Okulda kırılan kapı yüzünden disiplinde ne olabilir?

• Konuyu başlatan 378923
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 171
  • Görüntüleme 14.060
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birinin iyi olup olmadığını anlayamazsın.
2 dakika da hemen iyi olduğu kanaatine vardın maşallah.
Kötü demiyorum fakat terbiye eksikliği var ve kimse arkadaşımızı karşısına alıp da nasihat etmemiş belli.
En önemlisi biri bu arkadaşımıza nasihat etse bacak bacak üstüne atıp hey moruk ne diyorsun kime ne anlatıyorsun sen diyecek kadar ukala biri bence ;)
Öğrenecek öğrenecek fakat söylenilenleri kulak arkası ederek çok büyük şeyler kaybeder haberi yok.
Lise öğrencisi olduğunu bildiğim için birşey demek istemiyorum çünkü hepimiz öğrenci idik.
Ama herkes farklı idi.Bu arkadaşımız da o hızlı ve değişiklerden.
Daha fazla uzatmayalım fakat bu arkadaşımız bu vurdumduymazlığı ile çok büyük sıkıntı yaşayacak.

İyi Forumlar.
Yazdığı mesaj bile bencelerle dolu. O arkadaşa 2 dakkada hemen iyi oldugu kanaatine vardın demişsin de sen 1 dakkada vardın

Müdürün rızasına bağlı aslinda yap derse yaptırırsin bir şey demezse bir şey demezsin ama sinirli biriyse disiplin suçu yiyebilirsin kamu malina zarar vermekten sicilinede işleyebilir.

Bizim sınıf ortalığı yıkıyor bende izliyorum neler yaptılar şöyle bir özet geçeyim.
1.öğretmen koltuğunu kırdılar (kimse bir şey vermedi değişti)
2.ışığın açma kapama tuşunu kırdılar yarım çalışıyor(öğretmenler fark etti ama üstüne gitmediler)
3.öğretmenler masasını çıkardılar ama sonra geri bir şekilde taktılar.
4.dersimiz bilgisayar ile ilgili olduğundan PC odasına gidiyoruz oradaki klavye ve fare Allah rahmet eylesin.
5. ha bir de bizimkiler kendi arasında dövüş yaparken tahtaya vuruyorlar kendilerini bir gün oda kırılacak.

Ve daha kimse ceza yemedi.

Bizim sınıf firar etmiş maymunlar gibi coşuyor sizinde dediğiniz gibi sınıf hocası hala disipline yollamadı bile.

Gördüğüm kadarıyla sadece kapı kolu kırılmış git müdürden adam gibi özür dile ciddi bir şekilde sonra ücretini ver kapı kolu pahalı bir şey değil 50TL yeter.

Bizim sınıf firar etmiş maymunlar gibi coşuyor sizinde dediğiniz gibi sınıf hocası hala disipline yollamadı bile.

Bizim sınıf 7 kişi Max ama o 6 kişi deli danala gibi çoşuyor bende o sırada uyuyorum.

Kamu malına zarar direkt disiplin cezası suçudur. Kamu malına zarardan alınan disiplin cezaları da bildiğim kadarıyla silinmemekte. Okulda gördüğün her şey kamu malıdır, silgiye zarar versen bile bu cezayı alırsın.

Ek olarak okul idaresi bu tarz şeylerde cezayı da vermek mecburiyetinde bildiğim kadarıyla. Cezayı vermemesi durumunda onlar da suçlu sayılabiliyor. İş görevden almaya kadar da gidebiliyor, yönetmelikte yazan bunlar. Kolay kolay sıyrılabileceğinizi sanmıyorum açıkçası işin içerisinden.

Hala daha karşısındaki insanın bi gram özelligini bile bilmeden onu azarlamaya çalışan bi adama o kozu vermemeye çalıştığïmı göremiyorsunuz
Hocam neyden bahsediyorsunuz çok saçma kendinizi suçlu göstermemek için 40 takla attınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı