Opera GX nasıldır?

Opera'da iyidir tavsiye ederim. Ama şu ana kadar kullanıp da bırakamadığım tek tarayıcı kesinlikle Firefox eskisine oranla çok daha güçlü ve eskiye oranla daha az RAM tüketiyor. Olur da Opera GX haricinde alternatif bir tarayıcı ararsanız Firefox'a göz atabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@26318 güne kanser olarak başlamak istersen konudaki yorumları okuman yeterli.
Öncelikle herkes Opera GX'in iyi kötü yanlarını söyleyip diğer tarayıcılar hakkındaki fikrini belirtmiş. Evet Opera iyi bir tarayıcı tavsiye ediyoruz. Ben de kendi fikrimi konu sahibine "Alternatif bir tarayıcı" ararsa diye Firefox'un güncel sürümünü tavsiye ettim. Konuyla alakasız bir cümle söyleyip sabah sabah kendinize laf getirmeyin. Düşüncenizi belirtip gidebilirsiniz. Opera berbat, Opera şöyle bu tarayıcı daha iyi diyeni görmedim, herkes kendi kullandığı tarayıcısının eksisini artısını belirtmiş. Sayenizde güne kanser olarak başladım.

Öncelikle herkes Opera GX'in iyi kötü yanlarını söyleyip diğer tarayıcılar hakkındaki fikrini belirtmiş. Evet Opera iyi bir tarayıcı tavsiye ediyoruz. Ben de kendi fikrimi konu sahibine "Alternatif bir tarayıcı" ararsa diye Firefox'un güncel sürümünü tavsiye ettim. Konuyla alakasız bir cümle söyleyip sabah sabah kendinize laf getirmeyin. Düşüncenizi belirtip gidebilirsiniz. Opera berbat, Opera şöyle bu tarayıcı daha iyi diyeni görmedim, herkes kendi kullandığı tarayıcısının eksisini artısını belirtmiş. Sayenizde güne kanser olarak başladım.
Opera'nın kaliteli bir tarayıcı olduğunu düşünen ergen insanlar haliyle fazla. Konuya etiketlediğim @26318 ve @unnamedington sana Opera'nın nasıl berbat bir tarayıcı olduğunu daha iyi açıklar. Bu tarz konuları takip etmediğin belli. Her tarayıcı önerisi açıldığında körü körüne Opera'yı savunanları görünce gülüyorum, artık neremle olduğunu tahmin edersin. Bol kanserler.

Opera'nın kaliteli bir tarayıcı olduğunu düşünen ergen insanlar haliyle fazla. Konuya etiketlediğim @26318 ve @unnamedington sana Opera'nın nasıl berbat bir tarayıcı olduğunu daha iyi açıklar. Bu tarz konuları takip etmediğin belli. Her tarayıcı önerisi açıldığında körü körüne Opera'yı savunanları görünce gülüyorum, artık neremle olduğunu tahmin edersin. Bol kanserler.
Opera'nın gizlilik konusunda kusurları olduğunu biliyorum, ben de kullandım ama bana göre değil. Lakin "Güne kanser olarak başlamak istiyorsan konunun mesajlarını oku" neyin nesi ? Bu mesajı üstüme alınmamalı mıyım ? Körü körüne değil bu arada. Gizlilik konusunda kusurları olduğunu gayet de iyi biliyorum. Fakat Chrome'a oranla daha az RAM tüketimi ve gömülü eklentiler için tavsiye etmişler. Ben de gizlilik konusuna en çok önem veren Firefox'u tavsiye etmişim. Arkadaşımız ise konu başlığına "Opera GX Nasıldır ?" yazmış. Herkes ona göre cevap vermiş ve kendi tarayıcıları ile kıyaslamış. Opera'nın kusurlarını sen veya başka birisi güzelce yazabilir ve arkadaşımız da fikrinden vazgeçebilir güzel fikir değil mi ? Demek ki neymiş, millete üst perdeden bakmamak lazımmış değil mi? Bilgiden önce üslup gelir, bunu da öğrenmeniz lazım.

Opera'nın gizlilik konusunda kusurları olduğunu biliyorum, ben de kullandım ama bana göre değil. Lakin "Güne kanser olarak başlamak istiyorsan konunun mesajlarını oku" neyin nesi ? Bu mesajı üstüme alınmamalı mıyım ? Körü körüne değil bu arada. Gizlilik konusunda kusurları olduğunu gayet de iyi biliyorum. Fakat Chrome'a oranla daha az RAM tüketimi ve gömülü eklentiler için tavsiye etmişler. Ben de gizlilik konusuna en çok önem veren Firefox'u tavsiye etmişim. Arkadaşımız ise konu başlığına "Opera GX Nasıldır ?" yazmış. Herkes ona göre cevap vermiş ve kendi tarayıcıları ile kıyaslamış. Opera'nın kusurlarını sen veya başka birisi güzelce yazabilir ve arkadaşımız da fikrinden vazgeçebilir güzel fikir değil mi ? Demek ki neymiş, millete üst perdeden bakmamak lazımmış değil mi? Bilgiden önce üslup gelir, bunu da öğrenmeniz lazım.
Kimsenin yazmasına gerek yok. Forumda onlarca konu var. Haftada 5 konu açılıyor tarayıcı önerisi ile alakalı, konu açmak yerine arama yapsalar zaten neredeyse her tarayıcı konusunda bu iki arkadaş bas bas bağırıyor, Opera hem gizlilik açısından hem içerik açısından hantal ve berbat bir tarayıcıdır diye. Bilgi her şeydir, saygı ise kişiye göre değişir.

Kimsenin yazmasına gerek yok. Forumda onlarca konu var. Haftada 5 konu açılıyor tarayıcı önerisi ile alakalı, konu açmak yerine arama yapsalar zaten neredeyse her tarayıcı konusunda bu iki arkadaş bas bas bağırıyor Opera hem gizlilik açısından hem içerik açısından hantal ve berbat bir tarayıcıdır diye. Bilgi her şeydir, saygı ise kişiye göre değişir.
Benim sorunum değil. Dediğin gibi saygı kişiye göre değişir. Opera'yı falan savunmuyorum iyi mi iyi. VPN konusunda başarılı değil gizlilik konusunda kusurları var. Konu sahibi bu tarayıcıya geçmek istemiş. Diğerleri ise tasarruflu RAM tüketimi ve gömülü eklentileri yüzünden tavsiye etmiş. Kullandım ama bana göre değil bu tarayıcı. Şahsen milleti ezerek konuşmak yerine neyin iyi neyin kötü olduğunu açıklayabilirsin :) Ben gizlilik, VPN sıkıntıları haricinde standart bir tarayıcı olduğunu düşünüyorum. Tasarruflu RAM tüketimi, oyunculara hitap eden tema vesaire başka bir olayı yok ama millet bunu seviyor. Ne diyeyim adama bak Opera'nın şu özelliği yok Vivaldi'ye geç o daha iyi Chrome çok RAM tüketiyor, Firefox'a geç, Firefox'un arayüzü çok sade Edge'ye geç böyle böyle liste uzar öyle değil mi ? Tarayıcı konusunda tartışacaksak onlarca tarayıcı var. Arkadaşımız bu tarayıcıya geçmek istemiş ben de ona göre cevap verdim. Yanlış üslup doğruyu bitirir diye de bir söz vardır. Saygı bekliyorsan ona göre yorum yapacaksın. Ben arkadaşın isteği doğrultusunda tavsiye ettim ve "Alternatif bir tarayıcı" bakmak isterse diye Firefox'un artı yönlerini yazdım. Şahsen yorumumda bir sıkıntı göremiyorum.

Kimsenin yazmasına gerek yok. Forumda onlarca konu var. Haftada 5 konu açılıyor tarayıcı önerisi ile alakalı, konu açmak yerine arama yapsalar zaten neredeyse her tarayıcı konusunda bu iki arkadaş bas bas bağırıyor Opera hem gizlilik açısından hem içerik açısından hantal ve berbat bir tarayıcıdır diye. Bilgi her şeydir, saygı ise kişiye göre değişir.

Tavırların hoş değil dostum haberin olsun. Opera iyi değilse neden iyi değil güzelce bilgilendir insanları ve uzaklaş o zaman. Ya da konuya hiç bakmadan geçebilirsin.
Saygı kişiye göre değişir nasıl bir bakış açısı? Muhatap olunacak adam değilsin o zaman. Sonuçta saygı kişiye göre değişir.🙃

Tavırların hoş değil dostum haberin olsun. Opera iyi değilse neden iyi değil güzelce bilgilendir insanları ve uzaklaş o zaman. Ya da konuya hiç bakmadan geçebilirsin.
Saygı kişiye göre değişir nasıl bir bakış açısı? Muhatap olunacak adam değilsin o zaman. Sonuçta saygı kişiye göre değişir.🙃
Kimsenin bana saygı duymasına ihtiyacım yok. Kimin ne hali varsa görsün umurumda değil açıkcası. Konuya son yorumumdur.

Opera GX, içerisinde bulundurduğu fazla özellikler yüzünden Opera'ya göre daha fazla kaynak kullanımında bulunabiliyor. İçerisindeki kaynak kullanımını kısıtlama özelliği kullanılabilir ama tarayıcının çökme riski de bulunuyor. Sonuçta tarayıcının kaynak kullanımı değerlerinde değişiklik yapılıyor ve tarayıcı rahat bir şekilde çalışmayabilir. Sürekli olarak çökme durumları yaşanmayabilir ama her zaman bir çökme riski de bulunur.

Reklam engelleyici özelliği, YouTube üzerinde başarısız olabiliyor. Video içerisinde beyaz ekran ile karşılaşabilirsin. Yine de Opera'yı veya Opera GX'i kullanmak istiyorsan, uBlock Origin eklentisini kullanabilirsin.
VPN hizmeti çok şüpheli duruyor. Diğer VPN hizmetleri çok güvenli ve gizlilik odaklı mı? Hayır, değil ama tarayıcı içerisindeki verilerinin bir yere aktarılmasını (gizlilik riski olan bir sunucuya) istemiyorsan, hiçbir VPN'i kullanmanı önermem. Yine de kullanmak istiyorsan, NordVPN veya ProtonVPN kullanabilirsin. Diğer VPN şirketlerine göre gizlilik politikaları daha güvenilir gibi duruyor.

Yan barda WhatsApp, Instagram veya Twitter kullanmak için Opera'ya geçmeni önermem. Çünkü Opera, sadece belirli sosya medya hizmetlerini içerisinde bulunduruyor ve dışarıdan eklenmesine izin vermiyor. Opera GX veya Opera yerine, Vivaldi kullanabilirsin.

Opera, Çin menşeili bir şirkete satıldıktan sonra eski geliştiricisi Opera'dan ayrıldı. Kendisi tarafından Vivaldi geliştirilmeye başlandı. Hâlihazırda içerisinde; reklam engelleme, izleyici engelleme, daha fazla kişiselleştirilmiş ayar, sekme veya arama çubuğunu istediğin yere taşıma, açılır medya oynatıcısı ve yan barda istediğin sosyal medya servisini eklemene izin veriyor.
Tasarım konusunda daha modern bir tarayıcı istiyorsan, Vivaldi kullanmanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı