Oto tamirci olmak mantıklı mı?

Fıratt35

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, yaşım 16-17 lise 3'e gidiyorum. Okulu bırakıp sanayide oto tamirciliğe başlamak istiyorum ama çevremdeki herkes okul oku diyor. Objektif yorum yapan yok. Sizlerden ricam objektif bir yorum yapar mısınız? Hangisi daha iyi? Notlarım kötü. Anadolu lisesindeyim. Hedef bir mesleğim yok. Ondan oto tamirci olup en azından bir mesleğim olsun istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arabalara, oto tamirine ilgin varsa neden olmasın? Ama ilgin yoksa bu iş baya eziyet olur. Pis bir iş sonuçta

Senin hayalindeki meslek nedir? Babanın vs tanıdığı varsa sanayide bir süre onun yanında çırak olmayı deneyebilirsin. Yapılıp yapılmayacak bir iş mi onu deneyimlersin

Yani durum şu aslında okuyabilecek kabiliyete sahip misin? Yani gerçekten iyi bir üniversite tutturman lazım onun haricinde gerçekten zaman kaybı oluyor üniversite mezunları o kadar fazla ki.
Birkaç sene belki iyi bir maaş alamayabilirsin sanayide ama birkaç sene sonra bir memur kadar ortalama maaş alabilirsin imkanın olursa kendi iş yerini de açabilirsin.
4 sene üniversite okuyacağına 4 sene çabalaarsan usta gibi iş yapabilirsin. Sanayi işi ölmez bir iş ve gerçekten sanayiciler güzel para kazanırlar genelde. Hayatta her iş zor bir yerden başlayıp 5-10 yıl gerekiyorsa zorluğunu çekersen ileride çok daha güzel bir hayat yaşayabilirsin. Sorumluluk sahibi olur zamanla da ilk başlarda zor gelen işe alışırsın bence.

Arabalara, oto tamirine ilgin varsa neden olmasın? Ama ilgin yoksa bu iş bayağı eziyet olur. Pis bir iş sonuçta.

Senin hayalindeki meslek nedir? Babanın vs tanıdığı varsa sanayide bir süre onun yanında çırak olmayı deneyebilirsin. Yapılıp yapılmayacak.

Arabalara ilgim çok büyük, hayallerimden biri de 18yaşında araba almaktı ama ailem parayı bana bırakmaz ama olsun o yönden arabalara ilgim var kısaca. İngilizce öğretmenliği hayalim vardı ama hem atanamama sorunları var hem de ben okumaya hevesli değilim yapamıyorum vakit kaybı gibi geliyor boş gidip boş geliyorum. Sanayide babamın tanıdığı var babam mobilyacı ama babam gönderitsen geri okuluna gidemezsin ya okul ya sanayi dedi yani denemeye şansım yok tek seçeneğim var ne yapmalıyım?

Yani durum şu aslında okuyabilecek kabiliyete sahip misin? Yani gerçekten iyi bir üniversite tutturman lazım onun haricinde gerçekten zaman kaybı oluyor üniversite mezunları o kadar fazla ki.
Birkaç sene belki iyi bir maaş alamayabilirsin sanayide ama birkaç sene sonra bir memur kadar ortalama maaş alabilirsin imkanın olursa kendi iş yerini de açabilirsin.
4 sene üniversite okuyacağına 4 sene çabalaarsan usta gibi iş yapabilirsin. Sanayi işi ölmez bir iş ve gerçekten sanayiciler güzel para kazanırlar genelde. Hayatta her iş zor bir yerden başlayıp 5-10 yıl gerekiyorsa zorluğunu çekersen ileride çok daha güzel bir hayat yaşayabilirsin. Sorumluluk sahibi olur zamanla da ilk başlarda zor gelen işe alışırsın bence.

Kabiliyete sahibim ama ders çalışacak istek ve disipline sahip değilim o yüzden ders çalışıp vakit kaybetmektense işe girip en azından bir mesleğim olsun, genç yaşta hayata atılayım bir arabam olsun istiyorum. Memur olursam 22 23 yaşlarında mezun olurum 25 26'dan erken araba alamam arabam olmasına çok hevesliyim ve ben artık dayanamıyorum okula boş gidip boş gelmeyi istemiyorum elim iş tutsa az da param olsa yeter para asıl olay ama babamlar alır o yüzden 1 2 sene sadece işi öğrenmeye çalışacağım para için değil.

Arabalara, oto tamirine ilgin varsa neden olmasın? Ama ilgin yoksa bu iş baya eziyet olur. Pis bir iş sonuçta

Senin hayalindeki meslek nedir? Babanın vs tanıdığı varsa sanayide bir süre onun yanında çırak olmayı deneyebilirsin. Yapılıp yapılmayacak bir iş mi onu deneyimlersin
Beyler oto tamir işinde hiç çalıştınız mı veya tanıdığınız var mı birşeyler sormak istiyorum.

Okuyup beyaz yakalı olmak bir marifet değil. Mavi yakalıların maaşları gün geçtikçe artarken, beyaz yakalıların maaşları gün geçtikçe düşüyor. Bundan 10 yıl sonra üniversite mezunu olup asgari ücretle iş arayan beyaz yakalı mı olmak istersiniz? Yoksa evini, arabasını almış, güzel paralar kazanan bir mavi yakalı mı? Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Okuyup beyaz yakalı olmak bir marifet değil. Mavi yakalıların maaşları gün geçtikçe artarken, beyaz yakalıların maaşları gün geçtikçe düşüyor. Bundan 10 yıl sonra üniversite mezunu olup asgari ücretle iş arayan beyaz yakalı mı olmak istersiniz? Yoksa evini, arabasını almış, güzel paralar kazanan bir mavi yakalı mı? Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
Anladım teşekkür ederim zaten mühendis falan olunmıyacaksa veya tıp gibi iyi bölümler, üniversite saçma çünkü herkes gidiyor ve bir fark kalmıyor işsiz kalma şansı yüksek memur desen stabil hep aynı hayat ve memurluk da istemem zaten.

Ne yaptın reis neye karar verdin. Ve sence çalışılır mı. Bence hem pis hemde ağır iş sanayideki insanlardan da saygı beklenmez hep azar falan o yüzden biraz da pek alakam yok arabalarla hem sanayide p*ç gibi olacaksın derler böyle aklı çalışan ama sanayi tarzı yani yeni fikirler üretme atık olmak kafası olmak falan, o bende yok düz biriyim. ama bir iş buldum sanayide gitsem mi acaba. Kafa da biraz yavaş çalışır ama bir işim olsun isterim. Başka bir iş daha gördüm de düşününce araba daha çok tutulur gibi enin değilim. tabi ona göre öğrenmesi zor. İkisi de ustalık işleri ama biri diğerine göre daha temiz sanırım ve dediğim gibi sanayi ortamı zor arabaya ilgi yoksa pek ve kafa da zaten az basan biri olunca daha da zor.

Kısacası sen ne yaptın okul mu iş mi nasıl gidiyor şuanda, sence sanayide araba mı yoksa başka bir iş mi iyice düşününce ( daha konuşmadım sadece sitede ilanları gördüm iki otobüsle gidiliyor falan ama başka bir yere yakın). Uzun oldu ama cevaplarsan çok sevinirim selamlar saygılar iyi geceler.

Sana bağlı durum. Yani bildiğim bir örnek var, eskiden aynı semtten tanıdığım 2 eleman var. Motor tamirciliğine giriştiler. Bir süre mahalle arası tamirciliği yaptıktan sonra Custom chopper işine giriştiler. Kendilerine marka oluşturdular, sosyal medyada kendilerini iyi reklam ettiler. Iyi bir vizyon oluşturdular ve şimdi bayağı iyi iş yapıyorlar. Tabii bir sabah uyanıp haydi Custom motosiklet işine giriyoruz diye girişmediler. Buraya kadar süründükleri de oldu iyi işler yaptıkları da. Ama kafalarında dümdüz tamirci olmaktan daha iyi bir vizyon vardı.

Yani kabaca tamirci dediğinde genelde insanlar sanayide sürünen insanları düşünüyor. Senin iyi bir vizyonun ve çalışma azmin varsa tamirciliği biraz daha ileri taşıyıp güzel bir şeyler yapabilirsin. Ama survivorship bias diye bir olay da var. Yani sanayide binlerce genç çalışıyor kaç tanesi bu vizyona ve şansa sahip oluyor bilemeyiz. Kendi kararını kendin vereceksin. İnsanlar seni gazlayabilir veya hevesini öldürebilir. İnsanlara fazla soru sorma bu konularda, üzülürsün sonra.

Ne yaptın reis neye karar verdin. Ve sence çalışılır mı. Bence hem pis hemde ağır iş sanayideki insanlardan da saygı beklenmez hep azar falan o yüzden biraz da pek alakam yok arabalarla hem sanayide p*ç gibi olacaksın derler böyle aklı çalışan ama sanayi tarzı yani yeni fikirler üretme atık olmak kafası olmak falan, o bende yok düz biriyim. ama bir iş buldum sanayide gitsem mi acaba. Kafa da biraz yavaş çalışır ama bir işim olsun isterim. Başka bir iş daha gördüm de düşününce araba daha çok tutulur gibi enin değilim. tabi ona göre öğrenmesi zor. İkisi de ustalık işleri ama biri diğerine göre daha temiz sanırım ve dediğim gibi sanayi ortamı zor arabaya ilgi yoksa pek ve kafa da zaten az basan biri olunca daha da zor.

Kısacası sen ne yaptın okul mu iş mi nasıl gidiyor şuanda, sence sanayide araba mı yoksa başka bir iş mi iyice düşününce ( daha konuşmadım sadece sitede ilanları gördüm iki otobüsle gidiliyor falan ama başka bir yere yakın). Uzun oldu ama cevaplarsan çok sevinirim selamlar saygılar iyi geceler.
Ben gidiyorum 4. Ayım olacak. Dediğin gibi pis iş yorucu ve eziyorlar, geleceği de oto elektrik veya kaporta kadar iyi değil. Benim önerim sanayiye hiç bulaşmaman, sanayiye gireceksen de oto elektriğe girebilrsin her türlü daha iyi, kaporta da olabilir hangisine ilgin varsa. Eğer ki oto tamirciliğe ilgin hevesin yoksa yapmak için yapacaksan hiç bulaşma oto elektriğe gir. Soruların varsa buradayım sorabilirsin.

Ben gidiyorum 4. ayım olacak. Dediğin gibi pis iş yorucu ve eziyorlar, geleceği de oto elektrik veya kaporta kadar iyi değil. Benim önerim sanayiye hiç bulaşmaman, sanayiye gireceksen de oto elektriğe girebilrsin her türlü daha iyi, kaporta da olabilir hangisine ilgin varsa. Eğer ki oto tamirciliğe ilgin hevesin yoksa yapmak için yapacaksan hiç bulaşma oto elektriğe gir. Soruların varsa buradayım sorabilirsin.

Motor mekanik ezziyet mi? Gerçekten kaportacı olsak o civarda kazanabilir miyiz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı