Okula gitmeyi kim uydurmuş?

Zengin insanlar hep ilkokul terk. Hayatımızın hiçbir yerinde işimize yaramayacak bilgileri neden öğreniyoruz ki yani?

Böyle diyorsunuz sonra şurada basit Fizik konularını bile anlayamıyorsunuz. Öğrendiğin hiçbir şey boşa değil... Hayat da öyle sandığın kadar kolay değil.

Okul okumayıp, işe - ticarete atılmanın bile bir kuralı var. İşi bilmen, hakim olman gerek. Çalışmayayım, öğrenmeyeyim, çalışıp öğrenirsem de masa başı işim olsun ama dünyaları kazanayım...

Ben lise okumadım. Açıkdan bitirdim. Siz saçma sapan sorular çözerken...

Ben o saçma dediğin soruları da çözdüm, kitabımı da okudum, Technopat'ta da takıldım. Hatta en yoğun dönemimde gelip burda moderatörlük de yaptım... İsteyip azmettikten sonra her şey yapılıyor. Şikayet edilerek bir yere varılmıyor.
 
Yusuf kayaalp izleyip tarih mi öğrendin? Anladım hocam kolay gelsin.

Örnek verdim. 500 tane kanal var YouTube'da. Hepsini sayim mi DFT tarih var bilgi otağı vb. uzar gider. Sadece bu kanallara ve günde 1 saat ders çalışarak liseyi bitirdim 2 senede. Seçmeli derslerimi Full tarih seçmişdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden okul okuyoruz? Direkt eğitim alıp 2-3 sene işe başlasak olmuyor mu? Neden 16 yılımızı heba ediyoruz ki? Zaten okul bitince bir şey de olamıyoruz. Zengin insanlar hep ilkokul terk. Hayatımızın hiçbir yerinde işimize yaramayacak bilgileri neden öğreniyoruz ki yani? Neden abi? Anlamıyorum... Biri açıklasın gözünüzü seveyim. Bir de tıraş oluyoruz, saçma okul kıyafetleri giyiyoruz, öğle arası dahi hapsoluyoruz. Gençliğimiz, çocukluğumuz pis kokan sıralarda çürüyor.
Hocam sizi zorla tutan yok. Siz de okulu bırakabilirsiniz. Siz de zengin olabilirsiniz madem ilkokul terk olanlar hep zenginse.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı