Opera GX fazla RAM yemeye başladı

Ben de zamanında Opera kullanıyordum, sorununa gelirsek gayet normal. Çünkü, Opera arka tarafta ekstra programlar çalıştıran bir tarayıcı.

Eğer yüksek kaynak kullanımı senin için problem oluşturuyorsa Vivaldi, Edge gibi alternatiflere yönelebilirsin.

Brave ve Firefox düşük kaynak tüketmiyor. Lütfen Windows işletim sistemlerinde, kaynak tüketimi sorulduğunda bu tarayıcıları önermeyin. Linux tarafında durumlar nasıldır bilmiyorum. Ama Windows üzerinde bu iki tarayıcı yüksek kaynak tüketiyor.

Düşük tüketim arıyorsan ilk tercihin Edge daha sonrasında ise Chrome olmalı.

Edge denedim fakat bir süre sonra kasma yaşatıyor.

Brave ve Firefox düşük kaynak tüketmiyor. Lütfen Windows işletim sistemlerinde, kaynak tüketimi sorulduğunda bu tarayıcıları önermeyin. Linux tarafında durumlar nasıldır bilmiyorum. Ama Windows üzerinde bu iki tarayıcı yüksek kaynak tüketiyor.

Düşük tüketim arıyorsan ilk tercihin Edge daha sonrasında ise Chrome olmalı.

Hocam Edge'yi indirdim ayarlarınıda aynı şekilde yaptım sadece YouTube açıkken 700 MB RAM kullanıyor neden acaba?

Son düzenleme:
Brave tarayıcısına yönelin.

Edge denedim fakat bir süre sonra kasma yaşatıyor.

Hocam Edge'yi indirdim ayarlarınıda aynı şekilde yaptım sadece YouTube açıkken 700 MB RAM kullanıyor neden acaba?
YouTube ortalama 380-400K bellek tüketiyor. Tarayıcıda 300K tükettiğinden normal. Yani Chrome'da bu civarda kaynak tüketiyor. Opera ham hali 400K tüketiyor. Brave mesela video oynatınca YouTube tarafında 500K bulabilecek sorunları var. Firefox keza daha yüksek tüketiyor. Yani Edge yine en düşük kaynak tüketiyor.

Sitelerin kaynak tüketimine tarayıcıların yapabileceği bir şey yok. Sadece kusursuz çalışıp, o sitenin varsayılan tüketimini artırmamayı başarabilirler. Opera, Brave ve Firefox bunu başaramıyorken Chrome ve Edge sade ve arkalarındaki firmaların gücü ile bu tarz sorunları yaşamıyor.

İstiyorsanız aklınıza yatan tüm tarayıcıları indirip, SHIFT+ESC üzerinden kaynak tüketimlerini kontrol edebilirsiniz.

Belirli bir kaynak tüketimini de kabullenmeniz gerekiyor. YouTube videoları bu civarda tüketiyor. Twitch yayınları ya da YouTube yayınlarında canlı sohbetler de işin içine girince kaynak tüketimi 700K civarlarına çıkabiliyor. Hatta YouTube canlı sohbetinde bellek temizleme sorunu var. Sohbet açık kaldığı sürece kaynak tüketimi 3.000.000K civarına kadar çıkabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı