Okulda dışlanıyorum

Teneffüslerde ne yapıyorsunuz? Ben bu teneffüs ne yapayım diye düşünüyorum hep. Yapacak bir şey bulamadığım için 🤠.

Hayır dikkat çekemiyorum sadece.

Aynıyız hocam insanların gözüne bile bakamıyorum.

Diyafram nefesi almayı deneyebilirsiniz, hem sesinizin daha gür çıkmasını hem de heyecanı bastırmaya yarıyormuş.
@Coda Hocam bunu kırmanız için insanların gözünün içine bakın, bu hem karşı tarafı dinlediğinizi, sizin konuşmanızda ise onun sizi dinleyeceği anlamına gelir.
Bu utangıçlıkları kırmak için esnafla selamlaşın, konuşun. Bu esnaf muhabbetleri utangaçlığı kırmada ilk ve önemli adım olabilir.

Diyafram nefesi almayı deneyebilirsiniz, hem sesinizin daha gür çıkmasını hem de heyecanı bastırmaya yarıyormuş.
@Coda Hocam bunu kırmanız için insanların gözünün içine bakın, bu hem karşı tarafı dinlediğinizi, sizin konuşmanızda ise onun sizi dinleyeceği anlamına gelir.
Bu utangıçlıkları kırmak için esnafla selamlaşın, konuşun. Bu esnaf muhabbetleri utangaçlığı kırmada ilk ve önemli adım olabilir.
Hocam ne kadar zorlasam da olmuyor. Bu sefer yapacağım diyorum yine olmuyor. Esnafla muhabbet ederim ama okulda nedense konuşamıyorum 2 kelimeyi bir araya getiremiyorum ( Discord'dan arkadaşlarımla konuşuyorum günlük). Okula gelince köyden indim şehre oluyorum.

Başlıktaki gibi, mesela 5-6 kişi muhabbet ediyoruz ben konuşunca kimse beni dinlemiyor. Zaten yanlarına gelmesem bile yokluğumu anlamıyor kimse. Ama sonra herkes çok sessizsin hiç konuşmuyorsun falan diyorlar. Ben konuşuyorum ama kimse beni dinlemiyor. Her teneffüs tek başıma ya bahçede geziyorum ya da sıramda oturuyorum. Okula gitme hevesim hiç yok. Derslere önem vermeye çalışıyorum ama hiç vakit geçmiyor.

Resmen beni anlattın 😀
Ben de bu durumdayım artık kafama takmıyorum salla gitsin. Eski arkadaşlarım beni çok sever her zaman değer verirler lisedekiler kafa dengi değil.

Hocam ne kadar zorlasam da olmuyor. Bu sefer yapacağım diyorum yine olmuyor. Esnafla muhabbet ederim ama okulda nedense konuşamıyorum 2 kelimeyi bir araya getiremiyorum ( Discord'dan arkadaşlarımla konuşuyorum günlük). Okula gelince köyden indim şehre oluyorum.
Haluk Tatar Youtube kanalını öneririm hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha okulun 2. haftası bitti. Ve siz liseye daha ilk defa gidiyorsunuz 10. sınıf olarak, normaldir. Ben 9a ilk başladığımda okulun ilk 3 ya da 4. haftasında arkadaş edinmiştim. Şu an 3-4 kişilik arkadaş grubumuz var 3 senedir ayrımız gayrımız yok. Biraz zaman tanıyın, sizi umursamayan insanlarla da arkadaş olmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı