One UI 7 Beta yayınlandı

Muhtemelen animasyon ozellestirme yakin zamanda gelecek. Ben beta 3 ile yayinlanacagini dusunuyorum.

Beta 3 yayinlandi.

Son düzenleme:
Beta 3 yayinlandi.
Güncellemeyi indirdiniz mi? Çok bir yenilik yok gibi. Beta 3 status bar ikonları değişmedi ama Beta görsellerinde status bar ikonlarını değiştirmişler. Font olarak daha kalın ve sade, bence daha iyi olan ikonlar kullanmışlar. iOS'a çok benziyor fakat bence güzel bir gelişme. Umarım batarya ve ısınma sorununuzu gelen bu Update ile çözmüş olurlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Güncellemeyi indirdiniz mi? Çok bir yenilik yok gibi. Beta 3 status bar ikonları değişmedi ama Beta görsellerinde status bar ikonlarının değiştiğini ve font olarak daha kalın ve bence daha iyi olan ikonlar kullanmışlar. IOS'a çok benziyor fakat bence güzel bir gelişme. Umarım batarya ve ısınma sorununuzu gelen bu Update ile çözmüş olurlar.

Vakit bulabilirsem yukleyecegim dosya dusmus.

Yukledim. Su anlik akicilikta fark yok da yukleyeli 10 dakika oldu. 😀 1-2 gun sonra farklilik varsa soylerim. Kontrol panelindeki simgelerin gorunumu biraz degisik olmus. Ayni ama farkli. Yani ya yerlerini ufak oynattilar ya da simge boyutlariyla oynadilar.

Ha bir de yeni ses efetkleri berbat.

Kontrol paneli acilirken animasyon bittikten sonra ufak hareket ediyor. Yani animasyon tam oturmamis da onu duzeltiyormus gibi yapiyor her seferinde.

Uygulama giris animasyonu biraz daha iyi. Koselere daha hos sekilde yayiliyor.

Telefon kapalıyken sarja takınca cıkan Now Bar animasyonu birden kayboluyordu artık animasyonlu bir sekilde kayboluyor. Yine de telefonun tüm animasyonlarından bahsedecek olursak hala yeterli değil. Bundan sonra da ciddi değişiklikler olacağını sanmıyorum. Muhtemelen son 1 tane daha beta yayınlanır ardından stabil sürüm çıkar.

Evet kontrol panelindeki koseleri buyultmusler. Bu arada kontrol panelini acinca olusan animasyon hatasi duzeldi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250107_005240_X.jpg
    Screenshot_20250107_005240_X.jpg
    30,9 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Evet kontrol panelindeki koseleri buyultmusler. Bu arada kontrol panelini acinca olusan animasyon hatasi duzeldi.
Kontrol panelini yana doğru genişletmeleri bence çok kötü olmuş. Diğer Beta sürümlerindeki kontrol panelinin daha ortada olması daha iyi. Yeni batarya simgesi kötü duruyor. Beta 2 de ki batarya simgesi daha güzel duruyordu. Bu simgede sarj %100 olunca falan daha da kötü duruyor. Bazı animasyonları, bazı görsel şeyleri düzeltiyorlar bazılarını ise bozuyorlar. Umarım telefonlarda ısınma sorunu olmayan, bataryayı sömürmeyen ve de bazı görsel olarak bozdukları şeylerde geri adım attıkları bir stabil sürüm çıkarırlar.

Kontrol panelini yana doğru genişletmeleri bence çok kötü olmuş. Bana göre çok kötü duruyor. Diğer Beta sürümlerindeki kontrol panelinin daha ortada olması daha iyi. Yeni batarya simgesi kötü duruyor. Beta 2 de ki batarya simgesi daha güzel duruyordu. Bu ikonda sarj %100 olunca falan daha da kötü duruyor. Bazı animasyonları, bazı görsel şeyleri düzeltiyorlar bazılarını ise bozuyorlar. Umarım telefonlarda ısınma sorunu olmayan, bataryayı sömürmeyen ve de bazı görsel olarak bozdukları şeylerde geri adım attıkları bir stabil sürüm çıkarırlar.
Kontrol panelindeki büyütmeyi geri eski haline getirirler bence. Alışınca göze batmıyor da yine de kötü duruyor. Batarya ikonu da evet gereksiz büyümüş.

Kontrol panelindeki büyütmeyi geri eski haline getirirler bence. Alışınca göze batmıyor da yine de kötü duruyor. Batarya ikonu da evet gereksiz büyümüş.
Beta görsellerinde direk üst çubuğun ikonlarını değiştirmişler. Bu görseller ayarlardaki Beta sayfasında bulunuyor. Yani batarya simgesini daha büyük Wi-Fi, şebeke çubukları için büyütmüş olabilirler ama batarya ikonunun genel görünümü farklı. Umarım diğer ikonları değiştirdiklerinde bunu da değiştirirler.

Beta 3 batarya simgesi ve yeni diğer simgeler.
updated-statusbar-icons-v0-q0clsclq8fbe1.jpg

Beta 2 batarya simgesi ve yeni diğer simgeler.
updated-statusbar-icons-v0-m75yp5ewuebe1.jpg

S25 serisiyle birlikte Bixby için büyük yenilikler olacak gibi. S25 serisine gelecek yapay zeka özelliklerini özellikle Bixby'i One UI 7 ile eski cihazlara da verecekler mi. Gerçi S25 serisi 7.1 ile çıkacak da 7.1 eski cihazlara da yayınlanıyor.

Beta 3 son olacak diyorlar. 22 ocakta zaten One UI 7 tanitilacak muhtemelen dogrudur. Stabil surume gecene kadar ciddi bir gelistirme artik yapilacagini sanmiyorum. Yine abarildigi kadar iyi bir surum cikmayacak gibi. S25 serisi de One UI 7 ile cikacak deniliyor. 2-3 ay sonrasinda da 7.1 cikar herhalde.

Beta 3 son olacak diyorlar. 22 Ocakta zaten One UI 7 tanitilacak muhtemelen dogrudur. Stabil surume gecene kadar ciddi bir gelistirme artik yapilacagini sanmiyorum. Yine abarildigi kadar iyi bir surum cikmayacak gibi. S25 serisi de One UI 7 ile cikacak deniliyor. 2-3 ay sonrasinda da 7.1 cikar herhalde.

En azından çıkana kadar animasyonlar oldukça iyileştirilir, çünkü beta 1 ile 3 arasında bile insanlar animasyon olarak iyileşme var diyor.
Stabil sürüm çıkana kadar 2 ay geçecek en az, o nedenden ötürü daha da iyileştirilecektir, çünkü beta 1 ile 3 arasında aşağı yukarı 1 ay geçmişti.

Ayrıyeten animasyon iyileştirmelerini toplulukta yapacaktır diye düşünüyorum, eminim IOS'a benzeyen animasyon modlaması yapan insanlar çıkacaktır goodlock ile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı