Özyeğin işletme mi Galatasaray işletme mi?

Ruzgarqwqwqww

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şu tercih döneminde bu ikisinin arasında sıkıştım :D, bir türlü karar veremiyorum. Galatasaray'ın iyi yanı Fransızca eğitim vermesi ve bunun kariyere olumla yönde etkisi olması, ama Özyeğin de Türkiye'nin en kaliteli özel okullarından, üstelik de benim konumuma çok yakın. Özellerde hoşuma gitmeyen özellik ise burslu burssuz muhabbetinin olması. Sizin görüş ve düşünceleriniz nelerdir?

Galatasaray Fransızca eğitimi veriyor, doğru fakat Fransızca iki günde öğrenilecek bir dil de değil. Bir arkadaşımın arkadaşı 2 sene hazırlıkta kalıp ODTÜ'ye geçmek zorunda kaldı okuldan atıldığı için.

Özyeğin istihdamda %100 olan tek okul. Öğrencilerinin başarili olanini kendi bünyesine aliyor, diğerlerini alt yüklenicilere gödneriyor. Yani işsiz kalmazsin, ortami ve konumu daha iyidir.

Galatasaray İşletme ile arada kaldığına göre sıralaman epey iyi. Özyeğin'de bu tarz öğrenciler hocalar tarafından sevilir, ortalama yapman çok kolay olur ayrıca iyi hocalardan referans da alabilirsin.

Burssuz muhabbeti ise öğrenci zihniyeti olarak biraz farklılıklar yaratıyor tabiki. 100 kişilik sınıfında senin gibi sıralama yapıp gelen kişi sayısı maksimum 20 olacaktır. Diğer 80 kişi biraz para biraz başarı ile ordadır. Burssuz/ burslu muhabbeti yapıldığına çok şahit olmadım, herkesin tek amacı orada o dersi geçmek, sen A+ ile vermeye çalışıyorsun diğer D ile.

Hocaların geçmişlerine, mezunların çalıştığı yerlere, ders programlarının nasıl şekillendiğine bakarak fikrini şekillendirebilirsin.

(Özyeğinde mühendislik okuyorum)

Galatasaray İşletme ile arada kaldığına göre sıralaman epey iyi. Özyeğin'de bu tarz öğrenciler hocalar tarafından sevilir, ortalama yapman çok kolay olur ayrıca iyi hocalardan referans da alabilirsin.

Burssuz muhabbeti ise öğrenci zihniyeti olarak biraz farklılıklar yaratıyor tabiki. 100 kişilik sınıfında senin gibi sıralama yapıp gelen kişi sayısı maksimum 20 olacaktır. Diğer 80 kişi biraz para biraz başarı ile ordadır. Burssuz/ burslu muhabbeti yapıldığına çok şahit olmadım, herkesin tek amacı orada o dersi geçmek, sen A+ ile vermeye çalışıyorsun diğer D ile.

Hocaların geçmişlerine, mezunların çalıştığı yerlere, ders programlarının nasıl şekillendiğine bakarak fikrini şekillendirebilirsin.

(Özyeğinde mühendislik okuyorum)
teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı