kılıcıolanyalnızadam
Hectopat
Hepinizin yaşadığı şeyleri bir bakıma ben de yaşadım arkadaşlar. 22 yaşımdayım şu an ve halen nadiren de olsa tek başıma dışarıda yemek yiyemem mesela, her zaman bir yere arkadaşımı falan çağırırım. Tek başıma işlerimi yapamam. Hep yakın bir arkadaşıma "hadi sen de gelsene" falan derim. Gelmezse muhtemelen o işi yapmam bile. Ancak bu bence dediği gibi kalıtsal bir şey değil çünkü zaman zaman geçtiği de oluyor.
Lise zamanı çok prestijli bir yerde stajyerlik yaptım ve her öğle yemeğinde yemeğimi tek başıma yedim. Utanma, daralma sıkıntım hiçbir zaman olmadı çünkü her zaman onu yapabileceğimi ve yapmak zorunda olduğumu biliyordum. Hayatıma baktığımda özellikle sosyal olduğum anlara, her zaman mecbur kaldığım veya onu devamlı hale getirdiğimde sosyalleştiğimi görüyorum. Sizlere de bunu tavsiye ederim. Ne için utandığınızı, neden yapamadığınızı bulmanız ve onun üstüne gitmeniz gerekiyor. Dışarıda tek başına yemek yemeye utanıyorsan, üstüne gideceksin kıpkırmızı olsan dahi oturup yiyeceksin bu yemeği. Emin olun bu dünyada hiçbir şey kendi kendine geçmiyor. Konfor alanından çıktığınız vakit o sosyallikte bünyeye geliyor zaten. Olay konfor alanını terk etmekte ve bunu sürekliliğe bağlamakta yatıyor.
Bu kadar olumsuz düşünmeyin, özellikle Oğuz Sasi'nin dediği gibi her zaman öyle olacağını da sanmayın. Düzeltmeye çalışın, yeni şeyler deneyin. Düzeltilmeyecek şey yoktur emin olun. Hatta kendimden ilginç bir taktik vereyim. Siyasete girmek istemiyorum ancak çok utandığım anlarda falan kendi kendime ülkenin %60'ı bla bla partiye oy veriyor, o tiplerden mi utanacağım diyorum ve ciddi şekilde utancım, sosyal kaygım epey azalıyor. Hatta TikTok gibi ortamlara bakarsanız, cidden yaşadığımız ülkede bizim gibi düşünen insanların sayısının çok az olduğunun farkına varabilirsiniz. Ne kadar saçma salak insanlar var etrafınızda farkında değilsiniz. Onlar bizim gibi düşünemediği için aslında o kadar malca hareketler yapıyorlar.
Emin olun, biraz da bir şeyleri düşünmemek, takmamak gerekiyor. Kız konusunu falan da takmayın gerçekten, olacağı varsa oluyor. 10 üzerinden 3-4 tipim vardır. Çirkin değilim ancak yakışıklı hiç değilim. 4 yıllık bir ilişkim var ve ben hiç açılmadım.
Ne de güzel anlattın. Bu dertlerden kurtulurum inşallah.
2030 da falan gelirsem bu 2022 yazısını görüp güleceğim aklıma geliyor
Son düzenleyen: Moderatör: