Opera mı, Firefox mu?

Opera GX kullanıyorum uzun zamandır. RAM az da olsa yiyor. Sayfaları açarken, yüklerken başarılı ve hızlı. Açamadığı bazı siteler var örneğin google drive indirme sayfalarını açamıyor Chrome'dan açmak zorunda kalıyorum fakat genel olarak fena değil.

Tabiki de Firefox, Opera browser temelinde Google'ın Chromium browseri var. Google'ın birinci sırada tercih etmediği bir ürünü.Kullananlar da genellikle vpn için tercih ediyor.

Safari, Chrome, Edge, Mozilla kullandım. Opera kadar kullanışlı olanını görmedim. Arayüz sade, kolay menüleri var ancak detaylı seçenekler sunuyor. Rahatlıkla reklamları engelleyebiliyorsun. Arayüz kişiselleştirmesi mevcut. Sayfalar arasında geçişler olsun, kısayollar olsun kullanışlı. Diğerlerine göre bir tık daha fazla sistem kullanıyor sadece. Mobilde dahi Opera kullanıyorum.

Benim şahsi fikrim. Bence de Opera tüm araçlarıyla ve rami az kullanmasıyla güzel bir tarayıcı. Ama son zamanlarda Opera video izlerken kasmaya başladı. Chromium tabanlı oluğu için Google Chrome'da da aynı sorun var mıdır diye düşündüm. Test ettim ve evet, Google Chrome'da da aynı sorun vardı. 2 saatlik film olsun veya 10 dk'lık klasik bir Youtube videosu olsun Chromium tabanlı gördüğüm çoğu tarayıcı kasıyor ve ara sıra siyah ekran veriyordu. Bu video testini yaptığım aynı gün Firefox'ta da aynı testi uyguladım ve Fİrefox hiç kasmadan çok akıcı bir şekilde 2 saatlik bir filmi bana keyifle izletti. Bundan dolayı Firefox'ta karar kıldım. Opera'da gelen VPN ve adblocker gibi eklentileri Firefox'un eklenti mağazasından da yükleyebilirim ;)

Benim şahsi fikrim. Bence de Opera tüm araçlarıyla ve rami az kullanmasıyla güzel bir tarayıcı. Ama son zamanlarda Opera video izlerken kasmaya başladı. Chromium tabanlı oluğu için Google Chrome'da da aynı sorun var mıdır diye düşündüm. Test ettim ve evet, Google Chrome'da da aynı sorun vardı. 2 saatlik film olsun veya 10 dk'lık klasik bir Youtube videosu olsun Chromium tabanlı gördüğüm çoğu tarayıcı kasıyor ve ara sıra siyah ekran veriyordu. Bu video testini yaptığım aynı gün Firefox'ta da aynı testi uyguladım ve Fİrefox hiç kasmadan çok akıcı bir şekilde 2 saatlik bir filmi bana keyifle izletti. Bundan dolayı Firefox'ta karar kıldım. Opera'da gelen VPN ve adblocker gibi eklentileri Firefox'un eklenti mağazasından da yükleyebilirim ;)
Sisteminizle alakalı bir durum olabilir, bende öyle bir sorun yok. Opera GX kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı