Orijinal Windows 10 sürekli çöküyor

Katılım
12 Ağustos 2020
Mesajlar
13
RAM
corsair 2666mhz cl16 8*2
Ekran kartı
xfx rx 570
Anakart
b450 s2h v2
İşlemci
ryzen 4500
Sistem özeliklerim B450 S2H V2 anakart - Ryzen 4500 işlemci - 8*2 Corsair RAM - RX570 4 GB ekran kartı - 650 watt versatile marka.
Selam bir sürü başlık var inceledim fakat benim derdim çok farklı çok uzun zamandır seyrek de olsa (son zamanlarda arttı) bu sistem durup dururken siyah ekran oluyor ama Spotify falan çalmaya devam ediyor ama klavyemin üstündeki Caps Lock ve NumLock vesaire hiç işlev yapmıyor. Kapatma düğmem işlem yapmıyor. Sistemde virüs mümkün değil anakartımın BIOS sürümleri tek tek güncelledim en yeni sürüme kadar overclock vesaire gibi şeyler hiç uğraşmadım. Sistem sıcaklıkları gayet iyi. Bakımlarım iyi.
Fark ettiğim kadarı ile genelde normal çalışırken USB aygıtı taktığımda veya normal zamanda oyuna gireceğim zaman biraz açılır gibi olup anında sistem siyah ekran oluyor ancak reset atarak açabiliyorum. AMD ekran kartı programın watman falan hiçbir şekilde arıza vermiyor.

1659648394624.png
 
Sürücülerinizin hepsi güncel mi?

Evet sürücülerimi kendim düzenli aralıklarla kontrol edip orijinal siteden indirmeye özen gösteriyorum.

Merhaba,

GPU'nuza giden güç kablosu yerine tam oturmamış olabilir mi?

PSU'dan çıkan tüm kabloları tamamen yuvasında takılı en ufak boşluk yok.

Sorun Windows'ta ise temiz kurulum ile belki çözülebilir.

Sorun Windows'ta mı bilmiyorum 1 yıl bile olmadı temiz kutulum yapalı.
BIOS üzerinden M.2'deki verilerimi sildim ve 0 biçimlendirdiğim USB'ye Microsoft'tan indirdiğim Windows 10 Home sing language sürümünü kurdum.

Uzun zaman sonra merhaba, sorun nasıl çözüldü...
Anakartımın arka yüzündeki bazı çıkıntılar kasaya deyip kısadevre sonucu kapanıyormuş kasanın içi temizlendi anakart arka kısmına kağıt çektim temas engellendi masam sallanıyordu sallanmayacak yere konumlandırdım. Vay be ne kadar uğraştırdı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı