OS X 10.10 Yosemite Usb Kurulum Hazırlamak!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
OS X 10.10 Yosemite Kurulum USB'si Hazırlama Rehberi

OS X 10.10 Yosemite Developer Preview 1 Fixed!.. Kemal ALKIN

OS X Yosemite.jpg


Yosemite Mac.jpg


Ön Bilgiler:

Öncelikle acemi kullanıclar için:

Hackintosh Nedir ?

Gerekenler:

1- En az 8 GB ve üzeri olan bir usb flash bellek.
2- OS X yüklü bir gerçek bilgisayar. (ASLA OS X KURULU BÖLÜMÜ FORMATLAMAYIN SİZE SON AŞAMADA LAZIM)
3- OS X 10.10 Yosemite
4- Vereceğim ek dosyalar.
5- Anlatımı uygulamak.

Ek Dosyalar:
Anlatım:

1- Elinizde bulunan usb flash diski; Disk İzlencesi (Utility) ile GUID Disk Tablosu olarak OS X Genişletilmiş (Extended) (Günlüklü (Journaled) ) biçimini seçerek sil butonuna tıklayın.

2- Elinizde bulunan OS X 10.10.app'a sağ tıklayıp Paket İçeriğini Göster'e (Show Package Contents) tıklayın. Şu yoldaki --> Contents --> Shared Support --> InstallESD.dmg dosyasına çift tıklayarak açın.

3- Açldikdan sonra ShowAllFiles.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkan programı çift tıklayıp çalıştırın ve Show All butonuna tıklayın. Sonra açtığınız InstallESD.dmg içindeki BaseSystem.dmg dosyasını Disk İzlencesi (Utility) ile formatladığınız usb flash belleğinize Geri Yükle (Restore) yapın (Geri Yükle (Restore) yaparken Disk İzlencesindeki (Utility); Geri Yükle (Restore) sekmesine tıklayıp Kaynak kısmına BaseSystem.dmg'yi sürükleyin, Hedef kısmına ise biçimlediğiniz usb belleğin oluşan bölümünü sürükleyin ve Geri Yükle (Restore) butonuna tıklayın).

4- İşlem Tamamlanınca InstallESD.dmg içindeki BaseSystem.chunklist ile BaseSystem.dmg dosyalarını USB diskinizin ana dizinine kopyalayın.

5- İşlem tamamlanınca InstallESD.dmg içindeki Packages klasörünü kopyalayıp; usb flash bellek içinde bulunan şu yola yapıştırın System --> Installation --> (Yani System klasörünün içindeki Installation klasörünün içine!)

6- Clover_v2k_r2689.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkanın içindeki programa çift tıklayıp çalıştırın ve usb flash belleği seçerek aşağıdaki resimdeki gibi BootLoader'ı kurun.
customize (özelleştir) butonuna tıklayara:
Yosemite Bootloader 1.png


Yosemite Bootloader Clover 2.png

7- genel.zip’i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkanın içindeki config.plist dosyasını kopyalayıp USB içinde bulunan şu yola yapıştırın EFI —> CLOVER —> (Yani EFI klasörünün içindeki CLOVER klasörünün içine!)

8- clokext.zip’i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkanın içindeki kextleri USB içinde bulunan şu yola yapıştırın System —> Library —> Extensions —> ( Yani System klasörünün içindeki Library klasörünün içindeki Extensions klasörünün içine!)

9- pfix3.0.mpkg.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkan programı çift tıklayıp kurun. Terminal programını açın ve aşağıdakileri uygulayın:

Kod:
sudo -s
Şifre & Enter.

Kod:
pfix -t /nerede/bu/usb/flash/bellek
Enter.

Not: pfix -t yazdıktan sonra boşluk bırakıp usb flash belleğinizi komuta sürükleyip bırakın ve Enter tuşuna basın. İşlem bittiğinde usb kurulum diskiniz hazırdır.

ÖNEMLİ: USB KURULUM DİSKİNİZ İLE OS X SİSTEMİNİ BİLGİSAYARINIZA KURABİLİRSİNİZ.

KURDUKTAN SONRA YAPMANIZ GEREKENLER:

1- Öncelikle kurulum USB diskini çıkarıyoruz ve; Gerekenler bölümünde size formatlamayın diye söylediğim; kurduğunuz OS X 10.10 Yosemite’nin yanında bulunan kurulu OS X sistemini açıyoruz.

2- clokext.zip’i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkanın içindeki kextleri OS X 10.10 Yosemite kurulu bölüm içinde bulunan şu yola yapıştırın System —> Library —> Extensions —> ( Yani System klasörünün içindeki Library klasörünün içindeki Extensions klasörünün içine!)

3- pfix3.0.mpkg.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkan programı çift tıklayıp kurun. Terminal programını açın ve aşağıdakileri uygulayın:

Kod:
sudo -s
Şifre & Enter.

Kod:
pfix -t /nerede/bu/OSX10.10/Kurulu/Bölüm
Enter.

Not: pfix -t yazdıktan sonra boşluk bırakıp OS X 10.10 Yosemite kurduğunuz bölümü komuta sürükleyip bırakın ve Enter tuşuna basın.

4- (USB diskimizi taktıktan sonra usb diskten başlatarak) Sistemi yeniden başlattıktan sonra CLOVER boot menüsündeki options butonuna tıklayıp boot arg kısmına tıklayın ve oraya -s -v komutunu ekleyip Enter tuşuna basın ve 2 kere ESC tuşuna basıp OS X 10.10 Yosemite kurulu bölüme çift tıklayın. (Fare çalışmaz ise çift tıkla veya tıkla dediğim yerlerde klavyeden yön tuşu ile gelerek Enter tuşuna basın!)

5- Yazıların kayması/akması bittikten sonra bash diye komut yeri gelince:
Sırasıyla:
Kod:
fsck -fy
Enter.
Kod:
mount -uw /
Enter.
Kod:
cd /System/Library/Extensions/
Enter.
Kod:
chmod -R 755 FakeSMC.kext
Enter.
Kod:
chown -R root:wheel FakeSMC.kext
Enter.
Kod:
kextload -v FakeSMC.kext
Enter.
Kod:
exit
Enter.

Not: Eğer chmod -R 755 FakeSMC.kext komutundan sonra bir kaç satır yazı akmazsa ve sistem kurulumdaki gibi açılmazsa 755 yerine 775 yazarak komutları tekrarlayın.

*****

SİSTEMİ TEK BAŞINA AÇABİLMEK İÇİN:

1- Clover_v2k_r2689.zip'i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkanın içindeki programa çift tıklayıp çalıştırın ve OS X 10.10 Yosemite kurulu bölümü seçerek aşağıdaki resimdeki gibi BootLoader'ı kurun.
customize (özelleştir) butonuna tıklayara:
Clover R2689.png


Clover R2689 2.png


2- genel.zip’i arşivden çift tıklayıp çıkarıp; çıkanın içindeki config.plist dosyasını kopyalayıp USB içinde bulunan şu yola yapıştırın EFI —> CLOVER —> (Yani EFI klasörünün içindeki CLOVER klasörünün içine!)

Sistemi yeniden başlatıp OS X 10.10 Yosemite kurulu bölümü açabilirsiniz!

Not: OS X 10.10 Yosemite öncesi sistemleri açabilmek için CLOVER boot menüsündeki options butonuna tıklayıp boot arg kısmına tıklayın ve oradaki kext-dev-mode=1 komutunu silip Enter tuşuna basın ve 2 kere ESC tuşuna basıp OS X 10.10 Yosemite öncesi sistemin bölüme çift tıklayın. (Fare çalışmaz ise çift tıkla veya tıkla dediğim yerlerde klavyeden yön tuşu ile gelerek Enter tuşuna basın!)

OS X 10.10 Yosemite Developer Preview 1 Fixed!.. Kemal ALKIN

Yosemite Hakkında.jpg


Saygılar;
Kemal ALKIN​
 
Son düzenleme:
İşlem tamamlanınca InstallESD.dmg içindeki Packages klasörünü kopyalayıp; usb flash bellek içinde bulunan şu yola yapıştırın System --> Installation --> (Yani System klasörünün içindeki Installation klasörünün içine!



Bende System klasörü görünmüyor usb de, kendim klasör oluştursam olur mu ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Finder penceresini büyütün system klasörünü göreceksiniz :). (Gizli klasör değil gözükmesi gerek)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Usb hazır tamam ama kuruluma gelince siyah ekrandan sonra bembeyaz ekran ve renkli bir şekilde sürekli dönen bir mouse var :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınız dizüstü ise Usb diskinizdeki System Library Extensions konumundan ATI, AMD, Nv ve Geforce ile başlayan kextleri vb sil; konudaki pfix -t komutunu usb diski sürükleyip gir dene.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
İfadeler: MF
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı