Okunması gereken psikolojik mangalar

zosujji

Femtopat
Katılım
12 Nisan 2021
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1-) Oyasumi Punpun (İyi geceler Punpun)


image_750x_5f78521ae8925.jpg


Punpun küçük sevimli bir hayalet, penguen gibi resmedilmiş bir ana karakter. Küçük yaşlarından beri sevgiye ve ilgiye aç bir çocuk. Erken yaşta yaşayacağı travmalar, kötü anılar ve sevgisizlik onun içinde büyüyen bir çığ gibi kişiliğini ele geçiriyor. Biz de bunu okuyoruz. Oyasumi Punpun psikolojik mangalar türünde en iyi örneklerden.

2-) Chi no Wadachi

30bb6d9813b6b2f24.jpg

Chi no Wadachi, annesi tarafından baskılanan ve manipüle edilen bir çocuğun hikayesi. Shūzō Oshimi tarafından yazılan her mangayı çok severek okuduğumu bilmenizi isterim. Bu mangayı okurken içinde türk aile şeklinin de çokça örneği olduğu bir hayatı okuyor gibisiniz. Baskılanmış, çekingen bir çocuğun sadece anne sevgisiyle yoğrulmuş ve sözünden çıkmanın en büyük ayıp olduğunu içine kadar işlemiş bir hayat.

3-) Homunculus

5a22ddf244cc76de4a76b3674060b50c.jpg


Yalan, doğru, gerçek ve yanlış. Libido, sevgi, trajedik olaylar, travmatik olaylar. Kişiliğinizin bunca zamandır ne türlü değişimlere uğradığını göremezsiniz. Fakat homunculus mangasında kendinizde olan değişimleri ne şekilde bedeninizin yorumladığını anlıyorsunuz. Çokta ufuk açan bir manga olduğunu söylemiyorum. Fakat psikolojik manga türünde, insanları incelemeyi seven biriyseniz çok seveceğinize eminim.
 
Anime izlemeyi ve light novel okumayı seven biri olarak güzel bir içerik olmuş hocam, yalnız bu mangaların bir siyah beyaz olmasına alışamadım ya o beni üzüyor.
 
Anime izlemeyi ve light novel okumayı seven biri olarak güzel bir içerik olmuş hocam, yalnız bu mangaların bir siyah beyaz olmasına alışamadım ya o beni üzüyor.
Mangalar okudukça alışılan bir tür. Webtoon okuyarakta bu alışma sürecine başlayabilirsiniz. The Horizon'u öneririm.
 

Geri
Yukarı