Özgüvenim yok diyen veya asosyalim diyenler gelin konuşalım

Özgüvenim yok maalesef, 1-2 sene önce markete gitmiştim, bina kapısının orada biri var, yolumu değiştirmiştim. Mesela akrabadan biri kaza yapmış, haftaya ziyarete gitmiş rahat 10 senedir adamı görmemişim, telefondan gel konuşalım falan dedi, ne yapacağımıda bilmiyorum :) genellikle utanma, ezilme, rencide olucam diye korkuyorum.
 
Özgüvenim neredeyse hiç yok. Eğitim hayatımdaki başarım aileminde belirttiği gibi "pamuk ipliğine bağlı". Kimi zaman okul birinciliğine oynadığımda oldu, yerlerde gezdiğimde... Şu an orta halliyim, halimden memnun muyum, değilim. Önceki yıllar üniversite hayalim tıp fakültesi idi, fakat başarımı gözden geçirdikçe bu hayalim sallantıya giriyor. Ne yapacağımı bilemiyorum, lanet virüs sağ olsun Zoom üzerinden verilen derslerde hiç verimli değil. Umarım bu amaçsız ve ümitsiz eğitim hayatım bu şekilde devam etmez. Geçenlerde yeni nakil olduğum okulun sınıf grubuna katıldım (10. sınıf), gerçekten diğer arkadaşlar bende bir yaş küçük (sosyal bilimler hazırlık sınıfından dolayı). Adamlar gerçekten "veledçe" konuşuyorlar, önceki okulumdaki arkadaşlarımdan gram alakaları yok... İçimi döktüm, sıktıysam kusura bakmayın :(. Bu arada bana yayın önerebilecek var mı, 10. sınıf için?
 
Size katılıyorum aynı durum bende de oluyor yakın çevremdeki insanlar dış görünüşümü gayet iyi buluyorlar fakat aynada kendime bakınca dış görünüşüm garip geliyor.
Çok kötü bi durum aslında. Arkadaşlarım kalbimi kırmamak için mi öyle diyor, yoksa gerçekten öyle olduğum için mi acaba?
 
Arkadaş "veya" kelimesini kullanmış. "Ve" kullansaydı bağdaştırmış olacaktı demek istiyorum ama aynı cümle içinde ikisini kullandığı için yine hafiften bağdaştırmış oluyor. Harbiden lan niye bağdaştırdın ikisini? 😂

İnsanları kendi haline bırakın. Asosyal v.s sıfatlar takmak doğru gelmiyor bana. Bu durumdan 2 yol ile zaten kurtulacak ya birisi kurtaracak onu, ya da hayat tokat atarak kurtaracak. Genelde 28 yaşına kadar sürer bu süreç. Niye bir sorunmuş gibi bakıp da erkenden bu insanlar değiştirilmeye çalışılıyor? Herkesin kendine göre sebepleri ve tercihleri vardır. Neyden zevk alıyorsa onu yapar.
 
Özgüven maalesef psikolojik bir problem. Bunu aşmakta bir o kadar zor oluyor ama imkansız değil. Psikolojik dediysem bunu kötü manada demedim lütfen yanlış anlaşılmasın. Biraz kendini geliştirme biraz çevre ile hallolabileceğini düşünüyorum. Kendimizdeki pozitif ivmelenmeyi net bir şekilde görebilirsek işte o zaman "Sıradaki!" demek için kuvvetimiz olur arkadaşlar. İyi sosyaller dilerim.
 
Şu an aklımı okudunuz hocam aynısını bende düşünüyorum.
Ve bu soru hep kafamda sanırım hiç çıkmayacak 🙁.
Spora falan gidip kendimi kendime beğendirmeye çalışacağım. Ki yapmışlığım da var, tabii ne kadar işe yaradı tartışılır. Bi söz var sonuçta;
if-you-dont-love-yourself-you-cannot-love-others-you-will-no-author-dalai-lama.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı