OKB hastalığı ile nasıl başa çıkılır?

1. Takıntıları kağıda aktarmak.
  2. Olaylara pozitif taraftan bakmak.
  3. Takıntıların geçici olduğunun farkında olmak.
  4. Pozitif insanlar ile arkadaşlık yapın.
  5. Kazanımları kaybetmeyin.
  6. Spor yapın.
  7. Uğraş sahibi olun.
  8. Uyku düzeninize dikkat edin.
Benim de çocukluk döneminde olmuştu ancak sonrasında geçti çünkü bir süreden sonra takmamaya çalışırsan daha fazla taktığını fark etmeye başlıyorsun işte bu yüzden geçiyor.

Bende de OKB var(teşhis konuldu). Dürüst olalım senin tavırların da bir tık benziyor açıkçası. Hatta nerdeyse bendeki başlangıçtaki haliyle aynı. Tek çaren nefret ettiğin veya kötü hissettiğin an bunun üzerine gitmek, yoksa bu ilerler. Bir de kafanı dağıtmaya çalış tabi.
Hocam mesela az önce yıkanan kıyafetleri tekrar atma isteğim olması ancak ben kendimi tutup yıkamamak gibi bir şey mi?

1. Takıntıları kağıda aktarmak.
  2. Olaylara pozitif taraftan bakmak.
  3. Takıntıların geçici olduğunun farkında olmak.
  4. Pozitif insanlar ile arkadaşlık yapın.
  5. Kazanımları kaybetmeyin.
  6. Spor yapın.
  7. Uğraş sahibi olun.
  8. Uyku düzeninize dikkat edin.
Benim de çocukluk döneminde olmuştu ancak sonrasında geçti çünkü bir süreden sonra takmamaya çalışırsan daha fazla taktığını fark etmeye başlıyorsun işte bu yüzden geçiyor.
Hocam bunun pozitif tarafı nedir? Bide hocam takmamam mı lazım?

Hocam mesela az önce yıkanan kıyafetleri tekrar atma isteğim olması ancak ben kendimi tutup yıkamamak gibi bir şey mi?

Hocam bunun pozitif tarafı nedir? Bide hocam takmamam mı lazım?
Aynen öyle, kendini tutacaksın. Nefret ettiğin şeyleri yapman gerekiyor. Takmamayı öğrenmelisin gençsin ergenlik çağındasın düşüncelerini kontrol etmeye çalış.

Aynen öyle, kendini tutacaksın. Nefret ettiğin şeyleri yapman gerekiyor. Takmamayı öğrenmelisin gençsin ergenlik çağındasın düşüncelerini kontrol etmeye çalış.
Hocam bu beni çok mutlu etti nedense. Çok teşekkür ederim. Şuan nedense mutlu oldum :)

Bende de OKB var(teşhis konuldu). Dürüst olalım senin tavırların da bir tık benziyor açıkçası. Hatta neredeyse bendeki başlangıçtaki haliyle aynı. Tek çaren nefret ettiğin veya kötü hissettiğin an bunun üzerine gitmek, yoksa bu ilerler. Bir de kafanı dağıtmaya çalış tabii.

Naptınız hocam geçti mi hastalık.

Bende de var da bu hastalık. Sizinki yine kötüye gidecek, ben de umursamıyordum her şey güzel gidiyordu yavaş yavaş geçiyordu hastalık ama sonra tekrardan başa sarmaya başladı. Maalesef ama tekrar umursamamayı deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de var da bu hastalık. Sizinki yine kötüye gidecek, ben de umursamıyordum her şey güzel gidiyordu yavaş yavaş geçiyordu hastalık ama sonra tekrardan başa sarmaya başladı. Maalesef ama tekrar umursamamayı deneyeceğim.
Valla hocam 6. yılım falan sanırım. Belli bir düzene oturttum artık. OKB'si olduğunuz şeye takmamayı öğrenmeniz lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı