Özel lise mi dershane mi daha iyi?

Ben açık lisede okuyorum ve 12’ye geçtim ama kendi başıma ders çalışamıyorum. O yüzden özel lise ve dershane arasında kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben açık lisede okuyorum ve 12’ye geçtim ama kendi başıma ders çalışamıyorum. O yüzden özel lise ve dershane arasında kararsız kaldım.
OBP istiyorsan özel liseye gidebilirsin. Kendi başına ders çalışamadığın için dershane yararlı olur.

Dershaneye git,özelde ortama alışamazsan dersler açısından da sıkıntı olur.

OBP istiyorsan özel liseye gidebilirsin. Kendi başına ders çalışamadığın için dershane yararlı olur.

Çıkın artık şu zihniyetten üstad. 2 tane özel lisede okudum hiçbiri not şişirmedi, devamsızlık silmedi. Arkadaşımı sınıfta bıraktılar. Özel özel diye her şey oluyor zannetmeyin, bende öyle düşünüyordum geçirirler dedim 3 dersten kaldım bu yıl.

Ben açık lisede okuyorum ve 12'ye geçtim ama kendi başıma ders çalışamıyorum. O yüzden özel lise ve dershane arasında kararsız kaldım.

Dershanenin veya lisenin ilgilenmesine bağlı mesela bazı özel okullar puan verip geçiyor hiç ilgilenmiyor bazı dershaneler ise sadece ders verip öğrenciye önem vermiyor kısacası dershanenin veya özel okulun öğrencisinin başarısına ne kadar önem verdiğine bağlı seçilmeli.

Dershaneye git,özelde ortama alışamazsan dersler açısından da sıkıntı olur.

Çıkın artık şu zihniyetten üstad. 2 tane özel lisede okudum hiçbiri not şişirmedi, devamsızlık silmedi. Arkadaşımı sınıfta bıraktılar. Özel özel diye her şey oluyor zannetmeyin, bende öyle düşünüyordum geçirirler dedim 3 dersten kaldım bu yıl.
Özel liselerin ortamları nasıl oluyor biraz anlatır mısın

Özel liselerin ortamları nasıl oluyor biraz anlatır mısın?

Hepsinin değişiyor, okulun fiyatına göre de ortam değişiyor. 2 özel liseye gittim, birincisi daha ucuzdu, bir nevi sokaktan toplama çocuklar vardı ama iyi insanlardı, okul aşırı rahattı ama rahat olması not şişireceği anlamına gelmiyormuş bende yaşayarak öğrendim.2.gittiğim özel okul daha disiplinliydi site çocuklarıyla doluydu. Hatta 1. okula çok fazla çok fazla alıştığım için orada yaptıklarımı 2.okulda yapınca çok hoş gözle bakmadılar. Ortam hariç nefret ediyorum okuduğum okuldan fakat buna rağmen söylüyorum, rahat bir okula gitme. Daha çok üzülürsün. Son sene gelmişsin çok da iyi gözle bakılmaz sana. Herkes gruplaşmış olacak bu her özel okulda öyle olur. Alışmaları uzun sürecek üst sınıftaki abilerin anlattıklarından biliyorum. Dershaneye gitmen taraftarıyım.İlla anlattığım gibi olmayan,istisna özel okullar illa ki vardır.Ama onları arayıp bulmak samanda iğne aramak gibi.Ne anneni babanı o kadar masrafa sokma ne de sen üzül.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı