Okulda zorbalık uğramak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ciddi olarak demediğiniz farz ediyorum. Sırf böyle bir sebepten böylesi düşüncelere gitmeniz hiç akıllıca değil. Hiç yoktan aile bireylerinize belirtin başka okula aldırsınlar.

Birini dövmeli miyim yarın sabah aynı olay tekrar yaşanıcak.
 
İnsanlar çok pis brom gerçekten. Sınıfıtaki çocuk bağırıyor ben de sessiz olurmusun dedim. O da sanane lan? dedi. Aynısını kaslı kuvvetli arkadaşım söyleyince pardon kanka diyorlar.
 
Dövmeli miyim birini onumu diyosunuz yarın sabah aynı olay tekrar olacak.

Muay Thai veya karate öğrenin 2/3 ay yaparsanız hem öz güven hem de teknik gelişimi sağlar az çok güçlenirsin o tiplerden 1 tanesini indirirsen diğerleri çıkışa gel LAN diye geri çekilirler.
 
Bu ailenin yetiştirme hatası. Tamam kibar, efendi, saygılı bir çocuk yetiştireceksin de herkesin incelikten kırıldığı bir memlekette yaşamıyoruz. Öküz dolu memleket. Çocuk biraz da yırtık yetişecek abi kimseyi ezmesin ama kendini de ezdirmesin.

Ailem dediginiz gibi kibar saygılı hiç kavga olayları olmamıştır ondan böyleyim babamda hep yalnız dolaşırmıs bende böyleyim dışlanırmiş.
Muay Thai veya karate öğrenin 2/3 ay yaparsanız hem öz güven hem de teknik gelişimi sağlar az çok güçlenirsin o tiplerden 1 tanesini indirirsen diğerleri çıkışa gel LAN diye geri çekilirler.

Yarın bu konuyu ailemle konuşacağım.
 
Karate konusunda kendimi geliştirmeyi yüzme sporuyls uğraşıyorum şu anlık.
 
Hangi okula gidebilirimki derslerim berbat sorsanız Anadolu desen olmaz meslek lisesi bundan da beter en iyisi zorbaliga dışlanmaya göz yunmak.
Derslerin tabii berbat olur çalışmazsan. Hem Anadolu'da illa geçirirler. Yeni ortam olacağı için kendini oralarda daha espritüel , canayakın güvenilir biri olarak göstermeye çalış. Pek tavsiye etmem ama derslerde kopyalaşacak kadar yakın dostlarınız olur illaki. Anksiyetene gelirsek, hocam merak etmeyin hiç kimseler mükemmel değildir. Stres anında sakin olun, nefes alın. Kaygılarınızı, korkularınızı bir köşeye atın ve bulunduğunuz ortamdan hemen ayrılmayın. Sıkıntılarınızı dostlarınıza anlatın ,hiçbir şeyi içinize atmayın. İnsanlar o kadar da abartılacak varlıklar değildir bence, bir köpek daha abartılası en azından sahte değiller sevinince kuyruk sallıyor üzüldüklerinde indiriyolar falan:D Ben psikolog falan değilim hocam sadece içimden gelenleri yazdım. Bence her zaman sizin motivasyonunuzu arttıracak şarkılar kulağınızda olsun. Ben bir takım sıkıntılarımı hüzünlü şarkılar dinleyip kederlenmek yerine, gidip de Eminem'in albümlerini dinledim. Ki Em'de de anksiyete ve mental sorunlar vardır. Son olarak aşık olun bu kadar.
 
Eğer dayak yersem okulda alay konusu olurum. Ortaokulda gene dışlanıyordum, o kadar değil lisede işler daha berbat oldu.
En iyisi zorbalığa dışlanmaya katlanmak gibi.
Bir şey olmaz dayak yemezsen ömür boyunca her şeye susmaya devam edersin.
 
Arkadaş bu sorunlu dediğim. Bakmayın uysal olduğuna 1.94 boyu var tek bununla kalsa iyi.
Vay zargana vaaay. Şimdi reis sana tavsiyeler vermem gerekirse anladığım kadarıyla sen bu çocuklardan korkuyorsun karşılık verince de dayak yiyorsun. Öncelikle sana birinci tavsiyem spor olabilir ama dersen yok olmaz sen bilirsin. İkinci adım ise diğer ki sefere eğer sana yine karışırlar ise onları sözlü olarak uyar baktın devam ediyor sen bu sefer ona karşılık ver. Ama karşılık dediğim biraz ciddi ve ağırbaşlı ol. Baktın senin üstüne doğru geliyor korkma direk burnuna doğru KAFA at. O an ki en sert kafanı vur. Burunu kırabilirsen ne ala. He birde biraz arkadaş edin hemen edinemiyorum deme uğraş baktın gene edinemiyorsun mecbur tek yol kavga gibi gözüküyor. Ama dediğim gibi önce onun vurmasını beklersen daha çok yolun var. Şimdi diyeceksin ki hadi birine kafayı vurdum diğerlerine ne yapacağım. Orda sende biraz haklısın ama dayak yemek istemiyorsun şöyle bir yöntem deneyebilirsin. Bu arkadaşı yavaş yavaş bir öğretmenin yanına doğru çekip orda sana artistlik yaparsa işte orda göm kafayı. Orda gömersen hocanın sizi ayırması daha kısa sürer. Nasıl olsa her türlü kavganız ortaya çıkacak ama böyle sen faydalı çıkarsın gibi. Eğer bir şey derlerse aileme anneme küfür etti zorbalık falan yaptı dersin uyarı alıp gidersiniz. Eğer bunu tekrar tekrarlıyorlar bu sefer sen biraz dayağını ye ve gidip şikayet et. Hatta sana vurduğu anı kameranın olduğu yerlerde falan yaparsa çok daha güzel olur. Böylece uyarıyı alan arkadaş üstüne biraz daha suç katmış olacak. Daha fazla ne aklıma gelebilir bilmiyorum ama şunu unutma kendini asla ezdirme bu sözümde sana tavsiyem olsun...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı