Opera vs Chrome

Opera konforunda güvenilir bir tarayıcı önerebilir misiniz? Opera'nın o sol çubuğu beni cezbetti. Edge beğendim ama çok konforlu değil ve hantal gibi.
 
Firefox üstüne tanımam fakat Opera'da iyidir ben genelde Operayı daha fazla kullanıyorum :). Ayrıca güvenilir bir tarayıcı yoktur sizin nasıl kullandığınız vardır.
 
Birkaç aydır vivaldi kullanan birisi olarak dün itibarıyla EDGE'e geçtim ve aşırı memnunum.

Tarayıcı hızına önem verenlere kendi sıralamamı yapayım ;
1 EDGE
2 Vivaldi (Tasarım açısından sunduğu özgürlükte 1 numaradır.)
3 Chrome
4 Opera GX
5 Firefox
 
Yıllardır Chrome kullanıyorum. Opera'da "sekronizasyon" seçeneğini bulamadım. Ben Chrome diyorum.
Senkronizasyon için Opera hesabı açmanız gerek. Hesabınızı her cihazınızda girdikten sonra telefon, PC vb. cihazlar arasında senkronizasyon çalışacaktır. Sol üst menüden bir tane oluşturabilirsiniz, belirttiğim yerde hesap aç kısmı olması gerekiyor.
Ekran Görüntüsü (230).png
 
Chrome o bellek tüketme olayı mazide kaldı. Opera göre daha akıcı bir performansı var.

Opera eklenti mağazası, Chrome, Firefox ve yeni Edge mağazaları ile yarışamayacak kadar kötü ve uzantıların %90 geç güncelleme alıyor. Hatta bazıları güncelleme almayı bile bırakmış. Geliştirici diğer mağazalara güncelleme sunuyor. Opera'yı salıyor.

Onun dışında mobil için her zaman Brave tarayıcısını öneriyorum. Kendi içinde sunduğu kalkanlar ayarı reklam, izleyici, parmak izi okuyucu, siteleri HTTPS açmaya zorlama gibi özelliklere sahip. Ayrıca videoları arka planda oynatma ayarı içinde var.
 

Geri
Yukarı