Okulu bırakmak doğru bir karar mı?

Şahsen üniversiteyi yurt dışında okumayı düşünüyorum.

Çok doğru bir karar, en büyük artısı da bütün dünyada geçerli olacak olması. Türkiye'de üniversite okuyunca bırak yurt dışını çoğu zaman ülke içinde bile geçmeyebiliyor :D
 
Bırak bence okulu açıktan okursun zorlama kendini. Lise 3 de açığa geçtim, bıkmıştım okuldan sonra şöyle böyle oldu derken huzura kavuştum, kendimi çok geliştirdim.

Çok şey öğrendim ama sana özet önemli olan okul değil önemli olan kişinin kendini geliştirmesi. İlkokul da bu aklım olsa ortaokulda açığa geçerdim çünkü dünya genelinde okullarda öğrettikleri bir şey yok, Matamatik fln boş full ezber, okul dediğin insanlara merak aşılar hatalarına göre yargılamak yerine,diploma ise süs.Öğretmenlerinde bir şey bildiği yok.(İstisnalarsa var tabiki)

Oku yada okuma uğraşıran her şey mümkün.
 
Herkese hayırlı geceler. Sorum yukarıdaki gibi. Siz bir yorumda bulunmadan önce birazcık kendimden bahsedeceğim, bu sayede benim hakkımda fikir sahibi olarak daha iyi yorumlarda bulunabilirsiniz dostlar.

Öncelikle yaşım 14 ve liseye yeni geçtim. Çok olgun biriyimdir yani çevremdekiler öyle diyor bazıları beni 18 19 yaşında zannediyor :D teknoloji ile aram çok iyidir özellikle bunun için bırakmak istiyorum zaten. Sabah 7'de çıkıyorum öğlen 4'te eve geliyorum ve dinlenme yemek ders derken direkt gün bitiyor uyuyorum. Çok yıpranıyorum, şimdi diyebilirsiniz ohoo daha yolun başında böyle pes ediyorsan hiçbir şey yapma falanda ben maalesef bu düşünceye 7.sınıfta yani 2021'in başında düştüm.

O yıldan beri okulu bırakmak istiyorum çünkü bana çok boş ve eğer okursam ileride hiçbir işe giremeyeceğim ya da okumayı başaramayacağım gibi geliyor. Derslerim çok iyiydi hep taktir belgesi aldım ki zannediyorum 10 veya 12 tane taktir belgem var. Lakin geçen sene LGS'de adeta çuvalladım ve 277 gibi berbat bir puan aldım. Bunun birçok sebebi var. Geçen sene maalesef ki benim için çok zor geçti. Çok sevdiğim dedem vefat etti, korona oldum 1 hafta gidemedim, sene başında çok kötü hasta oldum aynı bu vakitlerdi 1 hafta okula gidemedim yetmedi 2 kez ameliyat oldum 2 haftada oradan 4 hafta okula gidemedim. Aradaki devamsızlıkları da sayarsak 1 buçuk ay falan gidemedim okula ve maske ile 30 dakikalık dersler çok kötüydü (Diyarbakır o zamanlar riskli idi o yüzden dersler 30 dakikaydı). Psikolojik bunalımlara girmiştim o yüzden geçen sene benim için çok zorluydu. Bu senede kötü şeyler beni bekliyor gibi hissediyorum şimdi bile ameliyat olmam lazım ve maalesef lise çok katı kurallara sahip. Her neyse geçmişimden çok bahsettim biraz da ilgi alanlarım ve bilgilerimden bahsedeceğim. Abiler ablalar, teknoloji ile aram gayet iyi ve hatta okulu bırakırsam oyun geliştiricisi olmayı düşünüyorum. Onun dışında İngilizcem de iyidir (yaşıtlarıma göre özellikle müthiş). Oyun oynamayı çok severim oyunlar benim için bir tutkudur adeta o yüzden e-sporcu da olmayı düşünüyorum veya YouTuber.

Not: Bunların hepsini aynı anda yapmayı düşünmüyorum, öyle bir düşünce kafanızda canlanmasın :D oyun geliştiriciliği şu anda nedense bana daha yakın geliyor.

Bilgisayar kullanmayı iyi biliyorum yani bu sosyal medya kullanıyorum veya oyun oynuyorum değil, bilgisayar kısa yolları, işletim sistemleri, bir sorun oluşursa nasıl çözülebilir, nasıl virüslerden korunur gibi pek çok bilgiye sahibim. Her neyse genel olarak böyle biriyim, eğer bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin hocalarım!

Şimdi soruma gelelim, ben böyle biriyim ve sizce okulu bırakmak benim için doğru bir karar olur mu? Eğer bırakırsam şu an oyun geliştirmek için Unreal Engine veya Unity öğreneceğim. Dediğim gibi çok yoruluyorum o yüzden bırakmak bana daha mantıklı geliyor hem hayallerim için hem de kendim için. Sizin düşüncelerinizi de öğrenmek istiyorum dostlarım.
Hayırlı geceler.
Kanka okumadım da açık lise iyi bir tercih olabilir.
 
Bazı insanlar herkes okumak zorunda değil diye söylüyorlar, evet doğru fakat hayat şartlarına bağlı olarak iyi ve rahat bir iş sahibi olmak için okumak şart. Bunu severek ya da sevmeyerek yaparsın orası ayrı. Şimdiki genç arkadaşlara bakıyorum çoğu diyor ki işte okuyup ne olacak yine işsiz kalacağız falan. Bak dostum eğer düşünerek planlayarak okursan, okumuş olmak için değil de gerçekten sana hitap eden ileride yapmaktan keyif alacağın bir mesleğin bölümüne gidersen ömrünün geri kalanın da rahat edersin. Ben senelerce o iş senin bu iş benim koşturdum, ciğeri beş para etmez insanlardan emir alınca, haksızlık hukuksuzluk içinde, fazla mesai saatleri az maaşla çalışınca okumanın ne kadar değerli olduğunu anlıyorsun. Şimdiki nesil dışarıda vakit geçirmediği sosyal ortamı kısıtlı olduğu için bilgisayar başında vakit geçirmekten hoşlanıyor ve okula gitmeyi gereksiz görüyor. Biz zamanımızda bir an önce sabah olsuna okula gitsek arkadaşlarımızı görsek hem eğitimimizi alsak hem eğlensek diye iple çekerdik. Çünkü böyle geniş teknoloji yoktu saatlerce telefon ya da PC başında vakit geçirmiyorduk. Bilgisayar üzerinden bir şeyler yapmak okumana engel değil. Yazılım gibi şeylerle uğraşmak istiyorsan bunun da bölümleri var. Yaşın çok küçük şu an aldığın kararların hiçbiri sağlıklı olmaz. Okulunu aksatma eğitimini al.

Değerli hocam çok güzel bir yorum ellerinize sağlık lakin benim de sorunum bu işte. Ben okulda geçirdiğim 8 saati evde geçirdiğim 2 saatlik çalışmaya eş değer görüyorum. Benim sınıfım hakkımdaki düşüncelerim sizin düşünceleriniz gibi değil. Afedersiniz sınıfım soytarılarla ve sınıfta kalanlarla dolu. Bunun sorumlusu tabii ki benim. Geçen sene çok kötü ve benim için ağır bir sene olduğu için ne ders çalışabildim ne de toparlanabildim. Şu an gittiğim okul iyi değil ve sınıfımda öyle. Örneğin bugün matematik hocamız sürekli bağırıyordu. Neden? Çünkü adam tahammül edemiyordu artık, o kadar çok sinirlendi ki bir anda bağırmaya başladı. Sonra soruyu yazdı cevabı anlatmadan verdi ve çekip gitti. Ben böyle okullarda büyüdüm değerli hocam. Ben bırakın kreşi ana okulunu 1 ve 2.sınıfı doğru dürüst okuyamamış biriyim. 1 sınıfta ağzımda atkılarla maskelerle bibergazlarını soluya soluya okula gidip geliyordum. 2.sınıfın 2.dönemi yok zaten bende. Direk 3.sınıfa geçtim. Millet çarpma bölme derken ben daha hecelemeyi ve çarpma bölmeyi öğrenmeye çalışıyordum. Okulumuzda deneme sınavı yapılacaktı fakat ben ne olduğunu bile bilmiyordum. Diyebilirsiniz drama yapıyorsun duygu sömürüsü falan yapma diye ama elden bir şey gelmiyor benim hayatım böyleydi. Çok net hatırlıyorum bir kış gecesi 1.sınıfta veya 2.sınıfta öğretmenimden bir telefon geldi ve "X bey (abimden bahsediyor) Y'yi (beni) okula getirmeyin çünkü okulumuza maalesef molotoflu saldırı oldu. 2 hafta okulumuz tatil." dedi. Ben 2 haftanın ardından okula gidince simsiyah yanmış ve iz kokularının arasındaki masalar ve yeşil tebeşirli tahtadan başka bir şey görmüyordum. Şu anda da öyle. Bulunduğum sınıf cezaevi gibi adeta. Demir parmaklıklarla kapatılmış pencereler, kırık askılıklar vs... Diyebilirsiniz ki sen yine şanslısın bu bollukta bu imkanlarla okuyorsun millet çobanlık yaparak okul okuyor falan diye. Hocalarım hepiniz haklısınız, sizlerden aldığım bilgiler fikirler benim için çok önemli fakat ben gerçekten okul okumak istemiyorum artık. Eğitim sisteminin rezaletliğinden, kuralların rezaletliğinden ve sayamayacağım daha birçok eksiklik ve kötülükten ötürü çok yoruldum ve bunaldım. Benim içimde okuma isteği, okuma ruhu yok artık. Evet eskiden vardı ama şimdi yok. Derslerde sürekli dalıyorum, bazen hocalara öylece bakıyorum. Dersi kaynatan öğrencilerden, bağıran öğretmenlerden, sınavlardan bıktım ben. Geçen sene derslerimiz 30 dakikaydı ve 1 günde 4 sınav olmuştuk. Sizce bu normal mi hocam? Bence değil. Diyebilirsiniz yapabilecek bir şey yok ama ben istemiyorum hocam artık. Düşünceleriniz ve yazdıklarınız yorumlar çok güzel fakat benim kararım galiba okulu bırakıp açıktan devam edip hayallerime odaklanmak olacak. Kim bilebilir belki de bir gün çok büyük bir yapımcı olurum ya da e sporcu-YouTuber her neyse işte. Zaman gösterebilir sadece hocalarım. Bence evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymaz. Bunu bizzat yaşıyorum sürekli ;)
Hayırlı akşamlar.
 
Okulu bıraktın ve YouTuber ve esporcu olamadın diyelim ki olamayacaksın yüksek ihtimalle ne yapacaksın o zaman?

Hocam benim hedefim sadece bu 2 şey değil. Birçok yapılabilecek şey var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı