Okul açılır mı?

Bu sene 1, 5, 8, 9 ve 12. sınıfları açsınlar yeter bence. 8 ve 12'ler sınava hazırlanıyor. 1, 5 ve 9. sınıflar ise yeni okullarına bir alışma süreci geçirebilirler. 1 Hafta alışma süresinden sonra kapatsınlar ama 8 ve 12. sınıflar bence açık kalsın.

Daha 5 Milyon adet test yapmışız 82 Milyon nüfuslu ülkede 5 Milyon adet teste bakıp virüs çok yayılmamış okullar açılabilir demek çok saçma olur. Aslında benim için okula gitmek önemli değil önemli olan eğer virüs kaparsam diğer insanlara yaymam. En çok korktuğum şeylerden biri.

Neden sürekli aynı konuyu açıyorsunuz? Bu konu hakkında açılmış birçok konu var, tekrar tekrar aynı şeyi açıp duruyorsunuz.

Açılacak dendi, henüz karar değişikliği yok. Bizim burada tahmini yazdıklarımız neyi değiştirecek?
Konu dışında açılan konular zaten bu anlama geliyor. Teknolojiden uzak fikir, tahmin gibi sorular soruluyor. Bu kategorideki her konuya aynı mesajı mı yazıyorsunuz?

Bence açılmayacak çünkü virüsün grip virüsüyle birleşmesi onu yaş farketmeksizin ölümcül hale getirdiği söyleniyor. Düşünün bu yaz bile yetişkin ve gençlerin hayatlarını kaybettiğini görebiliyoruz. Zaten gribin en çabuk yayıldığı yerlerden birisi okul. Corona da aynı şekilde hızlı yayılıyor. Büyük felaket olabilir. Açılsa bile bu sebepten dolayı 1 hafta bile açık kalmaz diye düşünüyorum yani kalmamalı.

Bu sene 1, 5, 8, 9 ve 12. sınıfları açsınlar yeter bence. 8 ve 12'ler sınava hazırlanıyor. 1, 5 ve 9. sınıflar ise yeni okullarına bir alışma süreci geçirebilirler. 1 Hafta alışma süresinden sonra kapatsınlar ama 8 ve 12. sınıflar bence açık kalsın.

Daha 5 Milyon adet test yapmışız 82 Milyon nüfuslu ülkede 5 Milyon adet teste bakıp virüs çok yayılmamış okullar açılabilir demek çok saçma olur. Aslında benim için okula gitmek önemli değil önemli olan eğer virüs kaparsam diğer insanlara yaymam. En çok korktuğum şeylerden biri.
1. sınıftan olan kuzenim okumayı unutmuş. Veliler evde pek dikkat etmiyor gibi. 12. sınıf olarak korkuyorum sınavda başarısız olurum diye. Umarım en kötü açılmazsa bize de geçen senekiler gibi konudan taviz verirler. Yetişmeyecek böyle giderse.

Maske taktığın sürece bulaştırmazsın pek ama yine de açılmaması lazım çünkü mutlaka bir şekilde bulaşır.
40 kişilik sınıfta maske taksan ne olacak? Hadi sen taktın diyelim, birileri illaki takmayacak veya sorun çıkaracaktır. (Hastalığı olanlardan ve haylaz öğrenci grubundan söz ediyorum)

Maske taktığın sürece bulaştırmazsın pek ama yine de açılmaması lazım çünkü mutlaka bir şekilde bulaşır.

Evet maske işe yarar ama en küçük hatada her şey olabilir. Ayrıca bir kaç kişi takmayı reddecektir. İlkokul çocuklarına zorunlu maske takmakta zor olur.

Hayır, bu konudan sürekli açılıyor gidip onlara bakabilir. Sürekli var olan konuyu tekrardan açmanın mantığı ne?

Kaldı ki konu sahibi geçen hafta da açmış aynı konuyu: Okullar 31 Ağustos'ta açılır mı? - Technopat Sosyal
Konu sahibi aynı konudan açtıysa ordan devam etmesi daha etik ancak farklı kişiler açabilir. Zaten gündemimiz bu virüs ve bu gündem içerisinde sürekli bir değişim yaşanıyor yani fikirlerde farklılıklar yaşanıyor. O yüzden aynı konular belli zaman aralıklarıyla açılabilir.
Eğer gerçek düşünceniz bu ise sizin bu mesajınızı tavsiye, 1660S vs 2060 gibi kıyaslama mesajlarında da görmem lazım. Neyse uzatmaya gerek yok.

Aslında sadece ortaokul ve lisede son sınıflar açılabilir ama şöyle: sabah-akşam öğretim, 15 kişilik sınıflar ve sadece temel dersler gibi. Üniversitelerde de sadece uygulamalı mesela diş hekimliğinde preklinik denilen dersler. Sınıfları bölerek tabii ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı