Otobüste yer vermek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben direkt hiç oturmuyorum. Ciddiyim. Tutunabileceğim bir yer olsa yeterli benim için. Asla koltukta gözüm yok. Zaten oturduğum gibi kalkacağımı biliyorum. Oturmuyorum artık.
 
Ben de öğrenciyim. Her gün sabah akşam sırt çantasıyla dersten çıkmış veya derse gider Bi halde metroya biniyorum. Başımda dikilen 65 yaşındaki metroya bedava binen dayıları görünce muhtemelen şehrin Bi ucundan Bi ucuna bir ekmek alıp meydanda pinekleyip eve döneceklerini düşününce (teyzeler hariç) yaşlılara yer vermiyorum. (Aşırı yaşlı veya ayakta durmakta güçlük çeken/ engeli kişiler hariç)
 
Ben de öğrenciyim. Her gün sabah akşam sırt çantasıyla dersten çıkmış veya derse gider bir halde metroya biniyorum. Başımda dikilen 65 yaşındaki metroya bedava binen dayıları görünce muhtemelen şehrin bir ucundan bir ucuna bir ekmek alıp meydanda pinekleyip eve döneceklerini düşününce (teyzeler hariç) yaşlılara yer vermiyorum. (aşırı yaşlı veya ayakta durmakta güçlük çeken/ engeli kişiler hariç)

Kesinlikle. Amcalar sadece parkta boş boş oturmak için bedava biniyorlar, ve sanki akşama kadar ayakta yorulan onlarmış gibi gözümüze bakıyorlar. Sinir oluyorum... Ama teyzelere acıyorum ya.
 
Bastonla yürüyebilen ihtiyar, kucağında çocuk olan anne ve bacağında alçıyla binen biri olmadığı sürece yer vermiyorum.

Çok doğru söyledin dostum benim 2 ayağım kırıldığı zaman otobüsle gidiyoruz malum arabamız bozulduğu için kalkıp yaşlıların bir tanesi bile yer vermezken biz onlara yer vermediğimiz zaman hain vatan haini ilan edilmiş oluyoruz.

Bence doğru söylüyorsunuz. Oturmak istiyorlarsa taksi çağırabilirler. Ama parası çok derseler de yapacak bir şey yok o düzene uyacaksın.

Parası az ya da çok diye bir şey yok dostum bak yaşlılar kart alıyor 65 yaş üstü dünyayı turluyorlar sana şunu belirtmek istiyorum Kadıköy'de 2,5 sene çalıştığım iş kariyerinde otobüsle eve gidiyorum her akşam aynı kişiler aynı yaşlılar aynı koltuktalar hiç yerinden ayrılmıyorlar sırf bedava otobüse binme haklara sahip oldukları için bunlara elinden almaları lazım ve çok acil böyle ihtiyacı olan kişilere sunulması gerekiyor.
 
Neredeyse her gün otobüsle seyahat eden biri olarak çoğunuz gibi bu konu hakkında düşünüyorum. 17 yaşında bir lise öğrencisiyim ve ben tüm gün okulda ders çalışmış, yorulmuş biri olarak otobüse bindiğimde (yaşlılar ve çocuklular istisna) 30-40 yaşlarındaki günden gelmiş şişman feminist teyzelere veya gençlere laf atan amcalara yer vermek istemiyorum. Kısaca siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

30-40 yaş kişilere yer vermek biraz saçma olur 65-70 yaşındaki kişilere yer versen sana zararı da olmaz bence.
 
Ben okuduğum zamanlar hep oturduğumda kafamı koyardım gözlerimi kapardım uyku taklidi yapardım. Ya da gözlerimi kapamasam bile kendimi öyle bir ifadeye sokardım ki insanlar beni hasta sansın :D

Ha tabii çok kötü durumda olan ayakta duramayan, gerçekten oturması gereken birisi olursa ona yer veriyordum.
 

Geri
Yukarı