var.
 
Ölümsüzlük mümkün olabilir. @Recep Baltaş'ın dediği doğru. Bizi biz yapan beynimizdeki veriden başka hiçbir şey değil. Beynimizi bilgisayara yüklemek kalıcılığımızı sağlayacaktır. Bilim insanları DNA ile uğraşıyor. Teknolojinin gelişme hızı her geçen gün hızlanıyor. 10 sene öncesinde hayal edemediğimiz şeyler şu anda oldu. 10 sene sonra bugün hayal bile edemediğimiz şeyler olacak ve hayatımızın bir parçası olacak. Imkansız insan için imkansız değildir ;). Mutlaka bir yolunu buluruz.
Kalp duyguların merkezi değildir. Beyin duyguların merkezidir. Kalp sadece kanı devir-dahim yapan bir pompadır. Başka hiçbir işlevi yoktur. Felsefeyle uğraşan ve beyninin sağ tarafı çalışan arkadaşlara duyurulur. Hani diyorlar ya kalbinin sesini dinle diye... Hayır. Beyninin sesini dinle ;).
 
Beynimizin dijital ortama aktarılıp kişiliğimizin korunabileceğini düşünmüyorum. Vücudumuzun ürettiği hormonlardan veya beynimize dolayısıyla düşüncelerimize etki eden olaylardan sıyrıldığımızda kendimiz olmayı devam ettirebilir miyiz? Tabi beynimizi kopyalayıp da bilgisayarlara yükleyebilen insanlar bunlara da çözüm bulabilir. Gelecekte uzun yıllar yaşayabilecek teknolojiye ulaşabileceğimizi düşünüyorum fakat bu sefer de kaynaklar sorun çıkaracağından her türlü zor iş ya ölümsüzlük.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı