Okulu bırakmak doğru bir karar mı?

Bana kalırsa en azından liseyi okumanız gerekiyor. Ayrıca YouTube, oyun yapma gibi işler şans gerektiriyor. İkisini bir arada götürebilirsiniz fakat sizin kafanızda bir hedef olusturmussunuz ve ona doğru yürüyorsunuz. En azından diğer yolu deneyin, beğenmezseniz geri gelip kendi bildiğiniz yoldan gidersiniz.
Belki güzel bir arkadaş ortamı kurup farklı hobilere sahip olacaksınız. Daha işin başı ve hemen bırakmak doğru bir karar olmaz bana kalırsa.
 
Bazı insanlar herkes okumak zorunda değil diye söylüyorlar, evet doğru fakat hayat şartlarına bağlı olarak iyi ve rahat bir iş sahibi olmak için okumak şart. Bunu severek ya da sevmeyerek yaparsın orası ayrı. Şimdiki genç arkadaşlara bakıyorum çoğu diyor ki işte okuyup nolcak yine işsiz kalcaz falan. Bak dostum eğer düşünerek planlayarak okursan, okumuş olmak için değil de gerçekten sana hitap eden ilerde yapmaktan keyif alacağın bir mesleğin bölümüne gidersen ömrünün geri kalanın da rahat edersin. Ben senelerce o iş senin bu iş benim koşturdum, ciğeri beş para etmez insanlardan emir alınca, haksızlık hukuksuzluk içinde, fazla mesai saatleri az maaşla çalışınca okumanın ne kadar değerli olduğunu anlıyorsun. Şimdiki nesil dışarda vakit geçirmediği sosyal ortamı kısıtlı olduğu için bilgisayar başında vakit geçirmekten hoşlanıyor ve okula gitmeyi gereksiz görüyor. Biz zamanımızda bir an önce sabah olsuna okula gitsek arkadaşlarımızı görsek hem eğitimimizi alsak hem eğlensek diye iple çekerdik. Çünkü böyle geniş teknoloji yoktu saatlerce telefon ya da pc başında vakit geçirmiyorduk. Bilgisayar üzerinden birşeyler yapmak okumana engel değil. Yazılım gibi şeylerle uğraşmak istiyorsan bunun da bölümleri var. Yaşın çok küçük şuan aldığın kararların hiç biri sağlıklı olmaz. Okulunu aksatma eğitimini al.
 
Bence bırakma. Her şey başına gelebilir. YouTube örneğin; kanal tutmaz boşuna bırakmış olursun. Oyun yaptın diyelim. Ondan gelir kazanmazsan bir amacı yok. Zaten pazarlaması, reklamı falan filan çok masraflı olur. Ve oyunun tutmama diye bir seçeneği de var.

Ben de senin gibi hissediyordum. Sabah 7'de kalk, 1 saat otobüste ayakta okula git. İlk dersler uykusuz geçsin. Son dersler de sıkıl, dinleme. Eve git. PC'yi aç. Oyun oynamayı dene sonra sıkıl. Technopat'a gir, biraz dolaş. Baban gelsin, biraz vakit geçir. Ödev yap yat. Günüm aynı böyle. Ama sıkıldın diye de kendini riske sokma. En azından liseyi bitir bence.

İmkanın varsa kendi işini kurabilirsin sonra. Ben olsam bırakmam ama. Uyku düzeni, bir de üşengeçliği yenerek eski halime gelebilirim şahsen. Sen de istersen bırak ama riskli iş bu. Sıfırdan başlayıp ne oyun yapmış şirketler var. Senin reklam, pazarlama falan için paraya ihtiyacın var. Oyun tutmazsa diyelim, reklamları yaptın farz ediyorum, boşuna uğraşmış olursun.

Yani uzun lafın kısası; senin seçimin. Bence bırakma. Ama bırakırsan da o riskin farkına var. YouTube yine en kolayı. Düzenli uzun ve shorts videolar atınca kanalın büyüyebilir.

Hocam en iyisi bu konu ile ilgili daha fazla araştırıp, düşünüp, büyüklerimden bilgi almak. Yorumunuz için teşekkürler.

Nasıl kalmıyor ya ben okula 9'da gidiyorum eve 18.30'da geliyorum pazartesileri. Geriye kalan 4 gün eve 16.30'da geliyorum. Cumartesileri sabah 9'da okula gidiyorum 12.30'a kadar üst düzey matematik kursu var.
Bunu neden söyledim? Bunlara rağmen PC ile uğraşmaya, ödevlerimi yapmaya, sohbet etmeye, hobilerimle uğraşmaya vaktim kalıyor.

Abartiyorsun ya da sende bir sorun var.
Ayrıca dediklerinin hepsi bahane :D yaşıt sayılırız (öyleyiz) ve ben de ue ile ilgilenmek istiyorum mesela. Herkes sallamış "PC'de iyi isen bırak.". Aynen hocam o iş o kadar kolay. He ben demiyorum lise müfredatı günlük hayatta işimize aşırı yarayacak ama Türkiye'de lise zorunlu.

Ki sen istersen en iyi yazılımcı ol bir lise bitirmeden seni bir işe asla almazlar.

Değerli hocam yaşadığımız hayat aynı değil, ben dışarı çıkmayı seven bir insan değilim ve ciddi manada çok yoruluyorum okulda, başım şişiyor ve bizim sınıftaki 1 2 salak benimle uğraşmayı seviyor. Bunları geçtim sabah 8 öğlen 16 ki üst baş değiş, yemek ye, dinlen, ev işi varsa yardım et derken saat oluyor 6-6.30. 11'de yatıyorum ki bana 1 günde kalan 5 buçuk saat. Bu sizce de az değil mi cidden? Bana aşırı az geliyor ki Steam'de son 2 haftada 54 saatim var (bunların en az 40 45'i kart düşürmek için arka planda açık kalan oyunlar). Bakın ben demiyorum hiç bana kalmıyor (bunu kast ediyorum olabilir ama değil), ben diyorum ki bu söylenilen her şey için vakit çok az. Dersler hocaların anlattıklarına göre çok zor o yüzden en az 4 5 saat ders çalışmam gerektiğini düşünüyorum bu sefer bana bir şey kalmıyor.

Okul yine de iyi evde otur otur sıkılırsın psiklojiyi bozarsın.

Hocam ben yıllardır evden çıkmayan okul, market, fırın dışında hiç dışarı çıkmayan biriyim yani sıkıntı yok :D
 
Düşüneceğim hocam.



Hocam çoğu kişi okumam gerektiğini çoğu kişi ise açıktan oku ya da bırak diyor, ikilemde kaldım.
Hocam 8'den 16'ya kadar :)



Hocam o lise ortamı bozar beni Diyarbakır'da kötü bir lisedeyim :D aklımdaki düşüncelerde 1 sene daha bekleyip öyle karar vermemi söylüyor ama ikilemdeyim.
Görmededn bişey diyemezsin ki şuan okul yok mu ? Git biraz takıl en azından 15 tatile kadar takıl. 15 tatilde açığa geç. Bana kalırsa o lise hayatını yaşaman lazım ve ne olursa olsun çoğu kişi için çok iyi zamanlardır. Ayrıca evden de hiç verimli olmaz söyleyeyim kendini rahat hissetmemeye başlarsın evdekiler fazlalık gibi bakmasalar bile öyle hissedersin inan bana okula gitmek için her şeyini verirsin bir müddet sonra. Belki de evde boş boş durduğundan seni sanayiye verirler ve tüm hayallerin yok olur. Bu ihtimalleride düşün. Malesef çoğu türkonun yaşadığı durum bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı