Okulda tedbirlerin tam alınmaması

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Yanlış anlama.)

Estağfurullah, niye yanlış anlayayım :=)
 
Evet ben liseye giden bir öğrenciyim ve bugün ilk sınavıma girdim, sınav olduğum sınıfta ne cam açıktı ne de başka bir şey. Sınavım bittiğinde dersten çıktığımda ise herkes yan yana, sosyal mesafe adına hiçbir şey yok. Birbirlerine sarılanlar vardı. Bir de bunun toplu taşıma kısmı var zaten ben bu konuya hiç girmiyorum. Sizce ne yapılması gerek?
Hocam aynı şey bizim okulda da var ama yapacak bir şey yok. Biz de emir kuluyuz. Her şeye rağmen o sınavlara girmek zorundayız. Yoksa e-okulda bir G vakası görülebilir. :D
 
Benim anlamadım ve çok mantıksız (bence) bir şey var.

Şimdi bizi 12 de okula çağırdılar. Sınav 12:20 de başladı? Neden yani? Hadi geç gelen olur vs desek 12:10 olsun. Bir de sınavı bitiren sınıfta bekliyor. Ya bırak beni çıkıp gideyim.

Bazı şeyler neye göre yapılıyor anlamıyorum yaa.
 
Öncelikle özel bir lise de okuyorum ve bugün başıma gelenleri anlatacağım.

Sabah servise bindiğimde başta az kişi vardı ama bir süre sonra çoğu çiftli koltuklar dolmaya başladı. Tekli koltuğa oturduğum için biraz rahattım. Ama yine de kötü bir şeydi.

Okulda herkes sınav yerlerini öğrenmek için isimlerin yazılı olduğu panoya bakmaya çalışıyordu. Tabi ki sosyal mesafe yoktu. Hocalar ne kadar uyarsada çözülemedi. Bulunduğum şehirde hava güzel olduğu için sınav esnasında camlar açıktı ama hava rüzgarlı ve soğuk olsaydı açılmayacaktı bile.

Okul çıkışında herkes birbiriyle sarmaş dolaş olmaya falan başladı yasak olsa bile.

Bunlar benim kendi lisemde bugün yaşadığım bazı problemler. 3-4 tane dezenfektan koyup maske takmayla atlatılabilecek bir durum yok ama çoğu kişi böyle zannediyor maalesef. Keşke herkes daha dikkatli olsa.
 
Çoğu okulda durum böyle. Bize hes kodu alacağız, hijyen kontrolü olacak, kimlik kontrolü yapılıp sorumluluk benimdir diye imza atılacak vesaire dediler. Gittiğimde ise dediklerinin hiçbiri yoktu. Sınıfa elimi kolumu sallaya sallaya girdim, herkes girdi. Sosyal mesafe vesaire hikaye, millet birbirine sarılıyor. Okullar kapanır yakında.
 
Çoğu okulda durum böyle. Bize hes kodu alacağız, hijyen kontrolü olacak, kimlik kontrolü yapılıp sorumluluk benimdir diye imza atılacak vesaire dediler. Gittiğimde ise dediklerinin hiçbiri yoktu. Sınıfa elimi kolumu sallaya sallaya girdim, herkes girdi. Sosyal mesafe vesaire hikaye, millet birbirine sarılıyor. Okullar kapanır yakında.
Mart ayı da olduğu için çoğu kişi mart ayındaki kediler gibi, ayıptır söylemesi :D.
 
28 kişi bir sınıfta sınav olduk. Sıra yetmediği için bazı kişiler çift oturdu. Açıkçası okula ilk girdiğimde herkes birbirine çok yakındı. Bazılarının maskeleri yoktu bazılarınınsa burunları acıktı. Bir tane burnu açık olan arkadaşı uyardım. Diyor bana korona yalan falan falan. Neyse çok takmadım zaten sevdiğim birisi değildi. Sonra zaten yerlerimiz belli olmadığı için kaos hakimdi. Herkes sınıf listelerine bakıyor falan. Yani tam korona yuvası idi okul. Sınav olduğum sınıf küçüktü bir de. Neyse sınavımı bitirdim sınıftan çıkabilir miyim? Dedim. Hoca hayır dedi o da ayrı bir saçmalık. Hadi normal zaman olsa tamam ama korona var 28 kişinin küçücük bir sınıfta olduğu yerde hocanın inadı yüzünden 15 dk fazladan bekledim sınavım 25 dk falan sürmüştü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı