Off day için kalori açığı nasıl olmalı?

Zwe1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500
RX 6600 8 GB
16 GB 3600 MHz RAM
ASUS A520M-K
512 BG M.2 SSD
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, Tdee Hesaplama sitesinden hesapladığımda günlük kalori ihtiyacım ekteki gibi çıkıyor. Ben de günlük 2000-2100 kalori falan alıp kalori açığı bırakıyorum. Site de hareketsiz bir gün de 2287 kalori ihtiyacım olduğu yazıyor. Sorum hafta da 3 gün spor yapıyorum ve kalan 4 gün daha mı az kalorili beslenmeliyim yoksa spora gittiğim günle aynı mı olmalı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-01 013406.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-01 013406.png
    14,2 KB · Görüntüleme: 40
Hedefiniz nedir?

Yağdan kilo vermek yaklaşık 7 kilo. Şimdi ben offday ve antrenman günleri aynı beslendiğim için offday de kalori açığı oluşturamıyorum sanırım. Konuyu açma sebebim o.

Yağdan kilo vermek yaklaşık 7 kilo. Şimdi ben offday ve antrenman günleri aynı beslendiğim için offday de kalori açığı oluşturamıyorum sanırım. Konuyu açma sebebim o.

Spor günlerinizde kardiyo yapıyor musunuz?

Yine aynı kaloriden biraz daha az tüketin ama gün içinde sadece oturmayın yarım saat 45 dakika yürüyüş bile yeter off daylere kardiyo atayabiliriz. Hatta karın egzersizleri yapın örneğin bunun gibi buradaki amaç bel bölgemizdeki yağları eritmek bisiklette sürebilirsiniz bacaktaki yağları yakmada en etkili etkendir.

Yine aynı kaloriden biraz daha az tüketin ama gün içinde sadece oturmayın yarım saat 45 dakika yürüyüş bile yeter off daylere kardiyo atayabiliriz. Hatta karın egzersizleri yapın örneğin bunun gibi buradaki amaç bel bölgemizdeki yağları eritmek bisiklette sürebilirsiniz bacaktaki yağları yakmada en etkili etkendir.

Mesela kaç kalori almalıyım 2000 alıyorsam 1800 falan mı?

Mesela kaç kalori almalıyım 2000 alıyorsam 1800 falan mı?
Evet o civarlarda az kalori almamızın nedeni vücut o besinleri sindirirken midede şişkinlik yapmaması bu diyet sürecinde fast food ve şeker kullanmayın.

Evet o civarlarda az kalori almamızın nedeni vücut o besinleri sindirirken midede şişkinlik yapmaması bu diyet sürecinde fast food ve şeker kullanmayın.
Anladım teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı