Okulda evrim karşıtlığı

Ilginctir ki benim hocam evrimi destekliyor ve konusuyor da. Din hocasi ise evrimi kabul ediyorum ama Adem ve Havva'dan evrildigini ve evrim gerceginin Islam'a uygun oldugunu belirtti. Ama bana pek uygun gibi gorunmuyor... @292469 'in dedigi mantikta soyluyor din hocamiz. Bu konuda sansli olabilirim.

Biyoloji hocasina daha bugun evrim konusuna yakin bir soru geldi, konumuz 11. sinifin ilk konusu sinir hucreleri falan. Beynimizdeki bolumleri falan isliyoruz, klasik bir soru beynimizin kacta kacini kullaniyoruz? %7-10 civari gibi bir cevap geldi ve niye dedik? O zamandan bu zamana boyle evrimlesmisiz dedi -birkac cumlesi daha vardi da hatirlamiyorum ama destekleyici cumlelerdi-. Kabul etti gibi bir sey. Bu sadece bugunku dersin konusundan olusan bir olaydi.

Bir ara biyoloji dersinde konusu acilirsa sorarim artik, buraya da guncellememi yaparim.

. Din hocasi ise evrimi kabul ediyorum ama Adem ve Havva'dan evrildigini ve evrim gerceginin Islam'a uygun oldugunu belirtti.
Kendini kandırma çabaları ya da para kazandığı için işinden olmak istemiyor. En basitinden evrimde ilk insan diye bir şey yoktur. Hiçbir canlının ilki yoktur.

Z kuşağına kaldı iş.
Sizler de uyursanız, tarikatlara aklınızı verirseniz daha da kötü olacak.
Bilimin derdi İslama zanneden cahiller sürüsünü ancak akıllı eğitimle yok edersiniz.
Bilimin derdi bilimledir.İslam bilimin umrunda dahi değildir.

Kendini kandırma çabaları ya da para kazandığı için işinden olmak istemiyor. En basitinden evrimde ilk insan diye bir şey yoktur. Hiçbir canlının ilki yoktur.
Az cok biliyorum ve o yuzden zaten mesajimda "bana pek uygun gorunmuyor" dedim. Din hocamiz sorgulamamiza izin veriyor ya, sorularimiza kendi bildigi kadari ile cevap veriyor. Mesela gecen gun YT kanali onerdi kendisi, bende ona onerdim -Diamond Tema-. Kendisi en basta sevindi ve musluman olmayip en azindan en tarafsizi o demisti kendisi. Hocanin biraz bilgi eksikligini hissediyorum ama kendisi bildigim kadari ile cevap verdigi icin sorun etmiyorum.

Simdi sinifta din hocasi olup Adem ve Havva'nin zirva bir sey oldugunu soylese kendi inacina karsi cikmis gibi bir sey olacagi icin pek yanasmiyor gibi geliyor bana.

Hiçbir kamu görevlisi, seninle aynı fikirde olsa dahi şu anda bunu dile getirmek istemez. Yeterince cesur ya da umursamaz birine denk gelmediğin sürece de o yanıtları alamazsın.
Cesaretle alakalı değil kamu çalışanı öğretmen müfredata göre hareket etmek zorundadır. Hatta müfredatın içinde yazmayan kitabı faydalı da olsa önermezler yasaktır.
Öğretmenler özgür değildir, devletin maaşlı çalışandır.
Olması gerekende budur, asıl mesele müfredatı hazırlayanların TARİKAT bağlantısı varsa onların işine son verilmesi yani baştaki zihniyet değişmeldir.

İslamcı evrim diye bir şey çıktı şimdi ortaya. Genel olarak "Adem ve Havva atamızdır ama oradan evrilmişizdir" kanısı hakim. Hayvanlar için yine genel anlamda orjin olarak ya hücresel evrim ya da direkt yaratıcı ilk hayvanı yarattı kompleksi kabul ediliyor olması lazım, İslam'da hayvanlar yaratıldı mı hiç bilmiyorum.

Kısaca karşıt olunmasa bile bir şekilde dinine uyduruyor öğretmenler. "Akılcı Müslüman" olmak sanırım bu.
Uptade almazsa bütün bilimsel gerçeklerle çatışan bir din olarak kalacak korkusu.

Selam dostlar. 1 senedir gördüğüm bütün fen-biyoloji hocalarına evrim hakkındaki görüşlerini sordum. Bundan 2 gün önce de başka bir hocama. Evrimin eğitim müfredatından kalkması doğru bir karar mı değil mi bunu da sordum. Hiçbirinden evrimi destekleyen en ufak bir cümle duymadım. Hepsi bu yasaya zırva vs. diyerek geçiştirdi. Hatta birkaçı evrimi destekleyen bazı bilim insanlarının sonradan Müslüman olup evrimin karşısına geçtiğini falan anlattı. Ben anlamıyorum bence hepsi evrimin bir yasa olduğunu biliyor ama neden böyle yapıyorlar ki? Müfredattan kalktığı için mi böyle yapıyorlar? Yoksa başka bir sebebi mi var, anlamıyorum.
Dün cahildim, dünyayı değiştirmeye çalışıyordum. Bugün alimim, kendimi değiştirmeye çalışıyorum. Mevlanaya göre tam bir Cahilsin.

Günümüz koşullarında ezberlemeni ve soru çözmeni istiyorlar. Öğrenmeni-gelişmeni, bilim yapmanı, toplumu inşâ etmeni değil. :)
Sen de bilim yapmıyor, gelişmiyorsun ki. İlk kendini değiştir sonra milleti değiştirisin.

24 saatin var günlük. 8 saatini okul yiyip tüketiyor. Geriye kalanlar senin sorumluluğun. Çevrene suç atma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı