Overclock odaklı AMD tabanlı sistem tavsiyesi

Mertcan Koç

Hectopat
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
193
Yer
Maltepe
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Metalurjist
Arkadaşlar merhaba, ben geçen günlerde sizlerden tavsiye istemiştim. Bugün tekrar tavsiye istiyorum AMD tabanlı overclock için bir sistem tavsiyesi yaparmısınız? Çünkü DX12 AMD performansını neredeyse %125 arttırmış. Yabancı sitelerde AMD 2-0 önde başladı şeklinde yorumlar var. Bunun sonucunda kafam karıştı. Bana uzun süre (4 yıl) götürecek overclock yaparak 5 GHz'i görebileceğim sistem önerir misiniz? Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Bana kalırsa çok rahat FX8300 tabanlı bir sistem toplanabilir bu bütçeye hem 8350-8370'e göre 200-250TL daha az para vererek daha az tüketen ve daha çok overclock olabilen bir işlemciye sahip olursunuz.
sistem.png

Fiyat biraz pahalı geldiyse;
1-Ramları 1600Mhz düşürebilirsiniz
2-Anakart'ı 970 serisinden alabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Soğutucular hakkında pek bir bilgim yok. İstersen sıvı soğutma bile alabilirsin. Bütçen yetsin diye düşük tuttum fiyatı. Daha iyi bir soğutma bulabilirsin. 8300 overclock performansı harika bir işlemcidir.
OC.png
 
Evet böyle bir sistem toplanabilir. Ben Vatan'dan topladığım için fiyat biraz yüksek çıktı Sinerji'den toplanırsa daha düşük bir fiyat çıkabilir.
 
Evet böyle bir sistem toplanabilir. Ben Vatan'dan topladığım için fiyat biraz yüksek çıktı Sinerji'den toplanırsa daha düşük bir fiyat çıkabilir.
Ayrıca ekran kartının MSI alınmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. OC modunda ikisinin de frekansları aynı, fakat gaming app ile sessiz moda alarak ses çıkarmamasını sağlayabilir. Geceleri çok işe yarıyor.
 
Hocam bence bu bütçe ile AMD işlemcili sistem toplamak saçma olur insanların bahsettiği DX12 performansı işlemcilerle değil ekran kartlarıyla alakalı bir şey.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı