Özgecan Aslan için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye'de yaşanan islam ile geri kalan bölgelerde ki islam'ı karşılaştıramayız. Hani bazıları ceddini sadece Osmanlıdan ibaret zannediyor ya. İslam öncesi Türklüğe bakarsanız ne kadar erdemli, kadına, doğaya, atına, hayvanına değer veren ahlaklı insanlar olduklarını görürsünüz. Şimdi yapılmaya çalışan ise insanları bu üstün değerlerden ve Türklük bilincinden koparıp ümmetçi, ilimden bilimden uzak, başta kim varsa onun doğruları ile yaşayan ortak bir merkezden hurafelerle yönetilen topluma çevirmek. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bundan birkaç yıl önce islam'ın en güzel yaşandığı ülke Türkiye'dir şeklinde bir beyanda bulunmuşlardı ama şimdi insanlar tam aksini söylüyor ne değişti?
Önce ılık rüzgarlar eser sonra kavurucuları gelir. Bu ülkede aşırı iş güvenliği Allaha güveni sarsar diye fetva veriliyor mu? Hemde daha yeni yüzlerce yiğidi toprağın altına gömmüşken o yüzden kimse derlemeye toplamaya çalışmasın. Bu işin gidişatı iyi değil. Ben bu ülkenin hiç bu kadar ayrıştırıldığını, bu kadar vicdansızlaştırıldığını hatırlamıyorum. O yüzden kendimizi kandırmayalım. Herşey basit isteklerle başladı bakın bu gün neler konuşuluyor. O yüzden beni ahlaklı ve erdemli bir insan olmaya iten tek bir değer var Atamın bizlere bahşettiği kavramsal ve özümsenebilir Türklük kavramı. Ha onun ötesi beni ilgilendirmez. İnsanlara, hayvanlara, doğaya değer veririr korumaya çalışırım. Hani AND'ımız vardıya silip attılar bir kalemde ben o and'ı 5 yıl içtim her okula gittiğim gün.
Dahada açık şekilde yazayım bazılarının düşünce şekli şu dünyada herkesin ve her şeyin eşit koşullarda varolmasına izin verir. Bazılarının değerleri ise sırf düşünceleri inanışları ve yaşam şekilleri yüzünden 35 insanı diri diri yakar. Maraşta, Çorumda güzel insanların cesetlerinden dağlar oluşturur. Çocuk öldürür, tecavüz ettirir, köle aldırır, eşcinsel yaktırır, binanın tepesinden attırır.... üstüne bunu aklamaya çalışır.
Dinle ilgili özel görüşleriniz ve Osmanlı hariç tüm dediklerinize katılıyorum. Türkiyedeki İslam güzel, Atatürk iyi., Türklerde kadına saygı var. Milliyetçilik iyidir. Türkiyede bağnaz kesimler çok. Sadece Osmanlı'ya katılmıyorum. Osmanlı'nın tabi ki yanlışları var ama kültürümüzün tarihimizin en önemli unsurlarından biri. Dünya üzerinde yanlışsız ülke veya görüş yoktur zaten. Ben günümüz Türkiyesini siyasetini sevmiyorum. Demokrasi yok, hukuk yok, cahillik bol, bağnazlık fanatiklik çok. Bence din ve eğitim iyi şeylerdir. Örnek verirsek bugün ABDdeki en zengin sanatçılara bakın uyuşturucu alkol seks bağımlılığı içinde pek çoğu. Dünya da umurlarında değil. Ha eleştirdiğiniz Işidv.s gibi oluşumlar, aşırı baskılar, kendini bir halt sanan siyasi rant peşindeki cemaatler, türlü türlü yobaz düşünceli gruplarsa bunda haklısınız bunu biz de eleştiriyoruz.
 
@MF Sen beni banlayamazsın. Anladın mı? Düşüncelerime saygı duyacaksın! Bu benim şahsi fikrim ulan sana ne ? Ver telefon numaranı. Ver adresini yüz yüze görüşelim. Öyle bilgisayar başında ban atmakla olmaz. Bak ben bu işin peşini bırakmayacağım. Seninle eninde sonunda görüşeceğim. Beni banlamaya hakkın yok senin.
Steam id: omerfarukk90, oradan ekle telefon numarami verecegim. Sapiklarla yuz yuze gelmeyi cok severim ben. :)
 
Düzgün giyinseler hiçbir şey olmaz. Bazıları hak ediyor.
Vicdanınızdan önce aklınızı mı sorgulamalıyım. Yoksa vicdanınızın olmadığını mı var saymalıyım. Yoksa bazı düşüncelere saplandığınız için yorumlarınızı kaale mi almamalıyım. Ne yapmalıyım ? Bu nasıl bir yorum? Bu nasıl bir kafa ? Size hakaret etmek çözüm değil. Çocuğunuz olduğunu varsayın. Okumaya yolladınız. Çocuğunuz toplu taşıma aracına binmiş. Ve 3 kişi çocuğunuza tecavüz etmiş. Sonra bıçaklayıp, yakarak bulunmasın diye göle atmış. Taayyül edemeyeceksiniz elbette, sizde ne o anlayış var , ne o vicdan ne de o insanlık. Ama bir gözünüze getirmeye çalışın.
Son olarak, beyninizde taşıdığınız o zihniyet bu dünyaya fazla demek istiyorum. Aynı sizin gibi. Umarım ilahi adalet varsa, ilk size ve sizin gibilere tecelli eder. Siz ve sizin kafanızdakiler hariç herkese iyi forumlar.
 
Bu 3 ' yaratığa ' (onu bile haketmiyorlar ) idam cezası hediye gibi olur . 3 ' ünüde ayrı ayrı en ağır işkence görmelerini o kadar çok istiyorum ki. Olamaz böyle bir vahşet her aklıma geldiğinde gözlerim doluyor .
 
Olay bir noktada yine dine bağlanacak gibi görünüyor. Ne konuya, ne de insanların hassasiyetine uygun bir konu değil. Aramızdan ayrılan insanların hatırasına da uygun değil bunu tartışmak. Tüm semavi dinler için konuşacak olursam, ne getirdiklerinin, ne de götürdüklerinin hesabını tutamayız. İyi insanların elinde iyi, kötü insanların elinde kötü toplumsal olayları doğurdu. Daha önce de fikir birliğine vardık bu konuda zaten. İnsan kaliteli, insan karakterli olduktan sonra yaftasının pek önemi yok. Şu geçmişle olan muhasebeyi bir kenara bırakalım. Alınacak, çıkarılacak bir tecrübe varsa yaşananların içinde, aynı çamura tekrar düşmemeye çalışırsın ya da aynı güzellikleri yaşatmaya devam edersin. Geriye kalan her şey kuru gürültü. İnsanların içinde ne ego bitti ne de kendini ispatlama hırsı. Dünya senin olsa ne yapacaksın? Her yeri almış, topraklarına katmış olsan ne olur? Yahu size hiç komşunun çocuğu, kuzeniniz, yeğeniniz emanet edilmedi mi? Ağlamadı mı o çocuk "annem nerede" diye? Çocuk huzurlu, güvenli hissetmedikten sonra karşısında kaç takla attığının ne önemi var? Toprağın adı Osmanlı olsun, Sümerler olsun, Roma İmparatorluğu olsun ne fark eder? İnsanların huzurunu sağlamadan nereye neyin toprağını katıyorsun birader? Şu ülkede bireylere, bireyselliğe ait olması gereken din hala neden tartışılıyor? Yahu inanıyorsan gir cennetine, gir cehennemine bitsin gitsin. İnanmıyorsan gir tabuta bekle. Bu yanında başkalarını da götürme hırsı nereden geliyor tam olarak? İndirim mi var arkadaşını götürürsen? Şaka gibi şeyleri tartışıyoruz açıkçası. Dünyanın sorunu sosyal çarpıklık ve toplumsal bozulmuşluktur. Geriye kalan sorunlar bunların yansımasıdır. 2+2 gibi. Her zaman 4 etmiştir, hep tekrar etmiştir.
 
Düzgün giyinseler hiçbir şey olmaz. Bazıları hak ediyor.

Senin gibiler yüzünden ülke gelişmiyor zaten. Çok meraklıysan ABD uşağı Suudi Arabistan'a gidebilirsin.

Ölen birisinin arkasından konuşmayı çok mu güzel sanıyorsun? Hak ve özgürlükler denen şey var bir kere. Bu yüzden de isteyen istediğini yapar. Bu yüzden de kimsenin ırkına, dinine, diline, giyimine karşıamazsın.
 
Eveeett. Yine geldik Türkiye'nin klasikleşmiş gündemine. Eşeğe tecavüz, bebeğe tecavüz ve daha fazlası... 2 hafta sonra bu konu unutulana kadar şimdilik hoşcakalın. Ha bu aralıkta birine daha tecavüz edilip öldürülürse söylemeyi unutmayın.

Adsız.png
 
Bu günleri de gördük, daha neler göreceğiz acaba? Atam keşke yanımızda olsaydın keşke. :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yazık hala bu zihniyete sahip insanlar var, birde sapkınlıklarının üzerini örtmek için bahane üretmiyorlar mı insan kafayı yiyor. @OceanWave senin gibi bir pisliğin işide yok burada. Birde kalkmış @MF 'a kafa tutmuşsun. Karakterin kadar konuş. Tabi varsa birde millet sizin düşüncelerinizi alıyor burada. Kesin başka hesap açıp yine gelirsin. Boşuna herşey boşuna. Diri diri yakmak nedir yahu? Hangi insanlığa sığar ?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı