Otobüse Arkadan Binip Akbil Basmayan Tip

Emin olun parası olmayan adam bu utancı yaşamamak için binmiyor ve kilometrelerce yürüyor. Bu beleşe konmayı seven parazitleri çok iyi tanıyorum ama çok acil işi olur ve acilen yetişmesi gerekir üstünde para olmaz biner onuda Allah bilir artık ama istikrarlı beleşe konanları tiplerine bakınca anlıyorsunuz, genelde grup oluyor bu kekolar. Konudan ayrı ben İstanbul'a geldim tabi yeniyim bilgim yok, ben bir kere basıp gidiyorsun sandım ama metro, metrobüs derken gideceğim yere kadar 4 aktarma ücreti ödediğimi hatırlıyorum bunu da söylemiş olayım. Ortada bir soygun var buda bariz açık. Bunu söyleyerek hırsızlık yapabilirsin demiyorum ama onlarında hırsızlık yaptığı gerçek ve göz ardı edilemez. 2 gün sonra valizimi topladım o kalabalığa ve çarpık kentleşmiş berbat şehre senin ben zürriyetini s... dedim ve işi gücü bıraktım şehrime döndüm. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@FCLivorno Hırsızlığınızı neden övüyorsunuz hala anlamıyorum. Paran yoksa binmeyeceksin kardeşim. Ben kilometrelerce yürüdüysem sen de yürüyeceksin ya da şoföre, yolcuya rica edeceksin. Türkiye'de bir tek siz zeki değilsiniz.
Hırsızlığı övdüğüm yok! Benim param yoksa senin de olmasın o zaman? Senin ne özelliğin var da başka yurttaşlardan üstün haklara sahip olabiliyorsun derim ben de? Siz bence hırsızlığın genel olarak bi kelime anlamına bakın. Siz hırsız görmemişsiniz. Zeki olduğunu iddia eden yok. Yürümek isteyen yürür isteyen de otobüse vapura trene sizin tabirinizle ''kaçak'' (bence hiç de öyle değil) biner. Madem bu kadar duyarlısınız bunu değiştirmek için sosyal olarak ne yapıyorsunuz? Bu ülkenin gerçeklerini yok sayarak hiç bir halt elde edemezsiniz. Eğer çok zekiyseniz bunu da algılayabilirisiniz sanırım? Ben de övdüğümü söylemedim ayrıca! İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Bu ülkenin gerçeklerinden bahsediyorum ve yapanların ''bazılarını'' hırsızlıkla suçlamıyorum; tam tersine bu çarpık düzenin doğal sonuçlarından biri olarak gördüğümü belirttim. Bunun bir ekonomik sorun olduğunu belirtmeye çalıştım. Çünkü ekonomi öyle sandığınız gibi sabit cümlelerle açıklanacak bir şey değildir. Yeri geldiğinde toplumdaki ahlak ve kültür yapısını bile bu ekonomik şartlar belirleyebilir. Bu yüzden bu yüzeysel bakış açısını doğru bulmadığımı anlatmaya çalışıyorum da denebilir. Zaten sistemin amaçlarından biri de bu: Sorgulamayan; işin derinine inemeyen insan tipi yaratmak. Ayrıca burada herkes fikrini yazıyor ve ben hiç kimsenin düşüncesini küçümseyerek bir cümle bile yazmadım. Sizi bilmem ama biz Robin Hood öykülerini okuyarak büyüdük. Bu boş laflara kulak asmayız. :) İkincisi de herkes rica etme yeteneğine sahip olmayabilir! Utanabilir sıkılabilir? Herkesi kendiniz gibi düşünmek zorunda bırakmanız çok saçma!

Son düzenleme:
@FCLivorno Benim bu ülkenin gerçeklerini gözardı ettiğim falan yok! Sizin dediklerinizin haklı olması size kaçak binme hakkı vermez.
Bu ülkede zaten her insanın aynı paraya sahip olması gibi bir şey olamaz. Ben de iyi bir ekonomik durumla hayata gelemedim ama çalıştım. Anlatabiliyor muyum çalıştım. Gün boyu kafelerde oturan, kız peşinde koşan liseli arkadaşlarım benle aynı ekonomik duruma sahip olamaz zaten.
Utanma konusunda bir şey demek istemiyorum bu bir mazeret değil. Rica etmeye utanan birisinin kaçak binmeye utanmaması garip.

Abi şu lafı biraz daha detaylı açıklar mısın? Bir kahve alıp etkinlik akışında yazdıklarını okumak keyifli oluyor da. :)

Mesela sitede incelemesini görmediğin bazı markalar var. Bizimle çalışmak istedikleri halde biz çalışmıyoruz onlarla.

Bence hiç ücret bile olmaması gerek. Ne olmuş ki insanlar Akbil okutmamışsa. (dikkat ettiyseniz basmak yazmadım. O eskidendi. :)) Zira ''parasını versem bana da basar mısınız?'' diyenleri görüncü gülmekten alıkoyamıyorum kendimi. :) Neyse gelelim ülkeye ve otobüs ücretlerine. Maalesef insanların gelirleri kısıtlı ve giderleri neredeyse maaşından fazla. Bankalar bu yüzden kredi pompalıyor sürekli topluma. Dediğim gibi biniyorsun 2.60'e sonra eve geliyorsun 2.60. Hadi diyelim bir de farklı bir yere gittin gün içinde? Ona da 2.60x2. (Bir an Bahçeli gibi hissettim şu an) İnsanlar bir günde bazen 2.60x4 yapıyorlar ve Akbil basmamakla bence suçlu olmuyorlar. Kaldı ki bu ülkede daha vahim suçlar işleniyor. Ne demiş hemşehirlilerimiz? ''Akbil basma, turnikeden atla!''

Toplu taşımanın ücretsiz olması başka bir şey, ücretli bir toplu taşımaya insanlar ücret verirken senin ücretsiz binmeye çalışman ayrı bir şey. Paran yoksa önden biner ve bunu şöföre iletirsin. Ama arkadan çakal gibi süzülmeye çalışmak terbiyesizliktir, hırsızlıktır ve başkasının hakkını gasp etmektir. Ne olmuş ki diye diye edildi zaten memleketin içine.
Amma abarttınız ya bunu. Gören de tüm hukuk sistemi dört dörtlük işliyor da bi bu Akbil basmayanlar batırıyor ülkeyi. Kendine gemicik alan milyarlık kol saati takanları eleştirmek gerek önce.

Yazıda balık baştan kokar derken ne demek istediğimi anlamadınız galiba...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı