Opera GX nasıldır?

• Konuyu başlatan 348103
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 3.594
Merhaba, Opera GX kullanılır mı? Güzel midir? Arayüzü vs. hoşuma gittiği için geçmek istiyorum. Bir de virüs vs. var mıdır (Biraz paranoyak bir insan olabilirim, özür dilerim.)?
Oyunlarin cikis tarihini takvim seklinde siralayan,hatta hangi oyunlarin bedava oldugunu platformu ile birlikte gosteren,arayuzu gayet basit,klavyede tuslara bastikca mekanik klavye sesi cikartan :D kafa dengi bir tarayicidir.Ram kullanimi ise gayet makul.

İçinde barındırdığı gereksiz animasyon, ses vb. yüzünden bellek tüketimi yüksek. Bellek sınırlama bu yüzden bir artısı yok. Hatta sitelerin bellek tüketimini sınırladığı için hatalı yüklenmiş siteler ve çökme sorunları yaşatıyor.

Dediğim animasyonlar yüzünden tarayıcı arayüzü normal Opera ve diğer Chromium tarayıcılara göre hantal. VPN genel olarak Opera'nın yavaş. Reklam ve izleyici engelleme ayarı yetersiz. Harici eklenti kullanırken, o ayarları kapatmanızı istememizin sebebi ise kalitesiz filtrenin, reklam engellemeye çalışan uzantıyı engellemesi. Kısacası birden fazla reklam engelleme ayarı asla istikrarlı çalışmaz. Ublock origin ya da Nano adblocker ve defender ikilisi tavsiyemdir.

Çinlilere satıldıktan sonra içerisinde veri toplayan hizmetler barındıran bir tarayıcı haline geldi. Bu yüzden tavsiye etmiyorum. Opera yerine Vivaldi, Brave, Edge, Chrome ya da Firefox öneririm. Hadi ben kullanacağım diyorsan, Opera GX yerine normal Opera kullanman daha faydalı olacaktır.

Daha fazla gizlilik arıyorsan Brave ve Firefox bu konuda biçilmil kaftandır. Ama diğer tarayıcılara göre en fazla kaynak tüketen tarayıcılarda bunlardır.

VPN var mı GX te? Normal Opera'da var çünkü.

Evet var ben kullanıyorum şu an tarayıcıyı.
Arkadaşlar şu an kullanıyorum ve şu anlık gayet iyi eski sistemlerde nasıl bilmiyorum ama şu an kullandığım sistemde gayet iyi çalışıyor şu anlık bir yavaşlama görmedim (umarım daha da görmem)

Kısayollar çok iyi WhatsApp Instagram Twitch gibi platformlar var ayrıca kapatıp açtığın zaman kaldığın sekmeden devam ediyor onun harici internet sınırlayıcı darkmod(betada) kendi AdBlock eklentisi gibi birçok özellik de mevcut her türlü Edge ve Chrome'dan iyi tek sıkıntısı fazla RAM kullanımı onu da özellik çeşitliliğine ver.

Merhaba, Opera GX kullanılır mı? Güzel midir? Arayüzü vs. hoşuma gittiği için geçmek istiyorum. Bir de virüs vs. var mıdır (biraz paranoyak bir insan olabilirim, özür dilerim.)?

Berbat arka plan için RAM vs. yer hatta grafik olarak ekran kartını çok kullanır. İnternet sitesinde PC dostu yazdığına bakmayın takmayın siz normal Opera ile aynı işlevi görür zaten ikisinde de VPN var bir fark yok. VPN! VPN! :))

Şunu da ekleyelim. Opera GX sunduğu koyu mod, Chromium sağladığı bir ayar. Chrome bunu düzeltmeden kullanıcıya direkt ayar olarak sunmuyor. Chrome deneysel ayarlardan açabiliyorsunuz.
Ama tavsiye ettiğim bir ayar değil. Çünkü sitelerin görsellerini vb. bozabiliyor. Onun yerine Dark reader öneririm.
Sol menüyü seven arkadaşlar için ise Vivaldi tarayıcısını öneririm. Opera'nın aksine anlaşma yapmadan tüm siteleri sol menüye ekleyebilir. Hatta Android uygulamaları varsa kullanabilirsiniz.
Ayrıca Vivaldi hakkında 2-3 ayar önerisi yapmıştım.
Herhangi bir sorununuz olursa, yeni konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı