Kıbrıs, 93 Harbinin bir neticesi olarak Ruslarla oturduğumuz masada İngilizlerin yardımını almak için yapılmış bir takas. Ben sana Kıbrısı vereyim, sen bana yardım et misali. 93 harbi zaten Sultan tahta oturunca patlak verdi, biraz şanssızlık diyebiliriz.Hocam doğrusunuz Hamid'in birçok icraati var fakat Kıbrıs mevzusu var tamamen sütten çıkmış ak kaşık değil.
2-3 video izleyip kendini tarihçi zanneden ergenler konu açmaya başlamış ama cevap verelim, Padişahların saray yapması kadar normal bir şey yok, Atatürk, İsmet İnönü, Tayyip Erdoğan ve onlarcası aile apartmanında mı kalıyordu sanıyorsun? Hanedanın parası var, zengin. İstediği her şeyi yaparlar. Oturduğun yerden at üstünde bu memleketi feth eden adamları eleştirmek kolay tabi. Devlet yönetimini bakkal yönetimi zannediyorsun, komik duruma düşürme kendini.Padişah sadece halkı için mi çalışırdı puahhahahahahahaha aynen kanka hatta halkım daha rahat yaşasın diye saraylar yaptırırdı. Özellikle abdulaziz beylerbeyi ve çırağan sarayını gelsin halkım otursun diye yaptırdı. Tarihi fesliden öğrenen tipler gelmiş konuya. Padişah hırsızlık yapmaz demiş ulan adam kimden hırsızlık yapacak zaten? Herkes ona çalışıyor. Ondan daha zengini yok.
Halkın fakir olmasına gelince, Anadolulu halkın kafası ticarete basmadığı için tarım yapıyordu, tarımdan zengin olunmaz zaten. Kim tarım yaparak zengin olmuş? Sen Rumeli'nin ve Ermenilerin refah seviyesini araştır bakalım, niye Anadolu'ya oranla bu kadar zenginler? Ticaret yapabiliyorlar, kafaları basıyor.
Son düzenleme: