Okulda kimse beni umursamıyor

İlk önce de niye dalga geçiyorsunuz falan diye. Sonra hala dalga geçerlerse halledersin heralde.

He bu arada sınıfta senle sırf dalga geçmek için yanaşanlardan uzak dur. Benim kavga olayı onar yüzünden çıktı. İlk önce yanaşıyolar birşeyler anlatıyorsun. Sonra herkese anlatıp dalga geçiyorlar.
 
Kafanı karıştırmak istemiyorum, yaşamını karartmak, olmadığın birine bürünmeni istemiyorum bu yüzden sana yanıt vermeyeceğim.

Sevdiğim bir öğretmenin yanına sürekli gitsem bu yanlış mı anlaşılır? Yani taciz gibi mi? Benim amacım sapıklık değil sadece okuldaki yaşıtlarımın tuhaf davrandığı için bilgili insanlarla iletişim kurmak istiyorum. Tahammülüm kalmadı okula gitmemek için kendimi arabanın önünü atıp bacağımı kırmayı hayal ettim. Okulda sevdiğim bir öğretmenin yanına sürekli gitmem yanlış anlaşılır mı? Amacım onu rahatsız etmek değil sadece akranlarımı çok tuhaf buluyorum.
Önceki konunda dediğim gibi, öğretmen ile arkadaş olamazsın. Öğretmenlerinle çok iyi ilişkiler kurabilirsin, samimileşebilirsin ama bunu dostu gibi değil, öğrenci-öğretmen ilişkisi içinde kurarsın.
 
benden zarganalar bile
Kendine yapılan şeyin aynısını yapmak? Bu mudur? Empatiyi pek öğrenememişiz onca şeye rağmen.

Bu tiplemeler her yerde var, ciddi bir okul yönetimi olmadığı sürece baş edemiyorsun. Yine de şansını dene derim. Senin kişisel olarak çözebileceğin bir şey değil. En kötü sınıfını değiştirirsin.
 
Hocam her sınıfta sizinle arkadaşlığa yanaşıp sizle dalga geçen ve sizin adınızı mala çıkaran insanlar vardır.
8.sınıfta çok yakın bir arkadaş yüzünden adım mala çıktı sınıfta resmen kimse ciddiye almıyordu
Çünkü o vursada ben arkadaşım diye bir şey yapmadım. Tepki gösterince benimi dövcen falan herkes sen onu dövemezsin diyordu.
9'a geçtiğim gibi sınıftakilerle çevre edindim bir çocuk işte ilk yakın arkadaş gibi yaklaştı ama sürekli enseme falan vurup duruyordu tepki gösterince işte seni dövsem ne yapabilirsin vb deyince 8'deki hataya düşmedim tam kavga başladı sınıftaki tüm erkekler arkama doluştu çünkü kimse onu pek takmıyordu.
Sonrasında düzeldi. Bazen tepki göstermek lazım arkadaşım diye bir şey demezsen ezilirsin.
 
Elinizi masaya vurup bağırmaktan kastınız tam olarak nedir?

Biri bana rahatsız edici bir kelime söyledi mesela "bu niye soru sordu." gibi bir şey dediğinde elimi masaya vuruyorum. Veya biri beni sinir etmeye çalışıyor enseme vuruyor ya bir daha yaparsanız onu döveceğim diye bağırıp elimi masaya vuruyorum.

O çocukların birini çıkışta bul kafasını al duvara vur bak bakalım bir daha yapabiliyorlar mı?

Artık öyle yapacağım gibi görünüyor. Çünkü bu değişiklerle konuşarak anlaşılmıyor.
 
Biri bana rahatsız edici bir kelime söyledi mesela "bu niye soru sordu." gibi bir şey dediğinde elimi masaya vuruyorum. Veya biri beni sinir etmeye çalışıyor enseme vuruyor ya bir daha yaparsanız onu döveceğim diye bağırıp elimi masaya vuruyorum.

Hocam öyle bağırıp elinizi masaya vurursanız size gülerler zaten.
 
Hocam kesinlikle kavgaya yönelik bir insan değilimdir hayatta. Fakat böyle bir durum yaşandığı zaman aralarından birisini çok pis dövmek şart oluyor artık. Benim ortaokulda bir arkadaşım vardı, onu sevdiğim için bir şey yapmazdım. Bu yüzden de en ufak bir olayda "seni döverim" triplerine girmeye başlamıştı. En sonunda bir güzel dövdüm, bir daha sesi çıkmadı.

Kavga etmek hiç istemiyorsanız, hiç kafaya takmamanız şart. İlk başlarda zorlanırsınız, normaldir. Bir süre sonra onların dedikleri şey umrunuzda bile olmaz, gülmeye başlarsınız :).

Kavga edersem öğretmenlerin gözünden düşerim diye düşünüyorum. Ama bunlar artık haddini aşıyor.

Hocam öyle bağırıp elinizi masaya vurursanız size gülerler zaten.

Tepkisiz kalırsam da daha çok üstüme gidecekler. Öğretmene de söyledim hala akıllanmıyorlar. En güzeli onlara güzel bir dayak yedirmek.
 
Son düzenleme:
Takma kafana, yapabileceğin bir şey yok. İstemediğin halde bununla idare etmek zorundasın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı