Okula devam etmek mi? Meslek öğrenmek mi?

Okul bırakmak o kadar da kötü bir şey değil. Mobilya sektöründeyim. İşi bilen adam eğer çalışacaksa ortalama 7 bin liradan iş alıyor. Şirket sahipleri de ayrı bir şey. Hiç biri üniversite okumamış neredeyse.
 
Merhaba arkadaşlar. Ben lise 2'ye gidiyorum, derslerim berbat olunca babam 2 secenek sundu.

1. seçenek: Okuldan ayrılıcam çalışmaya başlayacağım babam okumazsan meslek öğren dedi şu anlık aklımda bu var.

2.seçenek: Okula devam edeceğim ama ben kendimi biliyorum büyük ihtimalle geçemiyeceğim sınıfı temelim vs yok ve hiç çalışma hevesim yok.

15 tatile kadar karar vermem gerek, aklımda şu anlık bu var 15 tatiline kadar yatiş sonra okumayacağım demek. İşe başlamak askere gidene kadar çalışmak sanayide vs askere gidince askerde kalmak, er olarak falan oradan devam ederim diye düşünüyorum. Ne yapmalıyım sizce?
Lise eğitimi ülkemizde zorunlu, örgün ya da açık olarak şöyle ya da böyle liseyi bitirmek zorundasın.
 
Bende lise 2'yim. Lise 2 olan başka bir arkadaşım var. Ortaokuldan sonra Lise okumadı. Nasıl yaptı anlamadım ama artık okul ile alakası kalmadı. Lise zorunlu diye biliyordum ben. En kötü açıktan bitirmek zorundasın. Ama dediğim gibi, arkadaşımın mevzusunu anlamadım. Şuan altında bir elektrikli motosikleti var ve düzenli spora gidiyor. Amcasının yanında sanayide çalışıyor. Seçim senin. Ben okuman taraftarıyım.
 

Geri
Yukarı