Okula gitmeyi kim uydurmuş?

Okul hayata atılan ilk adımlardan biridir. Bu adımı düzgün atabilen kazanır. Ülkemizdeki eğitim sistemi iyi değil farkındayım. Sen burada kendini geliştirmeye bak. Okuldaki dersler belki üniversite de veya hayatının başka bir yerinde yaramayacak fakat en azından o konu hakkında fikir sahibi olursun.
 
Daha yazı yazmayı bilmiyorsunuz, liseyi bitirmişsiniz neye yarar?

Ne yapayım ben, söylesene? 500 tane adam yazdı burada. Hepinizin fikirlerini okuyup cevap veriyorum. 2 saat uğraşayım mi? Hem sen beni anlıyorsan sorun yoktur. Dil sonuçta bir iletişim aracıdır. İletişimi kurduk sorun yok. Güzelim Türkçemizi bozacak kadar da bir hata yaptığımı görmüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten sadece iki YouTube videosu izleyip dersi öğrendiğini sanıyorsan yanılıyorsun. Hayatta internetten öğrenemeyeceğin şeyler var. Bunları öğretmek için de öğretmenler var.
Hadi senin dediği şekilde yapalım. Herkes evde ders çalışsın veya istediği meslek ile ilgili olarak direkt o okula gitsin. Sadece bir iş bilen, genel kültür seviyesi düşük. Düşünmeyi bilemeyen bir toplum yaratırız. Yaratıcılıktan mahrum kalmış, hayatında hiç zorlukla karşılaşmamış bir toplum yaratırsın. Hadi bunların hepsini geçtim. Kim düşük meslekleri yapacak. Bunları belirlemek için bir sistem gerekir. Biz bu sisteme eğitim deriz. Ülkemizde ne kadar kötü olsa da. Elden gelecek bir şey yok. Çalışıp başarmayı deniycez. Her ne kadar zor olsa da emek olmadan yemek olmaz. Senin gibi pes edenler sadece işimizi kolaylaştırır.
 
Eğitim alınmalı bence size eğitim almamış kişilerden bahsedeceğim lütfen bunları üstünüze almayın. Mesela bir arkadaşınız bir kuramdan teoriden bahsediyor, bilmediğinizden anlamaszınız ve o arada küçük duruma düşersiniz. Yanlışlıkla çamaşır suyunu ve tuz ruhunu karıştırıtsınız çünkü kimyayı öğrenmediniz. Sizi yormak istemedim bu kadar yeter. Bu arada o zaman zengin ol hadi ilkokul bitirmeden. Açık öğretim asla gerçek okulun yerini tutamaz o açık ögretimdeki ögrenciler sence isteyerek mi o okula gittiler, gerçek okula tekrar katılamadığı için, bu arada okulun gerçek önemini arkadaşa hatırlatanlara teşekkür ediyorum.
 
Eee... Böyle demişsin de. Şöyle bir şey var, bir işi kolay yoldan yapmaya çalışan kişi zeki kişidir. Kim 12 saat hamallık yapıp 2000 TL kazanmak isterki? Her zeki insan işini kolaylıkla yapmaya çalışır. Zaten birçok icatta bu şekilde çıktı. El arabası olayını anlatayım sana. Bir gün bir işte çalışıyordum 11 yaşımda falandım ilk işimdi. 30-40 kiloluk yükleri tek tek elimle taşıyıp diziyordum. Üstümdeki kalfam gelip bana bir el arabası verdi kolaylıkla tek tek alamadığım yükleri çifter çifter alıp dizmiştim. Şimdi benim halfem kolay yoldan işini yapmaya çalıştı. O "Z" kuşağımı oluyor, bence o çok zekice bir hareket yaptı.
İşi kolay yoldan yapmak, işi pratiğe dönüştürmek ayrı kolay yoldan para kazanmak ayrıdır. O işi öyle yaptı diye parası değişti mi? Hayır. Sadece işini kolaylaştırdı. Zekice hareket yapmamış. Tecrübeli olduğu için işi çözmüş. 30-40 kiloluk taşı elle taşıyorsan sıkıntı vardır. Çok olağanüstü zeka gerektirecek birşey yapmamış. Demiş al arabayı kullan. 100km yolu yürüyerek gitmek var, arabayla gitmek var. Sen yürüyerek giderken sana araba vermek zekice bir hareket değil. Normal birşey, senin yürüyerek gitmen anormal. Kimse çalışarak para kazanmak istemez. Bende oturduğum yerden para gelsin isterim. Yorulmadan para kazanayım isterim. Ama öyle bir dünya yok. İnsan mecbur kalınca 24 saatte hamallık yapar merak etme.
 
Okuldaki her şey seni geleceğe hazırlıyor belki farketmesen bile. Okulda arkadaş ediniyorsun zaman geçiriyorsun. Ne bekliyorsun 6 7 yaşından itibaren işe başlamayı mı? Okulda öğrendiğin her bilgi illaki bir gün işine yarar. İleride seçeceğin mesleği kavramana yardımcı olacak bilgiler öğreneceksin. Kimse okumasa hiç kimsenin birbirinden farkı olmaz herkes terzi mi olcak. Mühendisler mimarlar lazım okumamakla bu mesleklerin hiç birini edinemezsin. Bence gençliğimiz heba olmuyor yıllar boyunca bir çok şey hakkında bilgi ediniyorsun.
 
Devam devam. Okul çok güzel bir şey. Semer çok zaten. 4 duvar arasında 2 kuruşluk memurluk için 16 sene hapsolacağıma gider 5-6 dolandırıcı, hırsız, tecavüzcü veya terorist öldürürüm. 20-30 sene esarete mahkum kalırım. En azından dünyaya ve ülkeme hizmet etmiş olurum. Sonuçta içerde de yemek veriyorlar. Okul müdürleri ve öğretmenleri sırf okulu bırakayım diye tüm sistemi bana öğrettiler. Ya köle ol topluma karış ya da hiç dediler. En azından hiçlik sonsuzdur. Sokaktaki insanlar veya dünyayı gezen seyyahlar hepimizden özgür. Kendi işini yapan kişiler gerçek özgürler. Kesin buna da ceza atacaklar silin komple beni isterseniz. Düşüncelere kelepçe vuramazsınız. Başka da bir şey demiyorum hadi eyvallah.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı