Okul hayatına geç başlayan birisi okulu bitirebilir mi?

Arkadaşlar selam 17 yaşındayım ve 7 sınıfa gidiyorum. Yasal olarak şu anda neden 7 sınıfa gidiyorum kalmadım sınıfta kalmadım bunu bilin yeterli, 5 sınıfa geçtiğim de yaşıtlarım benimle alay etti aşağıladılar dalga geçtiler psikolojimi iyice bozdular, ve ben de bıraktım ve 3 sene okumadım, ama pandemiden dolayı 7 sınıfa kadar geçtim. Şimdi açık öğretimden tekrar başlasam üniversiteye kadar okusam bitirebilir miyim mümkün mü? Yapamam diye çok korkuyorum, hayatım da okumaktan başka çarem yok evet. Elim yüzüm düzgün kibarım, insanları kırmayı sevmem, genellikle ben kırılırım, çok duygusalım, hiçbir şeyi hatırlamıyorum ne çıkarma ne bölme ne kesirler falan. Okumakta istiyorum sizce bu açıkları kapatabilmem mümkün mü veya nasıl kapatabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Alay etmeyin.

Okulu bitirin önemli ama iş konusunu soracak olursan pek söyleyecek bir şeyim yok ülkede egitim hakkı yok.

Cidden sizce bu açığımı kapatıp okuyabilme şansım var mı yoksa artık okuldan ümidi kesip bir işe girip çalışmam mı gerek
Açığını kapatırsın, liseyi de bitirince en azından 2 yıllık önü açık bir üniversiteye girersin. Girmezsen de sorun değil ortaöğretim KPSS ile bile atanabilirsin.

bir de 1. sınıftan başlamasam 7 sınıf derslerini sorsam halk eğitime falan onlar yardımcı olur mu böyle bir imkanım var mı 1 sınıftan başlamak kafamı çok karıştırır çok konu var çünkü :(

şu anda 17 yaşındayım
1. sınıftan başla demiyorum tabii bıraktığın yerden başlatacaklar. 7. sınıfta bıraktıysan oradan başlarsın. Ben unuttuğun bilgileri hatırlaman için eski derslere biraz bak yoksa 7. sınıfı anlamazsın demek istedim.

Ayrıca yaşını da sana sormamıştım. :D

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama senin de liseli olduğunu tahmin ediyorum. Adamın zaten ortaokula dönmeyeceğinin farkında ol biraz. Açıktan bitirir, hatta liseyi de açıktan bitirmeli ki böyle kafa karıştıran önerilere kulak asıp hayatını karartmaz.

Doğrudur hocam ben açıktan okuması taraftarıyım fakat öz güven problemim var diyor doğal olarak özgüvenini artırması lazım spor en iyisi olur kesinlikle bir spor salonuna yazılmalı veya 5 kg bir dambıl işini görür kas yapmalı yumruk atma alıştırması yapmalı birisiyle dövüşmesini önermiyorum ama spor kendini daha öz güvenli yapar.

Açığını kapatırsın, liseyi de bitirince en azından 2 yıllık önü açık bir üniversiteye girersin. Girmezsen de sorun değil ortaöğretim KPSS ile bile atanabilirsin.

1. sınıftan başla demiyorum tabii bıraktığın yerden başlatacaklar. 7. sınıfta bıraktıysan oradan başlarsın. Ben unuttuğun bilgileri hatırlaman için eski derslere biraz bak yoksa 7. sınıfı anlamazsın demek istedim.

Ayrıca yaşını da sana sormamıştım. :D
pardon bana sordunuz sanmıştım :D ya gerçekten 5 sınıfı bile doğru düzgün çalışmadım ama 7 sınıf konularını çalıştırsalar en azından 50 puan alamam mı 100 üzerinden imkansız mı

Doğrudur hocam ben açıktan okuması taraftarıyım fakat öz güven problemim var diyor doğal olarak özgüvenini artırması lazım spor en iyisi olur kesinlikle bir spor salonuna yazılmalı veya 5 kg bir dambıl işini görür kas yapmalı yumruk atma alıştırması yapmalı birisiyle dövüşmesini önermiyorum ama spor kendini daha öz güvenli yapar.
O iş öyle yürümüyor en azından liseden sonra değil.

Elim de tek futbolum vardı amatör futbolcuyum ama 17 yaşındayım galiba futbol için artık çok geç bunu söylemek bile canımı yakıyor :(

pardon bana sordunuz sanmıştım :D ya gerçekten 5 sınıfı bile doğru düzgün çalışmadım ama 7 sınıf konularını çalıştırsalar en azından 50 puan alamam mı 100 üzerinden imkansız mı
İmkansız mı? Bence çok kolay yaparsın. Vakit kaybetme bir halk eğitime git yarın.

O iş öyle yürümüyor en azından liseden sonra değil.
o kadar kötülerdi ki mesela küçük çocuklarla okuduğum için kapımın önüne gelip alay ederlerdi o zamanlar bir kız seviyordum o da alay edince zaten işler koptu küçükken de hiç arkadaşım olmadı top oynamak istiyordum sitedeki çocuklarla topum var diye oynatıyorlardı onlar da zorbalıyordu, ailem de gülüp geçiyordu geçer bunlar küçüksünüz diye, topum olmadığı zaman aralarına bile almıyorlardı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı