Okul değiştirmek için tavsiyeler

NovaEmirhan

Hectopat
Yer
Türkiye Bolu,Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
BİOSTAR TB360-BTC PRO 2.0 // İ3 9100F // 8GB CORSAİR 2133MHZ // ZOTAC GTX 760 // 1650W RAMPAGE PSU //
Meslek
E-Ticaret
Merhaba, lise 2. sınıf öğrencisiyim ve şu an gerçekten ciddi bir problemle karşı karşıyayım. Artık okulumdan ve mevcut durumumdan bıktım. Haftada sadece bir gün okula gidiyorum, geri kalan günlerde staj yapıyorum ve neredeyse hiç öğrenim görmüyorum. Bu kadar az eğitimle geleceğimi nasıl şekillendireceğim? Kendimi geliştiremiyorum, bu bana tamamen zaman kaybı gibi geliyor.

Asıl büyük problem: Sınıfımdaki herkes bana düşman gibi davranıyor! Sürekli kavgalar yaşıyorum, kimse beni sevmiyor ve bu durum katlanılmaz hale geldi. Her gün kavga etmekten, dışlanmaktan bıktım! Sadece 10 kişiyiz ama sürekli yalnızım. Sosyal çevrem yok, hiçbir aktivite yapmıyorum. Ama bu okulda kız yok ve bu durum, daha da kötü bir hal alıyor. Sosyalleşmek istiyorum ama bu okulda bu mümkün değil!

Ayrıca ailemle de ciddi problemler yaşıyorum. Babamla birlikte çalışıyorum ve bu durum bir eziyete dönüştü. Babamın bana olan tavırlarından bıktım. Herhangi bir hatada üzerime geliyor ve kendimi sürekli baskı altında hissediyorum. Aldığım maaş (5 bin TL) bu eziyete kesinlikle değmez. Bu kadar çalışmak zorunda kalmak ve böylesine bir ortamda yaşamak zorunda mıyım?

Birine nerede okuduğumu söylediğimde "çıraklıktan mezunum" demek bana çok aşağılayıcı geliyor. Bu okuldan mezun olmaktan utanıyorum! Ailem ise "nasıl sabah kalkıp okula gideceksin?" diyerek benim okul değiştirme isteğime karşı çıkıyor. Ama ben bu duruma daha fazla katlanamam!
Ayrıca çevremi genişletmek, sosyalleşmek ve düzgün bir kız ortamım olmasını istiyorum. Şu anki okulumda bu mümkün değil. Dışlanmak ve sürekli kavga etmek yerine, arkadaşlık kurabileceğim ve kızlarla daha iyi iletişim kurabileceğim bir ortam istiyorum. Bu okulda kendime sosyal bir alan yaratamıyorum ve daha aktif bir sosyal hayat istiyorum.

Sizce bu koşullar altında okul değiştirmek mantıklı mı? Benzer durumu yaşayan var mı? Artık gerçekten dayanamıyorum!

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı