OEM key zararlı mı?

Aldığınız OEM key'i Google'da aratın. Bazen Rus sitelerinde binlerce çalıntı key paylaşılır ve bunları size çok akıllı (!) kişiler satmaya kalkar. Eğer öyle bir durum varsa aldığınız OEM key'in kilitlenme ihtimali yüksektir.

İyi günler hocalarım bir sorum olacaktı ben Windows 10 deneme sürümü kullanıyorum artık gına geldim beyaz tema ve etkinleştir yazısından bunun için OEM key alma planım var. Ama cidden korkuyorum eğer key ileride iptal olursa Windows kilitlenir mi, key anakarta gömülü olduğu için zarar verir mi? Ve nereden almalıyım sizce? Ne kadar ucuz ise o kadar iyi ama dediğim gibi eğer sistem kitlenirse veya virüs ile ilgili sıkıntı çıkarsa hiç yapmayayım?
Sizce ne yapmalıyım ve kullanan var mı aranızda?

Şu an kullanıyorum geçen format attım hala var. İnsanlık için büyük bir icat.

Sistem kilitlenmez. En kötü olabilecek sonuç "Kanka senin key patlamış Windows artık deneme sürümünde" der Microsoft. 20-30 Liralık keyler genellikle Win7 keyleri. Win7 keyleri artık Win 10'da da çalıştığı için satılıyor aşırı ucuza. Onun dışında kmspico ile açanlar var fakat muhtemelen bir çoğu yanında bitcoin minerda alıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı