Daha evvel bahsetmiştim biraz açayım. Bu çocuklar belli bir amaç için desteklenen özel projeler. Hepsini engellemiş olmama rağmen ilk sayfada bunların videoları?!
Sahi bunlar nasıl ünlü oldular? Milyonluk takipçi sayısına nasıl ulaştılar? Afedersiniz de kim takar bunları? Benim de takip ettiğim bir sürü kaliteli youtuber var. Takipçileri 60K'yı zor buluyor. Bir örnek hepimizin bildiği Technopat gibi üreten, yılların emeği kanallar 400 bin takipçiyi bulamazken bunlar ne ara 3 milyon oldular. Bir ara şöyle bir inceleyeyim dedim. Sanki hepsi aynı kampta eğitilmiş ve muhtemelen de uzun yıllardır birbirlerini tanıyan çocuklar. Çocuk demişken, çocuklar üzerinde de çok etkililer. Bunların her dediğini doğru kabul edecek milyon çocuktan bahsediyorum. Yani bu iş öyle tesadüf felan değil. Hiçbir hareketleri spontane değil. Şu çocukların uğruna üstlerini başlarını paraladıkları Justin olayından sonra böyle bir sosyal açığın kullanmak isteyenlerin olmayacağını düşünmek büyük saflık olur.
Mesele gençlik, gençler...
Bu tarz sosyal operasyonlarla gençleri kimliksiz, milliyetsiz, ruhsuz modern zombilere dönüştürme çabasındalar. Bunu başardıkları her genç Türkiye'nin geleceğinde bir sorun demektir.