Okula gitme isteği nasıl kazanılır?

Bende 9.sınıf öğrencisiyim sağlık meslekteyim mtal işte bendede aynı durum var mesela yarına ödev var onu bile yapmak istemiyorum okula gitmemek için rapor alıyorum.
Bende almak istiyorum ama laf geçmiyor yarın kargom gelecek çok beklediğim bir kargo acaba birazda ağzı burnu kaymış hasta muamelesimi çeksem?

Kafaya uymuyor kimse mesela yanımda erdoğan diye bir çocuk var tokatlayasım geliyor, davranışlarını anlatamam ama yaşayabilirim. Sınıfın ortamıda öyle. Kız desek 4 tane var birisi yasaklı madde kullanıcısı birisi kendi halinde diğer 2 si ise 1 i türk olmak üzere türkçe konuşmayı zar zor beceriyor iletişim kuramıyorum. Erkekler desen tahtadan google eklentileri üzerinden oyun açıp oynuyorlar besili camış gibi bağırıyorlar. Ayrıca sabahları annem arabayla götürüyor ama dönerken harcadığım zaman böyle bir okul için kesinlikle değmez. Çok basit içinde çok şey dönen kötü bir mtal'dayım.
İlk defa böyle bir durumla karşılaştığın için normal. Yeni insanlar, yeni yüzler, illaha alışmak gerekecek. Sınavlar geldiği zaman o çocuklarla çoktan samimi olmuş olursunuz. Zamana bırak biraz ve onların sana adım atmasını beklemeden önce sen adım at, sen samimi olmaya çalış gerisi gelecektir. Erkeklerde genel olarak dışardan baktığında öyle görünmesi doğal. Her erkek grubu öyledir. Gruba girince o garipseme ortadan kalkacaktır.

@nedensevilmedik Hocam çok güzel söylemiş daha lise 1 desin ortaokuldan ilkokuldan mahalleden tanışık olan bi kaç grup dışında kimse birbirini tanımıyor. Bana lisenin en güzel yılını sorsan kesinlikle 9 demezdim. Emin ol o çocukça gördüğün kişiler bile çok garip bi şekilde 10. sınıfta çoğu büyümüş olacak. İlk senenin ilk haftaları belki ilk dönemi sıkıcı geçmesi normal bunu kafana takıp liseden soğuma sakın. Lise mükemmel bir yer, ders olarak söylemiyorum bunu ama sosyal açıdan. Bir daha belki hayatın boyunca aynı tadı alamayacağın insanlarla arkadaşlık kurup çok eğleneceksiniz. Bazen beraber kahkahalar atıp bazen beraber göz yaşı döküp belki bazen beraber kavga edeceksiniz. O yüzden daha işin başındasın, sabret her şey yoluna girer.

Hocam fen liseleri dışında başka bir lisede kafa dengi arkadaş bulmak çok zor. Çünkü herkes keko tipler ve insan bu yaratıkların yaptığı hareketleri görünce okula gidesi gelmiyor.

Fen liseleri dışındamı :D fen liselerindekiler genelde inekler oluyor ama meslekteydim çok kafa dengi arkadaşım var.

Hocam fen liseleri dışında başka bir lisede kafa dengi arkadaş bulmak çok zor. Çünkü herkes keko tipler ve insan bu yaratıkların yaptığı hareketleri görünce okula gidesi gelmiyor.
Ya gittiğin okul selam vereni alıyordur ya da size kötüsü denk gelmiştir yoksa nitelikli okullarda keko tipler artık azaldı. Hem meslekte okumuş biri olarak hem Anadoluda okumuş biri olarak her ikisi de ortalama denecek seviyede liselerdi. Ortamları da hemen hemen aynıydı. Keko tiplerden arındırılmış şekilde eğitim görüyorduk.

Lise 1'e gidiyorum, okula hiç gitmek istemiyorum çünkü çok uzakta ve okulu bir sevemedim adamakıllı. Okul normal olarak iyi ama sürekli okuldan gitmek istiyorum duramıyorum. İtiraf etmeliyim ki grip olmak için geceleri vantilatörü dibime koyup üstsüz ve üstüm açık yattığımı biliyorum. Cidden hiç gitmek istemiyorum. Ne yapabilirim?

Kral bende sınıfta kaldım kendimi bunu yapmakla zorunluymuş şeklinde tutuyorum biz aman sonra ortama alışınca zaten kendi kafana göre birini bulunca geçiyor zaman.

Lise 1'de bende öyleydim. 10.Sınıftan itibaren artık okulu o kadar sevmeye başladım ki hastayken bile okula gidiyordum dolayısıyla dönemi 3 gün devamsızlıkla kapatmıştım o da hastaneden dolayıydı. 11.sınıfta da aynen böyle devam etti. Arkadaş çevresi yapınca sevmeye başlıyorsun liseyi. Ortaokul gibi bir yer değil orası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı