Sen de herhalde doktor olmayı öğretmen olmayı zenginlik falan sanıyorsun. Okul önemli ama bu ülkede değil ben neden istediğim bölümü okuyup iş bulamıyorum (tarih) onun yerine hukuk okuyorum? Neden resim çizen insana matematik soruyorlar? Yıllardır mühendislik fakültesi kaynıyor ve mezun kaynıyor okullar neden adamakıllı bir teknolojik veya Türk mühendislerinin ürettiği iyi bir telefon araba vb şeyler yok? 12 senedir niye İngilizce öğrenemedik? Hani senin savunduğun okul. Ben Türkiye'den bahsediyorum dışarısından banane.
Sanmıyorum, sansam öyle bir mesaj mı yazarım?

İyi bir doktor ya da mühendis hayat kalitesini arttırır, refah içinde yaşar sadece. Bu zenginlik olmuyor işte. Bunu kast ediyorum.
Okul her yerde olduğu gibi bu ülkede de önemli. Ki okul dediğin şey somut bile değil. Okul var okul var, sistem var sistem var. İnsanların okuldan beklentilerine girmiyorum bile. Ben en başından beri lisesinden üniversitesine, saçma sistemin içinde yetiştim, eğitim gördüm. Hala da insanlar bu saçma sistemin içinde eğitim görüyor ancak buna rağmen bir şeyler başarabiliyorlar zira okul, çevre ve kişinin azmi, imkanları gibi faktörler büyük rol oynuyor.
12 senedir İngilizce öğrenememen senin de sorunun, 1 senede öğretilebilecek şeyi 12 seneye yayarak öğretebileceğini zanneden ve bunu dayatan sistemin de sorunu. Düzgün bir üniversite hazırlıkta, çok temel düzeyde İngilizce bilen birisi B2 seviyesine hatta üstünde dil öğrenebilir. Ancak sistem bunu kullanmak yerine İngilizceyi zorla dayatıyor. Bak, bir sistem sorunu, okul değil.
Direkt okul denen kavramı hedef tahtasına oturtup sonra da "Yok biz sistemi eleştiriyoruz, yok biz sadece ülkemizi eleştiriyoruz, yok şu yok bu..." diye kusura bakmayın ama kıvırmazsınız. Sistemin dandik olduğu zaten apaçık ortada. Ancak okul olmadan adam akıllı ne doktor ne de mühendis olabilirsin. Ne öğretmen ne de ressam olabilirsin.
Yıllardır mühendislik fakültesi kaynıyor ve mezun kaynıyor okullar neden adamakıllı bir teknolojik veya Türk mühendislerinin ürettiği iyi bir telefon araba vb şeyler yok?
Doğru ülke mühendislik fakültesi kaynıyor ancak çok güzel okulların çok güzel bölümleri var ve AR-GE'ye, projelere destek veren okulların sayıları da bir hayli fazla. Doğal olarak da bu imkanlardan herkes değil, hak eden ve çabalayan faydalanıyor. Adam akıllı teknoloji yok demen ise seninle alakalı açıkçası. Burada uzun uzun sayamam.
Siz direkt okulu eleştiriyorsunuz. Sistemi ya da müfredatı ya da zihniyeti değil. Ki daha neyi eleştirdiğinizi bile bilmiyorsunuz. Kusura bakmayın, sistemi siz değil o eleştirdiğiniz okullardan mezun olan insanlar, düzgün noktalara getirecek.