Öz güven ve sosyalleşme sorunu

690388

Centipat
Öncelikle merhaba. Şöyle bir sorun var: Ben eskiden öz güven sahibi bir insandım fakat son 1-1.5 senedir öz güvenim neredeyse 0. çirkin olduğumu düşünmeme rağmen hiçbir yerde fotoğraf paylaşamıyorum tek sorun bu da değil tek kız mevzusu değil cinsiyet fark etmeden arkadaşlık kurmakta aşırı zorlanıyorum. Sosyalleşmeye çalışsam desem yaşadığım şehirde sosyalleşebileceğim bir yer yok bu yüzden dışarıya sadece top oynamak ve takımın antrenmanları oluyor onun için çıkıyorum.

Konuşmakta zorlanmanın yanı sıra üstüne benimle arkadaşlık kurmak isteyen kişilerle de konuşamıyorum kekeme gibi oluyorum. Bunu nasıl halletmem gerekiyor? Eskiden böyle değildi fakat uzun bir süredir böyle ve ne kadar düzeltmeye çalışsam da olmuyor.

Bence insanlarla bol bol iletişime geçmeye çalişın belirli bir zaman boyunca, sık sık bir yeme içme dükkanına gidın. Ucuz da olsa bir şey alın, çalışan abinin halini hatrını sormaya çalışın. Farklı farklı yerlerde deneyin bunu; döner; çığköfte gibi. Yada kısa süreli işe girin diyeceğim fakat sizin için çok zor olur şuan bence.
Yaşınız kaçtı? Okul var mı?

Bence insanlarla bol bol iletişime geçmeye çalişın belirli bir zaman boyunca, sık sık bir yeme içme dükkanına gidın. Ucuz da olsa bir şey alın, çalışan abinin halini hatrını sormaya çalışın. Farklı farklı yerlerde deneyin bunu; döner; çiğ köfte gibi. Ya da kısa süreli işe girin diyeceğim fakat sizin için çok zor olur şu an bence.
Yaşınız kaçtı? Okul var mı?

16 yaşındayım okula gidiyorum diğer yandan alanyaspordayım antrenmanlar oluyor ona gidiyorum 2 ay oldu transfer olalı okulum her şeyim değişti ondan uyum hiç sağlayamıyorum buraya taşınmadan önce de böyleydi fakat şu an daha da zorlaştı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı