Özgüvenim yok diyen veya asosyalim diyenler gelin konuşalım

Arkadaşlar neden asosyalliği özgüven ile bağdaştırıyorsunuz? Tamam asosyal olan insanların bazıları özgüvensiz olabilir ama bu hepsi olacak demek anlamına gelmiyor. Nasıl mutlu olmak istiyorsanız öyle yaşayın gitsin. İnsanların sizin halinizle olan durumunuza bir ad vermesine izin vermeyin, zira bu zamanla özgüven sorununu gün yüzüne çıkarır. Asosyal biri 'asosyal' adı altında olan aktiviteleri kendine uygun gördüğü için böyledir. Kimse kimseyi 'asosyal, özgüvensiz' vs tanımlamamalı bence. Sonuçta bu onun kendi seçimi, ve oda biliyor ki istese gayette istediği gibi şekillendirebilir hayatını. Konuşmak isteyen olursa saatlerce dertleşirim : ). Kendinizi yanlız, özgüvensiz olarak hissetmeyin dostlar.
 
Dış görünüşümü etrafımdaki çoğu insan beğeniyor fakat ben bir türlü beğenemiyorum. Surat şeklim olsun vs. bu yüzden de özgüvensiz oluyorum. Var mıdır çözümü?

Size katılıyorum aynı durum bende de oluyor yakın çevremdeki insanlar dış görünüşümü gayet iyi buluyorlar fakat aynada kendime bakınca dış görünüşüm garip geliyor.
 
@emiirhans hocam çok doğru bir yere değindiniz. Tüm asosyaller özgüvensiz demek değildir arkadaşlar. Asosyal kişi bilir ki (istisnai durumlar hariç) açılsa birçok arkadaşı olacak. Ama onun kendi tercihidir asosyal olmak. Bir de, çevreden çekinmek ile asosyal olmayı karıştırmayalım.
 
Ben asosyal değilim bence sadece insanlar bana fazla aptal geliyor ego meselesi değil bu. Acaba sadece benim çevrem mi böyle yoksa tüm insanlık mı?
 
Konuşkan bir tip değilim, herkese karşı. Okulda arkadaşım sınırlı. Dışarıda veya bu tür forumlarda, Steam'de kafa dengi bulur isem, çok iyi oluyor ve konuşuyoruz. Mesela CS:GO'dan tanıştığım 5 yıllık bir arkadaşım var🙂 Geçenlerde yolu benim yaşadığım şehir düştü ve buluştuk🙂
 

Geri
Yukarı