Okul hayatına geç başlayan birisi okulu bitirebilir mi?

Arkadaşlar selam 17 yaşındayım ve 7 sınıfa gidiyorum. Yasal olarak şu anda neden 7 sınıfa gidiyorum kalmadım sınıfta kalmadım bunu bilin yeterli, 5 sınıfa geçtiğim de yaşıtlarım benimle alay etti aşağıladılar dalga geçtiler psikolojimi iyice bozdular, ve ben de bıraktım ve 3 sene okumadım, ama pandemiden dolayı 7 sınıfa kadar geçtim. Şimdi açık öğretimden tekrar başlasam üniversiteye kadar okusam bitirebilir miyim mümkün mü? Yapamam diye çok korkuyorum, hayatım da okumaktan başka çarem yok evet. Elim yüzüm düzgün kibarım, insanları kırmayı sevmem, genellikle ben kırılırım, çok duygusalım, hiçbir şeyi hatırlamıyorum ne çıkarma ne bölme ne kesirler falan. Okumakta istiyorum sizce bu açıkları kapatabilmem mümkün mü veya nasıl kapatabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Alay etmeyin.

Hocam temizinden o 10 yaşındaki veletleri dövün. Sonra okulunzu okuyun.

Bu konuları aşman lazım bu zorbaların Update almış lisedeki versiyonları canından bezdirir.

Hocam herkes zorbalık yaşamıştır fakat zorbalık bazen suyu çıkabiliyor maalesef.

Hocam temizinden o 10 yaşındaki veletleri dövün. Sonra okulunzu okuyun.

Hocam herkes zorbalık yaşamıştır fakat zorbalık bazen suyu çıkabiliyor maalesef.
3 sene önce oldu zaten bu olay şehir değiştirdim. Bakacağım bence yaparım.

30-40 yaşında ev hanımları bile açıktan liseyi bitirip üstüne açıktan üniversite okuyor. Sence yapabilir misin?
Doğru hiçbir şey bilmeyenler bile yapabiliyorsa, gencim ve yapabilirim.

Hocam adam çenenize mi vurdu nasıl tek hamlede baygınlık geçirdiniz ben hayatımda 1 kez çeneme yumruk yedim o an kendime geldim en yakın arkadaşım vurmuştu rahatlattıda 2 3 gün çenem ağrıdı 😄
Çok fark var aramızda.
  • 70 kilo kadar ağırlık farkı.
  • 40 cm kadar boy farkı.
  • Dövüş sporlarıyla ilgilenmesi.
  • ~
Yere düşüşümü bile hatırlamıyorum. Bilincim kendine geldiğinde kandan zor nefes alıyordum o kadar.

Neyse, konu dışına çıkıyoruz. Şu yüzden anlatıyorum, bunu yaşatmayın başkasına.

Çok fark var aramızda.
  • 70 kilo kadar ağırlık farkı.
  • 40 cm kadar boy farkı.
  • Dövüş sporlarıyla ilgilenmesi.
  • Cinsiyet farkı.
Yere düşüşümü bile hatırlamıyorum. Bilincim kendine geldiğinde kandan zor nefes alıyordum o kadar.

Neyse, konu dışına çıkıyoruz da. Şu yüzden anlatıyorum, bunu yaşatmayın başkasına.

Vallahi hocam bende bizim arkadaş kick boksa gidiyor bir tane kıza bir şey demişim herhalde dedi sana hediye vereceğim deyip duruyordu arkadaşın yanında dedi kıza bir şeyler demişsin dedi yani kısaca beni dövecekti de ben bir şey yapmadım falan dedim arkadaşta zaten şahit kick bokscudan beleş dayak yemekte istemedim açıkçası 😃

Dersleri bile dinlemiyordum artık o kadar alay konusu olmuştum ki sınıfın önüne geliyorlardı dalga geçiyorlardı 8'ler.

Hocam sebebi ne olursa olsun bu sana bağlı. Gerekirse 7. değil 1.sınıfta ol, eğer azimliysen çok kolay. Bu soruyu aslında kendine sorman gerekiyor. Kesinlikle yapılabilecek bir şey. Sadece kendine inan ve sabırlı ol. Devamı emin ol ki kendiliğinden gelecek.

Hocam sebebi ne olursa olsun bu sana bağlı. Gerekirse 7. değil 1.sınıfta ol, eğer azimliysen çok kolay. Bu soruyu aslında kendine sorman gerekiyor. Kesinlikle yapılabilecek bir şey. Sadece kendine inan ve sabırlı ol. Devamı emin ol ki kendiliğinden gelecek.
Kendime inansam güvensem kafama koysam çok kolay olacağını biliyorum, ufak korkularım var yapamamak başaramamak bir şey öğrenememek gibi

Hocam ortaokulda birileri tarafından dışlanınca insanın psikolojisi doğal olarak bozuluyor yapabilecek bir şey yok onlar kendilerine hoş olan şeyleri seviyorlar onları etkileyenlerle takılıyorlar.

Kendime inansam güvensem kafama koysam çok kolay olacağını biliyorum, ufak korkularım var yapamamak başaramamak bir şey öğrenememek gibi.

Hocam başaramamaktan korkmayın başaramamak önemli değil denemek önemli ben bir şeyi denemeden kaybetmedim zaten her şey öyle bir şeyleri sürekli denemek gerekiyor.

Hocam ortaokulda birileri tarafından dışlanınca insanın psikolojisi doğal olarak bozuluyor yapabilecek bir şey yok onlar kendilerine hoş olan şeyleri seviyorlar onları etkileyenlerle takılıyorlar.

Hocam başaramamaktan korkmayın başaramamak önemli değil denemek önemli ben bir şeyi denemeden kaybetmedim zaten her şey öyle bir şeyleri sürekli denemek gerekiyor.

Farklı yollarla tekrar denemek gerekiyor bir şeyleri farklılaştırarak denerseniz her zaman bir sonuç alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı