Okul insanları köleleştirmek için vardır

Özellikle de banana republic de sıradan bir vasıfsız üniversitenin bol olduğu ülkede diploma, okul gibi şeyleri savunamazlar.
Kahkaha atanlar okuyunca zengin olacağını sanıyor herhalde okursan büyük adam olursun lafı fazla etki yaratmış bunlarda.
Siz de okumadan zengin olanlarsınız heralde :p Hiç kimse göremiyor da büyük oyunu bir siz görüyorsunuz maşallah :D

Gidin isterseniz en vasıfsız okulda okuyun. Üniversite en kötüsünden de olsa size bir temel öğretiyor. Örnek gösterdiğiniz işsiz kesim o temelin üzerine katkı koymayan emek harcamayan kesim. Nitelik sahibi biriyseniz o temelin üzerine koyup kendi yolunuzu bulabiliyorsunuz merak etmeyin.

Şahsi konuşayım. Şehrimin üniversitesinde okuyorum. Bölümüm benim başladığım sene açıldı. Bana da devasa katkıları olmadı. Standart tek tip temel konularda eğitim gördüm. Yarım dönem bir sürecin sonunda mezun olacağım ve sağlam bir temelim olacak. Büyük ölçekli projelerim var temelimin üzerinde kendimi geliştirip hayallerimi gerçekleştirmeye başlayacağım.

Burada gelmiş 16 senelik eğitimi eleştiriyorsunuz ama o zengin olanlar hiç bir zaman ben oldum demiyor. Hepsi kendi emek üstüne emek katarak her gün yeni birşeyler öğrenerek yapıyor bunları. Siz daha kendinizi eğitmeyi başından beri saçmalık olarak görüyorsanız çok yanlış düşünüyorsunuz bence.

Son düzenleme:
Siz de okumadan zengin olanlarsınız heralde :p Hiç kimse göremiyor da büyük oyunu bir siz görüyorsunuz maşallah :D

Gidin isterseniz en vasıfsız okulda okuyun. Üniversite en kötüsünden de olsa size bir temel öğretiyor. Örnek gösterdiğiniz işsiz kesim o temelin üzerine katkı koymayan emek harcamayan kesim. Nitelik sahibi biriyseniz o temelin üzerine koyup kendi yolunuzu bulabiliyorsunuz merak etmeyin.

Şahsi konuşayım. Şehrimin üniversitesinde okuyorum. Bölümüm benim başladığım sene açıldı. Bana da devasa katkıları olmadı. Standart tek tip temel konularda eğitim gördüm. Yarım dönem bir sürecin sonunda mezun olacağım ve sağlam bir temelim olacak. Büyük ölçekli projelerim var temelimin üzerinde kendimi geliştirip hayallerimi gerçekleştirmeye başlayacağım.

Burada gelmiş 16 senelik eğitimi eleştiriyorsunuz ama o zengin olanlar hiç bir zaman ben oldum demiyor. Hepsi kendi emek üstüne emek katarak her gün yeni birşeyler öğrenerek yapıyor bunları. Siz daha kendinizi eğitmeyi başından beri saçmalık olarak görüyorsanız çok yanlış düşünüyorsunuz bence.

Laf anlatmakla uğraşma. Bırak hayal dünyalarında yaşasınlar.

Bir kere zenginliği bilgisayar, araba alabilmek mi sanıyorsunuz? Ülkemizde bunlara erişmek zorlaşmış olsa da, bunlar zenginlik mi sizce?

Önce bunu cevaplamak gerekiyor. Hep X kişi Y okulunu bırakıp Z şirketini açarak zengin oldu derler. Acaba bizde o X okuluna girmeye yetecek azim ya da çaba var mı?

Kendimizi kandırmaya gerek yok. Bu bozuk sistemde dahi birileri bir şeyleri başarıp, bir yerlere gelebiliyorsa, elbet bir sebebi vardır.

Laf anlatmakla uğraşma. Bırak hayal dünyalarında yaşasınlar.

Bir kere zenginliği bilgisayar, araba alabilmek mi sanıyorsunuz? Ülkemizde bunlara erişmek zorlaşmış olsa da, bunlar zenginlik mi sizce?

Önce bunu cevaplamak gerekiyor. Hep X kişi y okulunu bırakıp Z şirketini açarak zengin oldu derler. Acaba bizde o X okuluna girmeye yetecek azim ya da çaba var mı?

Kendimizi kandırmaya gerek yok. Bu bozuk sistemde dahi birileri bir şeyleri başarıp, bir yerlere gelebiliyorsa, elbet bir sebebi vardır.

Sen de herhalde doktor olmayı öğretmen olmayı zenginlik falan sanıyorsun. Okul önemli ama bu ülkede değil ben neden istediğim bölümü okuyup iş bulamıyorum (tarih) onun yerine hukuk okuyorum? Neden resim çizen insana matematik soruyorlar? Yıllardır mühendislik fakültesi kaynıyor ve mezun kaynıyor okullar neden adamakıllı bir teknolojik veya Türk mühendislerinin ürettiği iyi bir telefon araba vb şeyler yok? 12 senedir niye İngilizce öğrenemedik? Hani senin savunduğun okul. Ben Türkiye'den bahsediyorum dışarısından banane.

İnsanlar okulu bularak kendilerini köle yaptı. Bir insanın ilgi alanı ne ise o öğretilmeli. Ben büyüyüp meslek sahibi olunca bana zorla öğretilen derslerin çoğu işime yaramayacak.

Sen de herhalde doktor olmayı öğretmen olmayı zenginlik falan sanıyorsun. Okul önemli ama bu ülkede değil ben neden istediğim bölümü okuyup iş bulamıyorum (tarih) onun yerine hukuk okuyorum? Neden resim çizen insana matematik soruyorlar? Yıllardır mühendislik fakültesi kaynıyor ve mezun kaynıyor okullar neden adamakıllı bir teknolojik veya Türk mühendislerinin ürettiği iyi bir telefon araba vb şeyler yok? 12 senedir niye İngilizce öğrenemedik? Hani senin savunduğun okul. Ben Türkiye'den bahsediyorum dışarısından banane.

Sanmıyorum, sansam öyle bir mesaj mı yazarım? :D İyi bir doktor ya da mühendis hayat kalitesini arttırır, refah içinde yaşar sadece. Bu zenginlik olmuyor işte. Bunu kast ediyorum.

Okul her yerde olduğu gibi bu ülkede de önemli. Ki okul dediğin şey somut bile değil. Okul var okul var, sistem var sistem var. İnsanların okuldan beklentilerine girmiyorum bile. Ben en başından beri lisesinden üniversitesine, saçma sistemin içinde yetiştim, eğitim gördüm. Hala da insanlar bu saçma sistemin içinde eğitim görüyor ancak buna rağmen bir şeyler başarabiliyorlar zira okul, çevre ve kişinin azmi, imkanları gibi faktörler büyük rol oynuyor.

12 senedir İngilizce öğrenememen senin de sorunun, 1 senede öğretilebilecek şeyi 12 seneye yayarak öğretebileceğini zanneden ve bunu dayatan sistemin de sorunu. Düzgün bir üniversite hazırlıkta, çok temel düzeyde İngilizce bilen birisi B2 seviyesine hatta üstünde dil öğrenebilir. Ancak sistem bunu kullanmak yerine İngilizceyi zorla dayatıyor. Bak, bir sistem sorunu, okul değil.

Direkt okul denen kavramı hedef tahtasına oturtup sonra da "Yok biz sistemi eleştiriyoruz, yok biz sadece ülkemizi eleştiriyoruz, yok şu yok bu..." diye kusura bakmayın ama kıvırmazsınız. Sistemin dandik olduğu zaten apaçık ortada. Ancak okul olmadan adam akıllı ne doktor ne de mühendis olabilirsin. Ne öğretmen ne de ressam olabilirsin.

Yıllardır mühendislik fakültesi kaynıyor ve mezun kaynıyor okullar neden adamakıllı bir teknolojik veya Türk mühendislerinin ürettiği iyi bir telefon araba vb şeyler yok?

Doğru ülke mühendislik fakültesi kaynıyor ancak çok güzel okulların çok güzel bölümleri var ve AR-GE'ye, projelere destek veren okulların sayıları da bir hayli fazla. Doğal olarak da bu imkanlardan herkes değil, hak eden ve çabalayan faydalanıyor. Adam akıllı teknoloji yok demen ise seninle alakalı açıkçası. Burada uzun uzun sayamam.

Siz direkt okulu eleştiriyorsunuz. Sistemi ya da müfredatı ya da zihniyeti değil. Ki daha neyi eleştirdiğinizi bile bilmiyorsunuz. Kusura bakmayın, sistemi siz değil o eleştirdiğiniz okullardan mezun olan insanlar, düzgün noktalara getirecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı