Opera GX nasıldır?

Bilemiyorum, gözüm hiç ısırmadı.

Screenshot_2020-03-31 Fastest web browser that blocks all ads and protects your privacy - Slim...png

Screenshot_2020-03-31 Fastest web browser that blocks all ads and protects your privacy - Slim...png

Brave öneriliyordu şimdiye kadar, ona noldu?

Güzel tarayıcı özellikle oyun oynayanlar için RAM ve işlemci sınırlaması çok iyi fakat verileri sattığına dair şüpheliyim.
Ben ondan çok Google'dan şüpheleniyorum genelde :D.
Adamlar kendi ülkelerinin tarayıcılarını aşağıda çok iyi açıklamışlar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Google'lı özetlediler bildiğin :).
Konuya gelirsek ben şuanda Opera GX kullanıyorum tam anlamıyla mükemmel tavsiye ederim.
Ram sınırlama sistemi var, Whatsapp var, Ayrı olarak Twitch'i bağlama özelliği mevcut.
Ayrıca çok şık bir tarayıcı kendisi, ayrı olarak da kendisine ait seslendirmeler mevcut.

Opera GX:✔
Google Chrome:✘

Hadi Mozilla savunsan anlarım. Chromium alt yapısını kullanan ve Facebook, Yandex, Google gibi reklam servislerinin izleyicilerini tarayıcıya gömen Opera savunmak. Neyse dediğim fanboylara yıllardır laf anlatamıyorum. O yüzden bu konuşmaya devam etmeyeceğim. @vzzn

Hepsi veri satıyor. Söz de açık kaynak kodlu Mozilla bile bu konu da güven vermez. Ama verini sadece Google satmak varken, Facebook ve Yandex hatta bağlantıda diğer reklam alan şirketler de görüyor. Ayrıca Chrome üzerinden belirli ayarlar yaparak, veri şeylerini kapatabilirsin. Ya da Google çoğu servisini kapatan, gene Chromium alt yapısı kullanan Brave bakabilirsin.
Opera
Chrome
Amerikan şirketlerinin bu konuda iyi geçmişi olduğundan bahsetmiyorum. Ama Çin firmaları para için, çok basit şeyleri yapmaktan bile taviz vermiyorlar.

Brave hız konusunda iyi, ama bellek tüketimin de Mozilla ile eş değer diyebilirim. Zaten Mozilladan ayrılan ekip yapıyor. Eğer hız istese önerirdim. @acv
Bu arada Opera çoğu geliştirme konusunu Chromium özellikleri ve eski geliştiricilerinin yaptığı Vivaldi tarayıcısından geldiğini anlatmaya gerek yok. Vivaldi Razer ile anlaşıp, tarayıcı içine RGB tema koyuyor. Bunu gören Opera 5-6 ay sonra Opera GX adında ışıklı tarayıcı çıkarıyor. Ama hakkını vermek gerek Rus yandaşı Yandex zen ile anlaşıp, oyun haberleri temasını iyi yediriyor. Neyse efendim Opera ne zaman tarayıcı içine izleyici gömmeyi bırakır, performans konusunda ve bazı özellikleri Chromium alıp kendi özelliği gibi sunmayı bırakır. O zaman insanlara Opera öneririm.

Son düzenleme:
Hadi Mozilla savunsan anlarım. Chromium alt yapısını kullanan ve Facebook, Yandex, Google gibi reklam servislerinin izleyicilerini tarayıcıya gömen Opera savunmak. Neyse dediğim fanboylara yıllardır laf anlatamıyorum. O yüzden bu konuşmaya devam etmeyeceğim. @vzzn

Hepsi veri satıyor. Söz de açık kaynak kodlu Mozilla bile bu konu da güven vermez. Ama verini sadece Google satmak varken, Facebook ve Yandex hatta bağlantıda diğer reklam alan şirketler de görüyor. Ayrıca Chrome üzerinden belirli ayarlar yaparak, veri şeylerini kapatabilirsin. Ya da Google çoğu servisini kapatan, gene Chromium alt yapısı kullanan Brave bakabilirsin.
Opera
Chrome
Amerikan şirketlerinin bu konuda iyi geçmişi olduğundan bahsetmiyorum. Ama Çin firmaları para için, çok basit şeyleri yapmaktan bile taviz vermiyorlar.

Brave hız konusunda iyi, ama bellek tüketimin de Mozilla ile eş değer diyebilirim. Zaten Mozilladan ayrılan ekip yapıyor. Eğer hız istese önerirdim. @acv
Bu arada Opera çoğu geliştirme konusunu Chromium özellikleri ve eski geliştiricilerinin yaptığı Vivaldi tarayıcısından geldiğini anlatmaya gerek yok. Vivaldi Razer ile anlaşıp, tarayıcı içine RGB tema koyuyor. Bunu gören Opera 5-6 ay sonra Opera GX adında ışıklı tarayıcı çıkarıyor. Ama hakkını vermek gerek Rus yandaşı Yandex zen ile anlaşıp, oyun haberleri temasını iyi yediriyor. Neyse efendim Opera ne zaman tarayıcı içine izleyici gömmeyi bırakır, performans konusunda ve bazı özellikleri Chromium alıp kendi özelliği gibi sunmayı bırakır. O zaman insanlara Opera öneririm.
Mozilla hakkında veri sattığına dair hiç olay duymadım. Adını kullanıcı gizliliğine verdiği önemle duyuran Mozilla bunu yapmaya cesaret eder mi?

Hepsi veri satıyor. Söz de açık kaynak kodlu Mozilla bile bu konu da güven vermez. Ama verini sadece Google satmak varken, Facebook ve Yandex hatta bağlantı da diğer reklam alan şirketler de görüyor. Ayrıca Chrome üzerinden belirli ayarlar yaparak, veri şeylerini kapatabilirsin. Ya da Google çoğu servisini kapatan, gene chromium alt yapısı kullanan brave bakabilirsin.
Opera
Chrome
Amerikan şirketlerinin bu konuda iyi geçmişi olduğundan bahsetmiyorum. Ama çin firmaları para için, çok basit şeyleri yapmaktan bile taviz vermiyorlar.

Brave hız konusunda iyi, ama bellek tüketimin de Mozilla ile eş değer diyebilirim. Zaten Mozilla'dan ayrılan ekip yapıyor. Eğer hız istese önerirdim. @acv
Bu arada Opera çoğu geliştirme konusunu chromium özellikleri ve eski geliştiricilerinin yaptığı vivaldi tarayıcısından geldiğini anlatmaya gerek yok. Vivaldi Razer ile anlaşıp, tarayıcı içine RGB tema koyuyor. Bunu gören Opera 5-6 ay sonra Opera GX adında ışıklı tarayıcı çıkarıyor. Ama hakkını vermek gerek rus yandaşı Yandex zen ile anlaşıp, oyun haberleri temasını iyi yediriyor. Neyse efendim Opera ne zaman tarayıcı içine izleyici gömmeyi bırakır, performans konusunda ve bazı özellikleri chromium alıp kendi özelliği gibi sunmayı bırakır. O zaman insanlara Opera öneririm.

Geçen konu açmıştım Opera ve Chrome için güvenlikte benim için önemli Opera'ya güvenemiyorum aslında yanlış mı yapıyorum bu tarayıcıyı kullanarak emin değilim.Chrome göre dönebilirim gibi geliyor şu çekiklere harbi güvenemiyorum.

Ben ondan çok Google'dan şüpheleniyorum genelde :D.
Adamlar kendi ülkelerinin tarayıcılarını aşağıda çok iyi açıklamışlar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Google'lı özetlediler bildiğin :).
Konuya gelirsek ben şuanda Opera GX kullanıyorum tam anlamıyla mükemmel tavsiye ederim.
Ram sınırlama sistemi var, Whatsapp var, Ayrı olarak Twitch'i bağlama özelliği mevcut.
Ayrıca çok şık bir tarayıcı kendisi, ayrı olarak da kendisine ait seslendirmeler mevcut.

No idea animations. :D

Opera'ya çok güvenmiyorum ama yinede tercih etmekteyim. Belki bir ara eski geliştiricilerinin geliştirdiği Vivaldi tarayıcısını denerim.

Yıllardır Chrome kullanıyorum. Memnunum. Herşeyinin Google hesabın ile senkronize olabilmesi çok iyi, ekosistemi sorunsuz çalışıyor.

Çok fazla tarayıcı eklentim olduğu için 2 adet sekme açınca bile çok fazla bellek kullanıyor ama Chrome'dan vazgeçmem, vazgeçemem 😍

1585653651373.png

Ne kadar güvenlilir olduğunu bilmiyorum fakat düşük donanımlı bilgisayarlarda Min Browser gayet performanslı çalışıyor.

Son düzenleme:
Yıllardır Chrome kullanıyorum. Memnunum. Herşeyinin Google hesabın ile senkronize olabilmesi çok iyi, ekosistemi sorunsuz çalışıyor.

Çok fazla tarayıcı eklentim olduğu için 2 adet sekme açınca bile çok fazla bellek kullanıyor ama Chrome'dan vazgeçmem, vazgeçemem 😍

Eki Görüntüle 524748

Ne kadar güvenlilir olduğunu bilmiyorum fakat düşük donanımlı bilgisayarlarda Min Browser gayet performanslı çalışıyor.
Fakat Chrome her açılışta "Software Reporter Tool" adlı bir işlem çalıştırıp 20 dakika boyunca %90'a varan CPU yiyor. Bilgisayarı kastırıyor.
Bu sorunu yaşıyor musun? Chrome'u her açtığımda CPU fanları çok hızlandığı ve beni deli ettiği için Edge'e geçtim. Zırt pırt sonlandır sonlandır nereye kadar?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı