Okul açılır mı?

Bu sene 1, 5, 8, 9 ve 12. sınıfları açsınlar yeter bence. 8 ve 12'ler sınava hazırlanıyor. 1, 5 ve 9. sınıflar ise yeni okullarına bir alışma süreci geçirebilirler. 1 Hafta alışma süresinden sonra kapatsınlar ama 8 ve 12. sınıflar bence açık kalsın.

Daha 5 Milyon adet test yapmışız 82 Milyon nüfuslu ülkede 5 Milyon adet teste bakıp virüs çok yayılmamış okullar açılabilir demek çok saçma olur. Aslında benim için okula gitmek önemli değil önemli olan eğer virüs kaparsam diğer insanlara yaymam. En çok korktuğum şeylerden biri.
10. sınıf olan ben bunu beğendi. 😎

Aslında sadece ortaokul ve lisede son sınıflar açılabilir ama şöyle: sabah-akşam öğretim, 15 kişilik sınıflar ve sadece temel dersler gibi. Üniversitelerde de sadece uygulamalı mesela diş hekimliğinde preklinik denilen dersler. Sınıfları bölerek tabii ki.
40 kişilik sınıflar da 20'ye düşecek ama yine de çok fazla. Sabahçı-öğlenci uygulaması gayet güzeldi. Sınıf sayıları az olduğu için daha rahat ders işleniyordu. Şu sıralarda tam gün şeklinde okulu açmak biraz cesaret isteyen bir eylem.

Düşünceleriniz neler? Şahsen bana açılmasını 1 ay sonraya bırakıp, 2021'e kadar açmazlar gibi geliyor.

18 Ağustos'da özel okullar açılıyor, sonra virüs sayıları patlayınca devlet okulları açılmayacak. Zaten şu an günlük 10.000 vaka var ama turistler gelsin insanlar sahillere para versin, kredi çekip tatil yapılsın diye 1000 diyorlar.

25 yaş altı böyle laylaylom takıldığı sürece okullar açılsa açılsa 2 hafta zor dayanır. Görüyorum çocuk lise de okuyor, evde kronik hasta babaannesi var, yolda uzun süredir görmediği arkadaşlarıyla tokalaşıp eve gidiyor. Uyarıyorum, bu sefer yüzüme öyle bir bakıyor ki sanki düşünülmesi çok zor bir şeyi düşünmüşüm gibi öyle şaşkın şaşkın bakıyor. Bir gün ayakkabıcıdayım, kızlar maskeyi koluna takmış, babasına hediye almaya gelmiş, yine arkadaşıyla karşılaşıp sarılıp muck muck hareketler falan... Masken nerede diyorsun, kolumda diyor. Bu zekayla bu iş zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı