Osmanlı'nın komünizmin ağır versiyonu ile yönetilmesi

Hocam doğrusunuz Hamid'in birçok icraati var fakat Kıbrıs mevzusu var tamamen sütten çıkmış ak kaşık değil.
Kıbrıs, 93 Harbinin bir neticesi olarak Ruslarla oturduğumuz masada İngilizlerin yardımını almak için yapılmış bir takas. Ben sana Kıbrısı vereyim, sen bana yardım et misali. 93 harbi zaten Sultan tahta oturunca patlak verdi, biraz şanssızlık diyebiliriz.

Padişah sadece halkı için mi çalışırdı puahhahahahahahaha aynen kanka hatta halkım daha rahat yaşasın diye saraylar yaptırırdı. Özellikle abdulaziz beylerbeyi ve çırağan sarayını gelsin halkım otursun diye yaptırdı. Tarihi fesliden öğrenen tipler gelmiş konuya. Padişah hırsızlık yapmaz demiş ulan adam kimden hırsızlık yapacak zaten? Herkes ona çalışıyor. Ondan daha zengini yok.
2-3 video izleyip kendini tarihçi zanneden ergenler konu açmaya başlamış ama cevap verelim, Padişahların saray yapması kadar normal bir şey yok, Atatürk, İsmet İnönü, Tayyip Erdoğan ve onlarcası aile apartmanında mı kalıyordu sanıyorsun? Hanedanın parası var, zengin. İstediği her şeyi yaparlar. Oturduğun yerden at üstünde bu memleketi feth eden adamları eleştirmek kolay tabi. Devlet yönetimini bakkal yönetimi zannediyorsun, komik duruma düşürme kendini.

Halkın fakir olmasına gelince, Anadolulu halkın kafası ticarete basmadığı için tarım yapıyordu, tarımdan zengin olunmaz zaten. Kim tarım yaparak zengin olmuş? Sen Rumeli'nin ve Ermenilerin refah seviyesini araştır bakalım, niye Anadolu'ya oranla bu kadar zenginler? Ticaret yapabiliyorlar, kafaları basıyor.

Son düzenleme:
Biliyoruz zaten beylikleri bitirmek için yapıldığını. Balkandakiler padişaha değil de kendi hayrına çalıştı ya zaten. 😆 😆 😆 Bu arada en alt tabaka tabii ki gayrimüslimler. Sınıf farkı da din üzerinedir Osmanlı'da. Anadolu'ya daha az eser yapıldığı doğru. Birçok bilim insanı Türktür ve birçok kötü bürokratta devşirmedir Osmanlı'da. Mimar Sinan'ın kökeni ise tam belli değildir.

İsyancılara sırf Anadolulular diye gül mü atsaydı? Bastırmak için yapılmış. Balkanlarda yaşananları sayalım mı? Nerede daha çok kişi ölmüş?

Bu arada devletin elden gitmesiyle Balkanların doğrudan ilgisi yok. Anadolu gitseydi direkt çökerdi. İtilaflar Anadolu'ya girince İstanbul Hükümetinin ne hâle düştüğüne bak bakalım.

İtiliaf devletleri geldiğinde Anadolu dışında toprağın mı kalmıştı kardeşim zaten sadece Anadolu'yu değil her yeri kuşattılar. İstanbul'u da kuşattılar. Onunla konunun bir alakası yok. Birçok bilim insanı Türkmüş iyi güldük. Tarih kitaplarında Türk diye geçen o bilim insanlarının neredeyse hiçbirisi Türk değil. Fatih'in hocası Akşemsettini de herkes Türk bilir de Türklük ile alakası yok. Mimar Sinan'da Türk değil hatta büyük ihitmal Ermeni kökenli.

Kuyucu Ahmet Paşa'yı bile savundurturur işte bu dincilik :D Kuyucu Ahmet Paşa dediğin adam isyan ayağına binlerce Türkü öldürdü. Araştırmazsan işte böyle sadece ne yapsın isyan eden adamlara gül mü atsın dersin.

Kıbrıs, 93 Harbinin bir neticesi olarak Ruslarla oturduğumuz masada İngiliz'lerin yardımını almak için yapılmış bir takas. Ben sana Kıbrıs'ı vereyim, sen bana yardım et misali. 93 harbi zaten Sultan tahta oturunca patlak verdi, biraz şanssızlık diyebiliriz.

2-3 video izleyip kendini tarihçi zanneden ergenler konu açmaya başlamış ama cevap verelim, Padişahların saray yapması kadar normal bir şey yok, Atatürk, İsmet İnönü, Tayyip Erdoğan ve onlarcası aile apartmanında mı kalıyordu sanıyorsun? Hanedanın parası var, zengin. İstediği her şeyi yaparlar. Oturduğun yerden at üstünde bu memleketi fetih eden adamları eleştirmek kolay tabii. Devlet yönetimini bakkal yönetimi zannediyorsun, komik duruma düşürme kendini.

Halkın fakir olmasına gelince, Anadolu'lu halkın kafası ticarete basmadığı için tarım yapıyordu, tarımdan zengin olunmaz zaten. Kim tarım yaparak zengin olmuş? Sen Rumeli'nin ve Ermenilerin refah seviyesini araştır bakalım, niye Anadolu'ya oranla bu kadar zenginler? Ticaret yapabiliyorlar, kafaları basıyor.

Ben padişahı eleştirmiyorum ki olum padişahı eleştirdiğimi nereden çıkardın? Sizin o İslam'cı hayal dünyanızdaki gibi değil hiçbir şey. Fatih dediğin adam senin gibi kafası sadece dine çalışan adamları sevmezdi zaten. Onun döneminde yaşasan portre yaptırmak günah ne yapıyor bu deyip eleştirirdi senin gibiler. Adam çağın ötesindeydi. Sanata bilime önem verirdi. Sizin gibi her şeye dinle bakan bir adam mı sanıyorsun sen? Osmanlı güç imparatorluğu idi. Hoşgörü değil. Halkının üstünden de çok iyi gelir elde ederdi. Onların refahı da umurunda değildi. Olması gereken de belki bu. Padişahları eleştirmiyorum ben. Senin gibi ya padişahım bizim için çalışmış diye boş edebiyat yapan tiplere lafım.

İtiliaf devletleri geldiğinde Anadolu dışında toprağın mı kalmıştı kardeşim zaten sadece Anadolu'yu değil her yeri kuşattılar. İstanbul'u da kuşattılar. Onunla konunun bir alakası yok. Birçok bilim insanı Türkmüş iyi güldük. Tarih kitaplarında Türk diye geçen o bilim insanlarının neredeyse hiçbirisi Türk değil. Fatih'in hocası Akşemsettini de herkes Türk bilir de Türklük ile alakası yok. Mimar Sinan'da Türk değil hatta büyük ihitmal Ermeni kökenli.
Anadolu dışındaki yerler kaybedilince pek bir şey olmadı ama Anadolu'ya girilince olay çıktı diyorum ya kardeşim. Ayrıca birçoğu Türk bilim insanlarının. Alayını devşirme sanıyorsun ya. :D
Kuyucu Ahmet Paşa'yı bile savundurturur işte bu dincilik :D Kuyucu Ahmet Paşa dediğin adam isyan ayağına binlerce Türk'ü öldürdü. Araştırmazsan işte böyle sadece ne yapsın isyan eden adamlara gül mü atsın dersin.
Ee? Her padişah veya her komutan aynı mı? Yapmıştır. Ha bu arada, sana karşı olan herkese dinci veya İslamcı demeyi bırakırsan seviniriz. Kafandan herkese etiket yapıştıramazsın, dinimi bile bilmiyorsun ve din ile alakasını da anlayamadım.
Osmanlı hoşgörü imparatorluğu değilmiş. 😆 O zaman ki imparatorluklara bak bakalım, ne yapıyorlarmış halklarına. Tabii ki vergi verecek, bir de hiç vermese miydi? :D Fatih'e de bir şey dediğimiz yok hatta II. Bayezid'ı Fatih'in yeniliklerini yasakladığı için sevmem. Ayrıca komünizm hakkında saçmaladığın için konuyu sağa sola çekiştiriyorsun şu an. :D
Senin gibi ya padişahım bizim için çalışmış diye boş edebiyat yapan tiplere lafım.
Senin o övdüğün Balkan halkına mı çalışmış? 🤣 Ayrıca Anadolu Türkmenleri madem önemsizdi, neden Yavuz Safevileri paketledi?

Anadolu dışındaki yerler kaybedilince pek bir şey olmadı ama Anadolu'ya girilince olay çıktı diyorum ya kardeşim. Ayrıca birçoğu Türk bilim insanlarının. Alayını devşirme sanıyorsun ya. :D

Ee? Her padişah veya her komutan aynı mı? Yapmıştır. Ha bu arada, sana karşı olan herkese dinci veya İslam'cı demeyi bırakırsan seviniriz. Kafandan herkese etiket yapıştıramazsın, dinimi bile bilmiyorsun ve din ile alakasını da anlayamadım.
Osmanlı hoşgörü imparatorluğu değilmiş. 😆 O zaman ki imparatorluklara bak bakalım, ne yapıyorlarmış halklarına. Tabii ki vergi verecek, bir de hiç vermese miydi? :D Fatih'e de bir şey dediğimiz yok hatta II. Bayezid'ı Fatih'in yeniliklerini yasakladığı için sevmem. Ayrıca komünizm hakkında saçmaladığın için konuyu sağa sola çekiştiriyorsun şu an. :D

Senin o övdüğün Balkan halkına mı çalışmış? 🤣 Ayrıca Anadolu Türkmenleri madem önemsizdi, neden Yavuz Safevileri paketledi?

Anadolu türkmenlerini önemsediği için mi safevileri paketledi yoksa olası toprak kaybını önlemek için mi? Anadolu bölgesini önemsemiyorlardı demiyorum ben oranın içinde yaşayanları önemsemiyorlardı diyorum. Yoksa Anadolu tampon bölge sonuçta. Tabii ki de oradaki toprağını koruyacak. Konu zaten onları önemsemeyip önemsedikleri değil. Yoksulluk içinde ömür boyu padişah için çalıştıkları. Mülkiyet hakkı yok. Osmanlı bozulana kadar da sistem komünizm'in ağır versiyonuna benziyor gayet. O özel mülkiyet hakkı ayanlar falan son 18.yy'dan sonra önem kazandı. Komünizm kelimesini görür görmez sol bir ideoloji diye düşmanca saldırmak da saçma. 1. Dünya Savaşı'ndan sonra kimlerin ülkeden kaçtığını kurtuluş savaşında da sovyetlerin ülkeye ettiği yardımları biliyoruz. Direkt komünizmi görür görmez saldırmayın böyle. Normal bir benzetmeydi.

Anadolu türkmenlerini önemsediği için mi safevileri paketledi yoksa olası toprak kaybını önlemek için mi? Anadolu bölgesini önemsemiyorlardı demiyorum ben oranın içinde yaşayanları önemsemiyorlardı diyorum. Yoksa Anadolu tampon bölge sonuçta. Tabii ki de oradaki toprağını koruyacak. Konu zaten onları önemsemeyip önemsedikleri değil. Yoksulluk içinde ömür boyu padişah için çalıştıkları. Mülkiyet hakkı yok. Osmanlı bozulana kadar da sistem komünizm'in ağır versiyonuna benziyor gayet. O özel mülkiyet hakkı ayanlar falan son 18.yy'dan sonra önem kazandı. Komünizm kelimesini görür görmez sol bir ideoloji diye düşmanca saldırmak da saçma. 1. Dünya Savaşı'ndan sonra kimlerin ülkeden kaçtığını kurtuluş savaşında da sovyetlerin ülkeye ettiği yardımları biliyoruz. Direkt komünizmi görür görmez saldırmayın böyle. Normal bir benzetmeydi.
Kazanılmasa dahi yine komünizme benzemiyor. Özel mülkiyet yok diye benziyor diyemezsin. Komünizmin asıl olayı da özel mülkiyet değil. Sözlükte öyle yazıyor. Asıl amacı sınıf ayrımının olmamasıdır. Halkını müslümanları ve gayrimüslimleri ayırarak sınıf farkını delmiş geçmiş zaten. Padişah halka "kullarım" diyor. Neresi komünizm tam olarak? Bu arada sol bir ideoloji diye saldırdığımı kim söyledi? Şu saçma anlayışını bırak. Rusların yardımını ben de biliyorum ama onların da işine geliyordu tabii ki. Çıkarsız niye yardım etsin?
Ya kardeşim Balkan halkını çok mu önemsiyordu? Hangi Balkan halkını önemsemişler? Bütün prenslikleri, imparatorlukları yerle bir ettiler. Ekonomik olarak çökerttiler fetih ederken. Balkan halkı kendi yararına mı çalışıyordu? Vergi veriyordu onlarda saraya.

Kazanılmasa dahi yine komünizme benzemiyor. Özel mülkiyet yok diye benziyor diyemezsin. Komünizmin asıl olayı da özel mülkiyet değil. Sözlükte öyle yazıyor. Asıl amacı sınıf ayrımının olmamasıdır. Halkını Müslüman'ları ve gayrimüslimleri ayırarak sınıf farkını delmiş geçmiş zaten. Padişah halka "kullarım" diyor. Neresi komünizm tam olarak? Bu arada sol bir ideoloji diye saldırdığımı kim söyledi? Şu saçma anlayışını bırak. Rusların yardımını ben de biliyorum ama onların da işine geliyordu tabii ki. Çıkarsız niye yardım etsin?
Ya kardeşim Balkan halkını çok mu önemsiyordu? Hangi Balkan halkını önemsemişler? Bütün prenslikleri, imparatorlukları yerle bir ettiler. Ekonomik olarak çökerttiler fetih ederken. Balkan halkı kendi yararına mı çalışıyordu? Vergi veriyordu onlarda saraya.

Ben komünizim'in ağır versiyonuna benziyor dedim. Direkt komünizm olamaz zaten Osmanlı. Ağır versiyonundan da kastım hem sınıf ayrımı var. Hem de mallar ortak kullanımda değil direkt padişahın her şey.
Balkan halkını Anadolu halkından daha fazla önemsediğini düşünüyorum. Yaptıkları eserlerin çoğu orada. Anadolu için hiçbir şey yapılmamış. Devlet adamları balkan kökenli. Özellikle Fatih'ten sonra bu dediklerim. Kuruluş dönemini bahsetmiyorum. Kuruluş döneminde Osmanlı gayet de kendini Oğuz olarak görüyordu zaten Fatih'ten sonra değişti bu işler. Osmanıda yönetenler ve yönetilenler diye ayrılır zaten. Yönetenler ilmiye kalemiye seyfiye kısmı ki bunların neredeyse hepsi devşirme. Türk yok. Ha bir kazazkerler ve Şeyhülislamın Türk olma zorunluluğu vardı o da Fatih'ten sonra değişmiş olabilir bilmiyorum onu. Yönetilenler ise Reaya. Bunlar da türkmenler ve gayrimüslimler. En alt tabaka gayrimüslimler değil yani sadece. Fakat yönetenlerin çoğu gayrimüslim kökenli.

Kuyucu Ahmet Paşa'yı bile savundurturur işte bu dincilik :D Kuyucu Ahmet Paşa dediğin adam isyan ayağına binlerce Türkü öldürdü. Araştırmazsan işte böyle sadece ne yapsın isyan eden adamlara gül mü atsın dersin.

Ben padişahı eleştirmiyorum ki olum padişahı eleştirdiğimi nereden çıkardın? Sizin o İslam'cı hayal dünyanızdaki gibi değil hiçbir şey. Fatih dediğin adam senin gibi kafası sadece dine çalışan adamları sevmezdi zaten. Onun döneminde yaşasan portre yaptırmak günah ne yapıyor bu deyip eleştirirdi senin gibiler. Adam çağın ötesindeydi. Sanata bilime önem verirdi. Sizin gibi her şeye dinle bakan bir adam mı sanıyorsun sen? Osmanlı güç imparatorluğu idi. Hoşgörü değil. Halkının üstünden de çok iyi gelir elde ederdi. Onların refahı da umurunda değildi. Olması gereken de belki bu. Padişahları eleştirmiyorum ben. Senin gibi ya padişahım bizim için çalışmış diye boş edebiyat yapan tiplere lafım.
Fatih nerede din adamlarını öteliyordu? Celal Şengör izleyip buraya konu açmasın bir zahmet her önüne gelen. Git kitap oku da öğren. Portre yapmanın günah olduğunu ulemadan nakil getir de öğrenelim, bir halt bilmiyorsun konuşuyorsun burada.

Fatih nerede din adamlarını öteliyordu? Celal Şengör izleyip buraya konu açmasın bir zahmet her önüne gelen. Git kitap oku da öğren. Portre yapmanın günah olduğunu ulemadan nakil getir de öğrenelim, bir halt bilmiyorsun konuşuyorsun burada.

Olm sen tarih okumadın mı hiç? 2.bayezid tahta geçince fatihih portlerini saraydan çıkartmadı mı? Niye çıkardı sence? O dönemin zihniyetinde böyle şeyler yoktu ve evet günah olarak görülüyordu o zaman. Fatih din adamlarını öteliyordu demedim o din adamlarının çoğu ilim ada mıydı yani ilim adamı vasfı ile duruyorlardı yanında din adamı vasfı ile değil. Fatih önem verdiği bilimdir. Tarihi üniversitede rektörlük için makam olarak kullanan adamdan öğrenmektense Celal Şengör'den öğrenirim daha iyi. Sen ondan öğrenmeye devam et. Kuteybe'yi öven adamdan tarih öğrenirsen böyle olursun. Hülagü Han şart size.

Olm sen tarih okumadın mı hiç? 2.bayezid tahta geçince fatihih portlerini saraydan çıkartmadı mı? Niye çıkardı sence? O dönemin zihniyetinde böyle şeyler yoktu ve evet günah olarak görülüyordu o zaman. Fatih din adamlarını öteliyordu demedim o din adamlarının çoğu ilim ada mıydı yani ilim adamı vasfı ile duruyorlardı yanında din adamı vasfı ile değil. Fatih önem verdiği bilimdir. Tarihi üniversitede rektörlük için makam olarak kullanan adamdan öğrenmektense Celal Şengör'den öğrenirim daha iyi. Sen ondan öğrenmeye devam et. Kuteybe'yi öven adamdan tarih öğrenirsen böyle olursun. Hülagü Han şart size.
Kafir mecusileri kılıçtan geçiren, Türklerin islama girmesini sağlayan Kuteybe bin Muslimdir. Hayatında kitap okumamışsın, Şengör izleyip geliyorsun tahmin ettiğim gibi. 2.Bayezidin hareketi kendi görüşüdür dönemin görüşü değil. Fatih ile Beyazıt arasında ne kadar fark var da görüş değişsin?

Fatih müslümanlığın portresidir diyen bizzat İlber Ortaylı'dır, ulemadada bir sürü din adamı bulunurdu, bunun yanında bilimede büyük önem verdiği doğrudur. Kendisi de bilim adamı sayılır şahi topunun tasarımında çizimlerle katkıda bulunduğu söylenir. Din konusunda da katı bir kişilik olduğu bilinir bunu yazdığı şiirlerden sözlerinden veya hurufilerin yakılması konusunda herhangi bir mukavemette bulunmaması buna örnek gösterilebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı