Okulların açılması doğru bir karar mı?

8. ve 12. sınıflar açılmalı, gerisi açılmamalı. Ama açılmayan sınıflar mesela 9,10,11 gibi onlar sınav olmamalı. Okulda eğer zorunlu sınav olunacaksa kesinlikle okullar açılmalı, ben %5 ile bir okula girdim şuan 9. sınıfım ve geçen seneki hocalarım şu an ki uzaktan eğitim gibi anlatsalar bırak %5'i %50'ye bile girmem zordu. Ben ve benim gibi çok fazla sayıda arkadaşım var ama bizlerin yanı sıra uzaktan eğitimden de anlayanlar var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AVM, iş yerleri, restoran ve kafeler açıkken okulların açılması da sorun olmamalı. Uzaktan eğitimle bir yere kadar oluyor. Ya hepsini kapatacaksın 15 gün vakalarda hızlı bir düşüş görülecek. Ya da akışına bırakacaksın ki devletimiz şu an tam da bunu yapıyor.

Bir tek bana mı değişik geldi bilmiyorum ama bayram tatilinden sonra vakalar 900'de 1300'e çıktı ve bu 2 ayda oldu ama okullar açılınca 2 haftada vakalar 1650'den 2100'e kadar çıktı 🤔
 
Okul sadece ders işlenen yer değildir. Çocuğun sosyalleştiği ve motive olduğu bir yerdir. Sorumluluğunu bilen ve ders başarısı yüksek olan öğrenciler uzaktan eğitimde derslerden hemen hemen hiç kopmadılar ama ders ile iletişimi sınırlı olan ve sınıf ortamında bu problemi çözebilen, okulun fiziki durumundan motive olan öğrenciler (özellikle sınav gruplarında bunları yaşıyoruz) uzaktan eğitimde açık ve net koptular. Arkadaşın dediği gibi yüzde beşlik dilime girebilecek öğrencilerden yüzde otuz yüzde 35'lik dilimlere girenler oldu maalesef. Hem de bu durum sadece birinci dönem konuları ile sınırlı tutulan bir LGS'de yaşandı. Tüm konulardan sorumlu olsalar varın sonucu siz tahayyül edin.
 
Ben meslek lisesinde okuyorum yarı özel haftada 2 gün gidiyoruz. Sınıflar 15'e kişi her sırada 1 kişi oturacak şekilde düzenledi her sınıfta ve kat ta dezenfektan var öğretmenler bize maske takmayanları uyarıcaz dediler uymayanlar direkt olarak disiplin kuruluna sevk edilicektir dedi öğlen yemekte her masaya sağ ve sol olmak şartı ile 2 kişi oturuyor bu 2 gün içerisinde sadece mesleki dersleri görüyoruz ben de kendime önlem olarak 2-3 kat maskeye alıştırdım maskeye göre 4'e kadar takabiliyorum ve öğleden sonra maskeleri değiştiriyorum. (Bence 1 hiç yeterli değil resmen peçte gibi incecik.)
 
Bence bunun yerine tüm sınıflar için okulları 1 yıl kapatabilirlerdi. Uzaktan eğitim işe yaramıyor, okullar açılırsa tehlike artıyor. En doğru karar bence bu olacaktır.
 
Doğru değil bence. HeR yEr AçIk OkUlLaR nİyE kApAlI tayfa da var tabii. 16 milyonun tıkış tıkış bir sınıfta durması riski artırıyor. Zaten şu anda artışta iyice coşturacaklar covid'i. Yazılılar bitince geri kapatırlar 😄.
 
Aslında bizim uzaktan eğitim iyi geçiyor okul hocalara internet sağlıyor ve teamsden yapıyoruz.
Okuların tamamı açılsın tamamı kapatılsın diye karar saçma olur bence köyler açılsın ve bazı illerdeki okullar.
 
Aslında bizim uzaktan eğitim iyi geçiyor okul hocalara internet sağlıyor ve teamsden yapıyoruz.
Okuların tamamı açılsın tamamı kapatılsın diye karar saçma olur bence köyler açılsın ve bazı illerdeki okullar.
Saçma bir düşünce. Uzaktan eğitimin hiç bir faydası yok. Kesinlikle ya herkes evde kalsın ya da herkes okula gitsin. Bir kişi bile pandeminin artması için bir şans.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı